به گزارش خبرنگار مهر، تفاهم نامه همکاری در خصوص برگزاری آموزشهای ایمنی و بهداشت کار با هدف توانمندسازی و ارتقای سطح دانش و فرهنگ ایمنی در بین کارگران، کارفرمایان، پیمانکاران و مسئولان ایمنی در حوزه سازمان انرژی اتمی و شرکت های تابعه بین دو مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار و پژوهشکده سیستمهای پیشرفته هستهای عصر امروز (دوشنبه ۱۳ آبان) با حضور علی اصغر زارعان دستیار ویژه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و حاتم شاکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شد.
این تفاهم نامه بین حمید رضا فقیه مدیرعامل پژوهشکده سیستم های پیشرفته صنعتی به نمایندگی از سازمان انرژی اتمی ایران و امیر عباس پرکنی رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار به نمایندگی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضاء رسید.
این تفاهم نامه با هدف همکاری دو مجموعه در برگزاری دورههای آموزشی، تبادل مدرس، تدوین استاندارد، تهیه منابع و محتوای دورههای آموزشی و اجرای پروژههای پژوهشی مشترک در حوزه ایمنی هستهای و پرتویی در بخشهای مختلفی مانند صنعت، معدن، بهداشت، درمان و .. منعقد شده است.
زارعان در این مراسم اظهار داشت: سازمان انرژی اتمی ایران متولی و مرجع توسعه ایمنی در تأسیسات و فعالیتهای هستهای و پرتویی به منظور حصول اطمینان از حفاظت کارکنان، مردم، نسل آینده و محیط زیست در برابر اثرات زیان آور پرتوها در سطح کشور است.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی ایران با انعقاد این تفاهم نامه، تجربیات، توانمندیها و سرریز دانش خود در حوزه ایمنی هستهای و پرتویی را جهت بکارگیری در سایر بخشهای کشور مانند، صنعت، معدن، بهداشت، درمان و ... در اختیار وزارت تعاون، کار و تأمین اجتماعی قرار خواهد داد و متقابلاً از توانمندیها و تجربیات این وزارت خانه در حوزههای مختلفی از جمله ایمنی صنعتی استفاده خواهد کرد.
همچنین در این مراسم، حاتم شاکرمی معاون امور روابط کار وزیر کار گفت: در شرایطی که در دوران تحریم قرارداریم و در حوزه ایمنی کار نیز ممکن است محدودیت هایی ایجاد شود تمایل داریم تا از ظرفیت های داخلی و داشته های فنی بومی کشور از جمله حوزه ارتقای ایمنی کار در حوزههای رادیو اکتیو و پرتوهای صنعتی استفاده کنیم.
معاون وزیر کار با اشاره به سه محور مهم تفاهم نامه ارتقای ایمنی کار در برابر آسیب های ناشی از رادیو اکتیو و پرتوهای صنعتی گفت: تدوین استانداردها، تامین و تعمیر تجهیزات و ارائه آموزشهای ایمنی مهمترین محورهای این تفاهم نامه هستند.
وی با تاکید بر اینکه با این تفاهم نامه می توانیم ایمنی جامعه هدف که ١٠٠ هزار نفر هستند را تامین کنیم، گفت: یک بحث دیگر ارتقای استانداردها است که بر این موضوع تاکید داریم. پیش از سازمان انرژی اتمی با همکاری وزارت نفت آیین نامه ایمنی در جایگاه های عرضه سوخت تدوین شد که در مرحله امضای تفاهم نامه قرار دارد و در این زمینه استاندارهای تفاهم نامه موجود با سازمان انرژی اتمی نیز قابل ارتقا و به روز رسانی است.
معاون امور روابط کار وزیر کار پیشنهاد داد تا کمیته مشترک برای عملیاتی کردن این تفاهم نامه تشکیل شود.
بر اساس این گزارش، هر دو طرف بر عملیاتی کردن این تفاهم نامه با اعمال رویکرد مدیریت جهادی و تلاش مضاعف تأکید کردند و مقرر شد نتایج اقدامات و دستاوردها در بازه های زمانی مشخص و با حضور دست اندرکاران دو مجموعه، مورد ارزیابی همه جانبه قرار گیرد.
نظر شما