نادر مقدس که امسال به عنوان مهمان در جشنواره فیلم کودک حضور دارد، در خصوص اهمیت برگزاری این مراسم سینمایی به خبرنگار مهر گفت: "تغییر محل برگزاری به جشنواره فیلم کودک آسیب می زند. به این خاطر که نام این جشنواره با شهر برگزارکننده گره خورده است. البته بدون شک سیاستگذاران و برگزارکنندگان جشنواره شرایط را به گونه ای دیده اند که مجبور به تغییر محل برپایی جشنواره شده اند، اما به هر حال این موضوع تاثیر منفی بر این مراسم سینمایی می گذارد. در تمام کشورهای جهان نام جشنواره های معتبر بین المللی با محل برگزاری آن گره خورده است. حتی ما در جشنواره "وارش" که یک جشنواره محلی است، در تلاش هستیم هر سال در همان شهر بابل برگزار شود. چون تغییر محل به ساختار اجرایی جشنواره آسیب وارد می کند."
وی با تاکید بر اینکه تغییر محل برپایی جشنواره برای برگزارکنندگان قبلی نیز یک نکته منفی محسوب می شود، اظهار داشت: "به نظر من اصفهان موقعیت بسیار خوبی را از دست داده و با توجه به عظمت تاریخی که این شهر از آن برخوردار است، جشنواره می توانست بر وجه فرهنگی و حتی گردشگری اصفهان اضافه کند. البته اینکه جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان در شهر همدان برگزار شود، هیچ ایرادی ندارد. چون این شهر نیز از قدمت قابل توجه تاریخی و شرایط لازم برای برگزاری جشنواره برخوردار است. امیدوارم این آغاز برای شهر همدان و جشنواره موقعیت مناسبی را به وجود بیاورد."
این سینماگر در خصوص میزان تاثیرگذاری جشنواره بر بهبود روند تولید و رشد فیلم های ژانر کودک توضیح داد: "به طور کلی جشنواره ها برگزار می شوند تا روی موضوع مورد نظر خود تاثیر مثبت بگذارند، اما در شرایطی که طی سال هیچ فیلمی در ژانر کودک و نوجوان اکران نمی شود، این جشنواره محلی مناسب برای بررسی کارنامه یکسال فعالان این گونه سینمایی محسوب می شود. البته وقتی این ژانر می تواند به حیات خود ادامه دهد که مرحله تولید و نمایش فیلم به خوبی و بر اساس برنامه ریزی دقیق و حساب شده انجام شود. در حالی که اکنون سینمای کودک از کمترین میزان امکانات برای تولید برخوردار است."
مقدس ادامه داد: "من به شدت علاقمند بودم یک فیلم سینمایی در این ژانر بر اساس فیلمنامه ای از افسانه منادی بسازم. حتی برای ساخت عروسک های این فیلم صحبت هم کردیم، ولی چون توجه کافی به سینمای کودک نمی شود متاسفانه موفق به ساخت فیلم نشدیم. یکی از مشکلات در این زمینه هزینه های به نسبت زیادی است که باید صرف مراحل مختلف تولید از جمله ساخت عروسک، دکور و تولید انیمیشن شود. در این میان، باید از سوی برنامه ریزان سینمایی شرایط حمایت از ساخت این آثار پر هزینه تدوین و اعلام شود."
وی با بیان اینکه گسترش بیش از اندازه استفاده از آثار ژانر کودکان در کشور پیامدهای منفی در عرصه فرهنگی دارد، اعلام کرد: "باید به این مسئله توجه شود که فیلمسازان کودک امکان تولید دوباره پیدا کنند تا کودکان و نوجوانان کشور ما امکان تماشای آثاری را پیدا کنند که بر اساس فرهنگ و باورهای ملی و دینی خودمان شکل گرفته باشد. چون در حال حاضر توجه این گروههای سنی به فیلم ها و انیمیشن هایی است که توسط کشورهای غربی تولید می شوند و توسط ماهواره و CD به خانه های مردم می رود. من به عنوان فیلمسازی که کار خودم را از ژانر کودک آغاز کرده و به عنوان مربی و کارشناس مسایل کودک طی چند سال اخیر با این گروه سنی برخوردار داشته ام، باید شرایطی برای آغاز دوباره تولید در اختیارم قرار بگیرد."
این کارگردان در خصوص ارائه راهکار برای تغییر وضعیت موجود گفت: "به عقیده من در شرایط کنونی باید به سینمای فانتزی و صمیمانه کودک بیش از همه توجه شود. همان طور که سال ها قبل استفاده از شخصیت های عروسکی و انیمیشنی موجب جذب مخاطبان کودک و نوجوان شد و این کاراکترها هنوز در خاطره بسیاری از کودکان آن زمان باقی مانده است. اگر شرایط تولید فیلم برای فعالان این عرصه به خوبی فراهم شود و آنها مجبور نباشند بیش از همه به بازگشت سرمایه فکر کنند، وضعیت این ژانر نیز به شکل جدی بهبود خواهد یافت."
/ سینمای کودک در رهگذر جشنواره ـ 19 / نادر مقدس:
تغییر محل برگزاری جشنواره کودک به ساختار آن لطمه میزند
با آنکه همدان از نظر شرایط برگزاری و قدمت تاریخی توانایی برگزاری بیست و یکمین جشنواره فیلم کودک را دارد، اما تغییر محل برگزاری جشنواره به ساختار آن آسیب میزند.
کد خبر 476056
نظر شما