۴ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۸:۱۵

بهره برداری اسرائیل از کنیسه مجاور مسجدالاقصی؛ با وجود تمام مخالفتها فعالیتهای متعدد اسرائیل به منظور یهودی سازی قدس ادامه دارد

بهره برداری اسرائیل از کنیسه مجاور مسجدالاقصی؛ با وجود تمام مخالفتها فعالیتهای متعدد اسرائیل به منظور یهودی سازی قدس ادامه دارد

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: عملیات ساخت کنیسه یهودیان در زمین وقفی مسلمانان و در مجاورت مسجدالاقصی از سوی رژیم اسرائیل با هدف یهودی سازی قدس در حالی به پایان رسید که فریادهای مؤسسات مختلف فلسطین بی پاسخ ماند و نیروهای اسرائیل بدون کوچکترین خللی از سوی مراکز اسلامی و بین المللی کار خود را به پایان رساندند تا نفسی برای آغاز طرحهای دیگر خود تازه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مؤسسه الاقصی دو سال پیش درباره فعالیتهای تأسیساتی مؤسسه اسرائیلی که به طور مخفیانه در مجاورت دیوار غربی مسجدالاقصی فعالیت می کردند، هشدار داد، اما باز هم مجامع بین المللی بی تفاوت از کنار این مسئله گذشتند و هیچ واکنشی نسبت به  فعالیتهای سری و مخفیانه اسرائیل نشان ندادند.

اسرائیل که فعالیتهای تأسیساتی خود را در مجاورت دیوار جنوبی مسجدالاقصی با استفاده از پرده پلاستکی سیاه رنگ آغاز کرد طی مدت زمان طولانی، در خفا فعالیتهای خود را انجام داد.

چندی پیش طی مراسم افتتاح کنیسه ای که در مجاورت مسجدالاقصی ساخته شده است، از این راز پرده برداشته شد. در این مراسم موشه کاتساف رئیس جمهور اسرائیل، شخصیتهای دینی و سیاسی یهود در سالن بزرگ نماز شرکت کردند . این در حالی است که کاتساف خواستار اجرای طرحی برای ارتباط دو راه که به راه هرودیانی معروف است، شد. این راه از دیوار البراق آغاز و به منطقه السلوان در مجاورت دیوار جنوبی مسجدالاقصی می رسد.

تصریحات کاتساف حاکی از آن بود که وی خواستار تقسیم مسجدالاقصی میان دو گروه مسلمان و یهودی شده تا حائلی نژادی میان این دو گروه ایجاد شود.

کارشناسان مؤسسه الاقصی در پی مطلع شدن از این قضیه و مراسم افتتاح این کنیسه به سرعت به این منطقه آمدند، اما نیروهای رژیم اشغالی اسرائیل که مانع از ورود مسلمانان، فلسطینیان و اعراب به مسجدالاقصی می شوند، از ورود این گروه نیز جلوگیری کرده و مانع از ورود آنها به کنیسه مذکور شدند. این در حالی است که پلیس با پرس و جو و سؤال و جواب از خبرنگار مؤسسه الاقصی و هدف او و حتی با در دست داشتن مجوز ورود مانع از حضور آنها در این مراسم شد. اما پس از گذشت حدود یک ساعت از سؤال و جواب پلیس و سپس بازرسی کامل اجازه ورود به خبرنگار مؤسسه الاقصی داده شد. وی گزارشهای عینی خود را این گونه ارائه کرده است:

هنگام ورود صدها یهودی در کنار دیوار البراق که با بهتان و سخنان واهی به آن دیوار ندبه گفته اند، جمع شده اند. از در غربی که چندان هم بزرگ نیست، وارد می شوم که رئیس جمهور رژیم صهیونیستی، تعدادی از سیاستمداران و علمای دینی یهود نشسته اند و تعدادی تورات در مقابل آنها قرار دارد. این مکان که ادامه دیوار البراق در سمت غربی است، بخش جدایی ناپذیر از مسجدالاقصی به شمار می رود. بخش دیگر آن شامل حیاطی وسیع و سردرهای بسیار زیباست که برای ساختن آن از معماری اسلامی استفاده شده است .

