سید امیر مصباح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شاهد برگزاری نخستین اجلاس ملی کارآفرینی مد، پوشاک و نساجی در کشور به میزبانی استان گیلان هستیم، اظهار کرد: از صبح امروز انجمن مد و پوشاک ۱۱ استان و دو انجمن کشوری «تولید و صادرات» و «جامعه متخصصین» در قالب این اجلاسیه برای تبادل نظر در کنار هم جمع شدهاند.
برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب در رشت
وی در ادامه به برخی از اهداف برگزاری این اجلاس اشاره کرد و افزود: ایجاد فضای مناسب برای انتقال و تبادل دانش در حوزه مد و لباس، توسعه فضای تعامل و همکاری بین فعالان این حوزه، ایجاد فضایی برای بهرهمندی مخاطبان از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در صنعت پوشاک و نساجی از مهمترین اهداف برگزاری این اجلاس است.
مصباح با بیان اینکه این اجلاس طی یک روز و دو بخش آموزشی و کارگاهی و نشست انجمنها برگزار می شود، گفت: سمینار آموزشی «مدیریت مد، پوشاک و نساجی»، «بازاریابی و فروش موفق در ایجاد برند»، «رویکرد و الزامات ایزو ۹۰۰۱» و «استراتژی کسب و کار در دانشگاه خیابانی» برخی از محورهای کارگاههای آموزشی این اجلاس پیش بینی شده که با حضور نخبگان و فعالان حوزه مد و پوشاک و نساجی کشور برگزار می شود.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب در حاشیه این اجلاس و در مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیاء رشت، تصریح کرد: فعالیت این نمایشگاه از امروز پنجشنبه آغاز و تا ۲۳ آبان ماه و در دو بخش نمایشگاه و فروش پوشاک ادامه دارد.
وضعیت پوشاک اجتماعی نامطلوب است
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان در ادامه با بیان اینکه متاسفانه وضعیت پوشاک اجتماعی مطلوب نبوده و نیازمند توجه بیشتر در حوزه طراحی مد و پوشاک و عرضه آن در جامعه هستیم، بیان کرد: حوزه مد و پوشاک در جامعه دارای انواع مختلفی از مخاطب با سلایق و خواستههای متفاوت است.
وی با تأکید برلزوم توجه طراح به خواسته و ذائقه مخاطب، ادامه داد: متاسفانه به رغم تلاشهای انجام شده برای ساماندهی حوزه مد و لباس، تشکیل کارگروه و برگزاری جشنوارههای متعدد هنوز اکثر طرحهای برتر و برگزیده در این جشنوارهها به تولید انبوه نرسیده که البته در این میان باید گفت خود طراحان نیز کمکاری کرده اند.
مصباح با اشاره به استقبال مصرف کنندگان از لباسهای خارجی و طرحهای غربی، گفت: نبود طرحهای مناسب و عامه پسند و مطابق ذائقه مصرف کنند، قیمت بالای لباسیهای ایرانی و اسلامی تولید شده، کیفیت پایین پوشاک عرضه در بازار از مهمترین دلایل استقبال مصرف کننده داخلی از پوشاک خارجی است.
وی ادامه داد: البته در این میان شاهد طراحی پوشاک ایرانی و اسلامی زیبایی نیز هستیم که متاسفانه به دلیل عدم تولید انبوه با قیمت بالا در بازار عرضه شده و با توجه به شرایط اقتصادی خانوادهها با عدم استقبال مواجه می شوند.
لزوم تغییر نگاه جامعه به حوزه مد به عنوان یک صنعت
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با بیان اینکه یکی دیگر از معضلاتی که اکثر طراحان نیز از آن گلایه دارند این است که هنوز در کشور ما همانند دنیا به مد به عنوان صنعت نگاه نمی شود، گفت: مسئولان و متولیان این حوزه باید در این زمینه نیز اقدامات لازم را انجام داده و با حمایت از طراحان زمینه را برای طراحی و عرضه پوشاک مطابق با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی فراهم کنند.
وی با اشاره به تغییر سبک زندگی و با بیان اینکه این سبب تغییر ذائقه جامعه به ویژه نسل جوان در حوزه پوشاک نیز شده است، تأکید کرد: یکی از نکات مهمی که باید در طراحی پوشاک به آن توجه شود همین تغییر ذائقه است لذا طراحان باید با شناسایی نوع نیاز و سلیقه مخاطب و با بهرهگیری از فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی به ویژه در نظر گرفتن ویژگیهای بومی و محلی هر منطقه اقدام به طراحی و سپس تولید و عرضه پوشاک کنند.
مصباح به ظرفیت استان گیلان در صنعت نساجی و همچنین سابقه غنی در حوزه پوشاک اشاره و اظهار کرد: یکی از اهداف این اجلاس معرفی همین ظرفیتها به فعالان این حوزه و ارائه راهکار برای رونق دوباره این صنعت در استان گیلان است.
وی با اشاره به برخی اقدامات معاونت هنری و سینمایی ارشاد گیلان در حوزه مد و پوشاک و با بیان اینکه با همکاری فعالان این حوزه سه دوره جشنواره استانی «مد و پوشش اسلامی - ایرانی» گیلان با عنوان (روجا) و نمایشگاههای مد و لباس برگزار شده است، تصریح کرد: برای سامان دادن به حوزه طراحی مد و لباس فراخوان تشکیل انجمن طراحان مد و لباس استان گیلان نیز منتشر شده و این معاونت از هر برنامهای در راستای توسعه، رونق و ارتقای این نیز حمایت خواهیم کرد.
نظر شما