به گزارش خبرنگار مهر،مدیر کل بنادر و کشتیرانی استان های مازندران و گلستان در سخنانی در این همایش اظهار داشت:کشورهایی که به دریا راه ندارند یک گام از زنجیره توسعه عقب تر هستند و دریا موهبت الهی است که مورد بهره برداری تجاری،صیادی، سیاحتی و ورزشی قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: کشور ما از این نظر دارای موقعیت استراتژیک و ممتازی است به گونه ای که سه هزار کیلومتر نوار ساحلی شمالی و جنوبی پل ارتباطی خوبی برای دست یابی به بازارهای جهانی است.
به گفته سید نبی صید پور،جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای فعال سازمان بین المللی دریانوردی بوده و امروزه حمل و نقل دریایی جایگاه مناسبی را در تجارت جهانی ایفا می کند به گونه ای که 90 درصد حمل کالا از طریق دریا و کشتی انجام می شود.
وی خاطر نشان کرد: این حجم بالا از واردات،صادرات و ترانزیت کالا و بار نیاز به ضابطه و قانون خاص دارد که این قوانین با هدف ایجاد ایمنی دریایی و سلامت تردد با کشتی از قرن 19 به بعد تدوین شد.
مدیر کل بنادر و کشتیرانی استانهای مازندران و گلستان با اشاره به موقعیت ممتاز جغرافیایی استان در زمینه گردشگری و ساخت و ساز ساحلی یادآور شد:این سازمان به عنوان مجری طرح وظیفه جذب سرمایه گذاری و هدایت سرمایه گذاران را بر عهده دار و اجرای چنین طرح هایی فقط با تعامل و همدلی مسئولان قضایی در راستای تعمیق جایگاه دریایی و نیز جذب سرمایه گذاری و هدایت آن قابلیت اجرایی دارد.
رئیس کل دادگستری مازندران نیز در این همایش با اشاره به ضرورت برگزاری چنین همایش هایی گفت:تمامی مواهب الهی نشانه هایی است برای افرادی که در زمینه خداشناسی تعقل می کنند و مسئله کشتیرانی در دریا به عنوان نشانه ای در کنار آیات الهی به گونه ای که خداوند همراه با دیگر آیات الهی ، کشتی را به عنوان مصنوع انسانی نشانه ای از قدرت خود در آفرینش موجودات می داند.
حسین طالبی با بیان اینکه بیشتر قوانین و مقررات دریایی برای آبهای آزاد وضع شده است، افزود:به دلیل اینکه دریای خزر دریاچه محسوب می شود نیاز به رژیم حقوقی خاصی دارد .
وی با اشاره به وجود 600 کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر تبیین قوانین و مقررات حقوقی توسط اساتید را از موجب کاهش تخلفات و در نتیجه جلوگیری از افزایش ورود پرونده های مربوط به تخلفات و جرائم دریایی دانست.
در این همایش موضوعاتی مانند کلیات حقوق دریایی،حدود صلاحیت قوانین ایران در مناطق دریایی، آشنایی با مقررات ساخت و سازهای دریایی، آشنایی به قوانین دریایی در زمینه ثبت و بازرسی شناورها و کمیته سوانح و نیز آشنایی باIMOo و کنوانسیون بین الملل با حضور اساتید مجرب دانشگاهها مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.این همایش شامگاه یکشنبه با صدور بیانیه ای به کار خود پایان خواهد داد.
نظر شما