این کنیسه به طول 50 متر، عرض 10 متر و ارتفاع 15 متراست، جائیکه یهودیان در آن نماز و تورات می خوانند.

فعالیتهای تأسیساتی جدید به طور واضح قابل رؤیت است؛ شبکه های نوری، یک قفسه بزرگ و یک قفسه کوچک برای تورات، پارچه های گرانقیمت بر روی میزهای تحریر، کتابهای دینی یهودیان در همه زمینه ها به چشم می خورد و این مکان جدید به معنای کامل کنیسه ای برای یهودیان به شمار می رود. 

بر اساس تعریف، کنیسه به سالنی برای نماز که قفسه هایی برای نگهداری تورات در آن وجود دارد، گفته می شود. اما این کنیسه یهودیان در سمت دیوارغربی مسجدالاقصی زمینی وقفی متعلق مسلمانان بوده و جزئی جدا نشدنی از مسجدالاقصی است.

سمت شمالی این بنا دیواری شیشه ای قرار دارد که پشت آن دیده نمی شود، اما خبر از فعالیتهای دیگری در پشت این دیوار شیشه ای می دهد که نشان دهنده ادامه فعالیتهای مرتبط با کنیسه است که مسئولان آن سعی در ایجاد ارتباط میان کردهای نزدیک این منطقه با کنیسه دارند و به زور به آن دیوار "ندبه کوچک" نام نهاده اند. همچنین ورودیهای شیشه ای دیگری زیر دیوار البراق دیده می شود که از حفاریهای غیر معلومی پرده برمی دارد. حتی در بخشی دیگر در بالای آن پنجره شیشه ای وجود دارد که رفتن به بالای آن جز با نردبان ممکن نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، مؤسسه اسرائیلی به تدریج بر این منطقه سیطره یافته و هر روز به تغییر آثار باستانی مسلمانان می پردازد و شاید در اقدامات بعدی ضمن ساخت هیکل موهوم، آن را نصب کند . همانگونه که کشف نمازخانه ای پس از گذشت 3 سال فاش شد و اسرائیل با نام ترمیم این نمازخانه فعالیتهای خود را شروع کرد، همچنین راه باب المغاربه را تخریب و پل چوبی جدیدی بنا کرد تا از طریق آن یهودیان و نیروهای پلیس بتوانند به داخل مسجدالاقصی یورش برند و یا تعبیه زیرگذری زیر مسجدالاقصی که اگر اینگونه پیش رود به وضوح شاهد تغییر بنای تاریخی و اسلامی مسلمانان خواهیم بود.

کنیسه جدید که 50 متر از مسجدالاقصی فاصله دارد، در حال ساخت است که در نگاه اول تنها 50 متر از مسجدالاقصی فاصله دارد و در زمین وقفی ساخته شده است. اما این زمین وابسته به حمام العین است که بر اساس اسناد و مدارک تاریخی و اسلامی حمام العین، حمام و ساختمان مملوکیها بوده که در سال 1337 میلادی ( 737 هجری) به وسیله محمد بن قلاوون یکی از امرای ناصری ساخته شد و در سال 1900 بخش بزرگی از این حمام وقف مسلمانان و در آمد وقف برای کتابخانه معروف در قدس تعیین شد که در مجاورت حمام قرار دارد. این اسناد در دادگاه شرعی قدس نگهداری می شود.

حفاریهای وسیع از سوی مؤسسه اسرائیلی در منطقه حمام العین تنها 1 متر از دیوار البراق و دیوار غربی مسجدالاقصی فاصله دارد و این حفاریها هم از نظر افقی و هم از نظر عمودی در مقایسه با اولین پرده برداری در سال 2005 توسعه بسیاری یافته است.

کد خبر 475072

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha