۲۲ مهر ۱۳۹۸، ۸:۲۷

با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی؛

طرح های آبخیزداری در قروه مورد بازدید قرار گرفتند

طرح های آبخیزداری در قروه مورد بازدید قرار گرفتند

قروه- طرح های آبخیزداری قروه در راستای بررسی مشکلات و تأکید بر تسریع در روند اجرایی پروژه ها مورد بررسی قرار گرفتند و در انتظار رونق برای توسعه بهتر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه یکشنبه در جریان سفر یک روزه معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به شهرستان قروه طرح های آبخیزداری و آبخوان داری در قروه با هدف بررسی روند اجرا و تأکید بر تسریع در کار مورد بازدید قرار گرفتند.

پروژه آبخیزداری و آبخوان داری حوضه آبخیز چمقلو؛ نخستین مقصد بازدید مسئولان بود. این پروژه با هدف مدیریت ریسک سیلاب و کاهش هدر رفت جریان های سطحی، افزایش زمان تمرکز حوضه و تخلیه تدریجی سیل به منظور سازگاری با سیلاب، تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی دشت دهگلان به میزان ۸ میلیون مترمکعب با ۸ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا شدن است.

همچنین کنترل فرسایش و ممانعت از انتقال رسوب به پایین دست، ایجاد فرصتی در طبیعت به منظور اسقرار پوشش گیاهی، گسترش چشم اندازهای طبیعی و گردشگری در حوضه از دیگر اهداف اجرای این پروژه محسوب می شود.

حوضه آبخیز چمقلو با مساحت ۷۳ کیلومتر مربع شامل ۸ زیر حوضه در پنج روستا از جمله قلعه لان، پیرباباعلی، جامه شوران، چمقلو، تازه آباد خلیل و تازه آباد جامه شوران با جمعیت ۲ هزار و ۶۶ نفر و تراکم جمعیتی ۲۹ نفر در کیلومتر مربع است.  

در این حوزه برداشت از سطح ابهای زیرزمینی از طریق ۴۲ حلقه چاه و ۱۳ چشمه و ۶ رشته قنات صورت می پذیرد، لذا با توسعه کشاورزی افت سطح ابهای زیرزمینی به مقدار ۳۶ متر نسبت به سال مبنای اندازه گیری تا کنون در حوضه ایجاد شده است.

 بر همین اساس اهمیت کشاورزی به عنوان یک اصل در توسعه پایدار کشور و همچنین سیر قهقرای سطح ایستایی منطقه و هدر رفت خاک در نظر گرفته شده و الزامات به کارگیری اقدامات ابخیزداری و ابخوانداری را در حوضه بیش از پیش نمایان ساخته است. به همین دلیل در سال ۹۸ پروژه احداث ۷ مورد بند حاکی از محل صندوق توسعه ملی با اعتبار مصوب شده ۴۳ میلیارد و ۲۴۴ میلیون ریال و تخصیص یافته ۳۳ میلیارد ریال در شهرستان قروه اجرا شد که از قابلیت های ارزشمند این پروژه می توان به نفوذ سالانه ۸ میلیون مترمکعب رواناب به ابخوان دشت دهگلان اشاره کرد.

پروژه کنترل پخش سیلاب میهم

بازدید دوم مربوط به پروژه کنترل و پخش سیلاب میهم بود. پروژه ای با مساحتی برابر ۶ هزار و ۴۹۷ هکتار در جنوب شرقی شهرستان قروه و در حوضه آبخیز رودخانه شور که یکی از سرشاخه های اصلی رودخانه تلوار به شمار می رود.

براساس اطلاعات شناسنامه ای مساحت این پروژه ۷۰ هکتار بوده که از سال ۷۶ با هدف تداوم موجودیت منابع آبی، ایجاد زمینه های توسعه پایدار با هدف کاهش مهاجرت جوامع محلی، سازگاری با سیلاب و افزایش تاب آوری منطقه در مواجهه با جریان های سهمگین آغاز شده است.

در واقع نتیجه بررسی های انجام شده براساس تحقیقات میدانی مؤید تغذیه سفره آب زیرزمینی دشت چهاردولی به میزان ۱۴.۸ میلیون مترمکعب در سال است.

این پروژه در سال ۹۷ از محل صندوق توسعه ملی با اعتبار ۸ میلیارد و ۴۳۸ میلیون ریال در سطح ۲۳ حوضچه با مساحت مفید ۴۲۴ هزار و ۴۵۲ مترمربع و حجم خاکبرداری ۲۰۹ هزار و ۲۹۱ مترمکعب انجام پذیرفت.

محاسبات حجم آبگیری نشان دهنده افزایش ۱۴۴ درصدی از مقدار ۱۴۴ هزار و ۹۹۷ مترمکعب به ۳۵۴ هزار و ۲۸۹ مترمکعب است.

پروژه های مکمل و تلفیقی ساخت دو بند خاکی شامل بند خاکی شماره یک با اعتبار ۸۲۵ میلیون ریال و بند خاکی شماره دو در سال ۹۸ با اعتبار ده میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی و در قالب قرارداد مرمت پخش سیلاب توسط مجموعه آبخیزداری کردستان پس از انجام مطالعات در مرحله اجرا قرار گرفت.

ایستگاه تولید بذر گیاهان مرتعی

سایت تولید بذر گیاهان مرتعی واقع در روستای دوسر آخرین گزینه مورد بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی و دیگر مسئولان امر بود. این سایت فرآوری و تولید بذر گیاهان مرتعی کردستان در شهرستان قروه را بر عهده دارد که با اعتبار یک میلیارد تومان با سطح زیر کشت هزار تنی در هفته دولت سال جاری افتتاح و به بهره برداری رسید.

 این سطح زیر کشت شامل ۵۵۴ هکتار دیم و ۲۰۰ هکتار آبی بوده و این پروژه  در حال حاضر با دریافت مجوز از مرکز تحقیقات بذر و نهال کشور فعالیت رسمی دارد و هم اکنون کشت گیاهان مرتعی در سطح زیر کشت ۲۴ هکتار از اراضی این سایت آغاز شده است.

کد خبر 4745940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha