۴ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۹:۳۸

نژادحسینیان در دیدار با سفرای کشورهای عضو مجمع پارلمان آسیا:

معاهده "دوستی آسیا" تدوین می شود/ اجلاس ویژه‌ همگرایی آسیا امسال برگزار می شود

معاهده "دوستی آسیا" تدوین می شود/ اجلاس ویژه‌ همگرایی آسیا امسال برگزار می شود

دبیر مجمع پارلمان آسیا از قاره آسیا به عنوان غنی ترین قاره و بزرگ ترین بازار بالقوه دنیا یاد کرد و نیاز این قاره را به دیگران برای تامین ضروریات خود، تاسف بار دانست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، هادی نژاد حسینیان دبیر کل مجمع پارلمان آسیا که عصر امروز در نشست مشترک مقامات مجلس و وزارت امور خارجه و سفرای کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی برای صلح در مجموعه بهارستان سخن می گفت، اظهار داشت: آسیا مهد کهن ‌ترین و بزرگ ترین تمدن‌ های تاریخ بشریت است و چه از نظر منابع طبیعی و چه از نظر منابع انسانی ، غنی ‌ترین قاره دنیا ست.

وی افزود: امروز بیش از نیمی از مردم آسیا زیر خط فقر زندگی می ‌‌کنند و عدم استفاه از پتانسیل‌ عظیم همکاری ‌های قاره ‌ای که نه تنها باعث رشد اقتصادی، بلکه ضامن امنیت و ثبات است، قابل توجیه نیست.

دبیر کل مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه تنوع قومی و فرهنگی آسیا نقطه قوت این قاره است، اظهار داشت : همگرایی به معنای همراه شدن است، نه همرنگ شدن و این تفکر که برای همکاری باید همرنگ و هم کیش بود، ایده ‌ای ارتجاعی است که باید با آن مبارزه کرد.

نژاد حسینیان معتقد است "اصول و اهداف مجمع مجالس آسیایی در واقع بیانگر وجوه مشترکی است که تمام بشریت به آن باور دارد، بر این اساس تحقق این خواسته‌ ها، نیاز به تبادل آرا و گفتگو و همچنین مشارکت جمعی در استفاده از بهترین روش‌ های زندگی اجتماعی در همه ابعاد دارد".

وی افزود: مجمع مجالس آسیایی یک نهاد نوپاست و دبیرخانه آن نیز نوپا تر می باشد و به همین علت، ایجاد ارتباط و هماهنگی رویه ‌های کاری در آن نیازمند زمان است و سفرای کشورهای عضو می ‌توانند از طریق تبادل افکار و ایجاد ارتباط فعال میان نخبگان با دبیرخانه و نمایندگان مجالس خود و همچنین حمایت‌ های فکری در موضوعات مورد بحث، ما را یاری دهند.

به گزارش مهر، دبیر کل مجمع پارلمان آسیا برای صلح در ادامه تصریح کرد ارتباط دبیرخانه این مجمع با اعضای هیات رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دو ماه گذشته و نحوه برخورد و رفتار با مسئولان این دبیرخانه به ویژه حمایت‌ ها و رهنمودهای فکری صورت گرفته در این مسیر، این اطمینان را داد که دبیرخانه همچنان از حمایت ‌های فکری، معنوی و پشتیبانی نهاد قانونگذاری برخوردار خواهد بود.

نژاد حسینیان تاکید کرد: دبیرخانه نخستین اجلاس مجمع مجالس آسیایی برای صلح بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در این اجلاس که در آبان ماه سال گذشته در تهران برگزار شد، 10 گروه کاری برای بررسی و انجام فعالیت‌ ها تشکیل داده است که تدوین معاهده دوستی در آسیا، طراحی بازار یکپارچه انرژی در آسیا، جهانی شدن و فرصت‌ ها و چالش ‌های آسیا از جمله این کارگروه هاست.

وی دیگر کارگروه های دبیرخانه مجمع پارلمان آسیا را کاهش فقر در آسیا، صندوق پول آسیایی، تنوع فرهنگی، نقاط قوت آسیا، مبارزه با فساد اداری و ترویج حکمرانی خوب، اطلاع‌ رسانی و روابط عمومی، برنامه ‌ریزی بلند مدت و برگزاری نشست وزرای خارجه و نمایندگان مجلس عنوان کرد.

دبیر کل مجمع مجالس آسیایی اظهار داشت: تلاش دبیرخانه مجمع بر این است که با به کارگیری نیروهای متخصص، با تجربه و نوآور، نتایج کارگروه ‌های تصمیماتی کاربردی و تاثیر گذار در جهت اهداف مجمع باشند و سند توجیهی مربوط به اطلاعات کلی این مجمع تدوین شده و دبیرخانه از همه ایده ها و پیشنهادات برای پیشبرد امور در حوزه های مهم استقبال می‌ کند.

نژاد حسینیان در پایان تاکید کرد: بند 8 بیانیه تهران مقرر کرد اجلاس ویژه‌ ای با شرکت وزرای امور خارجه و نمایندگان مجالس کشورهای آسیایی و در صورت امکان روسای مجالس با هدف تقویت تعامل سازنده بین قوای مجریه و مقننه در جهت همگرایی بیشتر در آسیا در سال جاری برگزار شود که در این رابطه نیازمند کمک سفرای کشورهای عضو هستیم.

کد خبر 475648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha