به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا هاشمی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل فرمانداری مشهد برگزار شده بود، اظهار کرد: در دهه پایانی صفر مشهد میزبان چهار میلیون و ۸۴۶ هزار زائر بوده که ۵۰۰ هزار نفر از این تعداد با پای پیاده از مسیرهای نیشابور، قوچان، کلات و سرخس مشرف شدند.
وی بابیان اینکه ۵۶۱ هزار نفر از زائران با وسایل حملونقل به مشهد مقدس مشرف شدند، افزود: ۵۲۵ هزار نفر نیز توسط خطوط ریلی، ۱۵۲ هزار نفر نیز توسط خطوط هواپیمایی و سه میلیون و ۳۸۰ هزار نفر نیز توسط خودروی شخصی در دهه پایانی ماه صفر در مشهد حضور داشتند.
هاشمی بااشاره به اینکه ۲۶۰ ایستگاه صلواتی در مسیرهای منتهی به مشهد در این دهه فعال بودند، تصریح کرد: ۶۰۰ ایستگاه از این تعداد در داخل و ۸۶۰ ایستگاه نیز در خارج از شهر فعالیت میکردند.
فرماندار مشهد بااشاره به اینکه همه ارگانها و نهادها همکاری خوبی با ما در دهه پایانی ماه صفر داشتند، ابراز کرد: موضوع امنیت، اسکان و بهداشت زائران از مسائل مهمی بود که در هر سه حوزه به لطف خدا و امام رضا (ع) سربلند بیرون آمدیم.
وی بابیان اینکه در پایان دهه آخر صفر و شهادت امام رضا (ع) ازنظر حملونقل آمادگی کاملی داشتیم، ادامه داد: در این راستا حدود دو هزار اتوبوس و ۸۰۰ مینیبوس وظیفه اعزام زائران به شهرهای خود را بر عهده گرفتند، همچنین درزمینهٔ کالاهای اساسی نیز حدود دو هزار و ۴۳۶ تن برنج، ۸۰۹ تن گوشت قرمز، هزار و ۲۱۳ تن شکر، مرغ، روغن نباتی، چای در اختیار خدمتگزاران به زائران قرار داده شد.
هاشمی بااشاره به اینکه پنج موضوع انتخابات، مثلث اقتصادی، طرح نجات، کشف رود و دهه پایانی صفر از اولویتهای فرمانداری است، ابراز کرد: حدود شش پروژه بااعتبار ۱۰ میلیارد تومان به اتمام رسیده و ۲۶۶ پروژه با ۴۱ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۷۳ هزار نفر پیشبینیشده است، بالغبر ۱۴ جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی برگزارشده و مصوبههایی در همین راستا تدوینشده است.
فرماندار مشهد بابیان اینکه ما به دنبال حفظ وضعیت موجود و ایجاد اشتغال هستیم، عنوان کرد: تثبیت اشتغال از امور حائز اهمیت ما بوده که در این راستا نیز اقدامات بسیاری انجامشده است، ما به دنبال افزایش ظرفیت در این زمینه هستیم.
وی بااشاره به اجرایی شدن «طرح نجات» در هشت محله از ۶۷ محله حاشیه شهر، ادامه داد: محلههای مهرآباد، پور سینا، شهید قربانی، دروی، زرکش، امام هادی و اسماعیلآباد و سیس آباد ازجمله هشت محلهای است که در آن طرح نجات اجرا خواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه جلسات شورای اداری به محلات کم برخوردار شهر انتقالیافته است، گفت: ۲۰ دفتر تسهیل گری توسط شهرداری و چهار دفتر توسط استانداری با همکاری فرمانداری در این مناطق شکلگرفته است.
فرماندار مشهد بابیان اینکه بازدیدهای میدانی شکلگرفته است، گفت: حتی جلسات اداری در این مناطق برگزار میشود. هشت کمیته برای اجرای برنامهها در این مناطق تشکیلشده است که کمیته اجرایی با محوریت فرمانداری مشهد است.
وی بابیان اینکه ۱۵ دستگاه اجرایی برای کمک در این طرح اعلام آمادگی کردهاند، افزود: اولویت اصلی وزارت کشور امنیت داخلی، مسائل انتخابات و مسائل اجتماعی است، لذا تمامی استانداران و فرمانداران کشور باید در این زمینه کمک کنند چراکه ما بهعنوان دستگاه اجرایی در شهرستان باید پاسخ گوی مسائل امنیتی به وزارت کشور باشیم.
هاشمی بااشاره به دغدغه رهبری در خصوص مسائل اجتماعی، اظهار کرد: مسائل اجتماعی جزئی از اولویتهای کاری ما خواهد بود.
فرماندار مشهد با تأکید بر اینکه هیئت اجرایی، هیئت نظارت و هیئت امنیت بهعنوان سه رکن اصلی در انتخابات فعال هستند، ادامه داد: برخی موارد در قانون قابلتغییر است، اما در حوزه انتخابات هیچ قانون قابلتغییر نیست و باید قوانین توسط همه افراد رعایت شود.
وی با تأکید بر اینکه اجازه نخواهیم داد تخلفی در انتخابات صورت گیرد، ادامه داد: هیئت بازرسی انتخابات شکلگرفته و کار خود را آغاز کرده است. باید قوانین در این حوزه مدیریت و اجرا شود. همچنین در دورههای گذشته شهرها به ۱۵ منطقه انتخاباتی تقسیم میشدند اما امسال ۱۹ منطقه انتخاباتی در مشهد خواهیم داشت لذا برای هر منطقه یک نفر نیز بهعنوان مسئول انتخاب میشود.
هاشمی بابیان اینکه اولین جلسه بعد از انتصاب بنده جلسه ستاد انتخابات بود، افزود: جلسات مختلفی را تشکیل دادهایم تا شاهد حضور حداکثری و پرشور مردم در انتخابات باشیم.
فرماندار مشهد بااشاره به اینکه ثبتنام کاندیداها از ۱۰ الی ۱۶ آذرماه شروع خواهد شد، گفت: هیئتهای مختلفی ازجمله هیئتهای اجرایی، امنیتی، نظارت و بازرسی و...برای برگزاری هر چهبهتر انتخابات تشکیلشده و هرکدام فعالیت خود را آغاز کردهاند.
وی بابیان اینکه ۱۹ نماینده از فرمانداری در ۱۹ منطقه انتخاباتی حضور خواهند داشت، ابراز کرد: از میان ۱۲۰ نفری است که رزومه و مشخصات خود را برای حضور در این حوزه ارسال کردند، ۱۹ نفر نمونه انتخاب شدند.
هاشمی بابیان اینکه آمادگی انتخابات تمام الکترونیکی را داریم، ابراز کرد: حتی آمادگی استفاده از دستگاههای الکترونیکی احراز هویت را نیز داریم.
فرماندار مشهد با بیان اینکه دو انتخابات پیش رو داریم، اظهار کرد: قطعاً مردم حضوری پرشور در انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میاندورهای خبرنگان رهبری خواهند داشت. با توجه به افزایش تعداد مناطق قطعاً در صندوق آرا نیز افزایش را شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود در چهار منطقه از شهر بیش از ۱۰۰ صندوق اخذ رأی داشته باشیم، ادامه داد: انتخابات ناموس سیاسی ماست آخرت خودم را برای دنیای کسی به فروش نخواهم گذاشت و رعایت مهر قانون و اصل بیطرفی برای ما مهم است.
هاشمی با تأکید بر اینکه رأی مردم دست ما امانت است، گفت: قطعاً رأی مردم حفاظت خواهد شد، اجازه نخواهیم داد برخی افراد تخلف انتخاباتی کنند هیئت بازرسی ما فعالیت خود را شروع کرده و در حال رصد فعالیت افراد و نشستها هستیم.
فرماندار مشهد گفت: هیئتهای اجرایی باید از معتمدین و روحانیون باشند این افراد باید اخلاقی، متدین، دارای اشرافیت و سه سال ساکن منطقه باشند.
وی بابیان اینکه مخالف ساختوسازهای غیر مجاز هستیم، افزود: در خصوص ساختوسازها باید دستگاههای متولی نظارت بیشتری داشته باشند و ما نیز پیگیری خواهیم کرد.
هاشمی بابیان اینکه هیچ دغدغهای برای تعرفههای انتخاباتی نداریم، اظهار کرد: پیشبینی برای افزایش تعرفه انتخاباتی و توزیع آن داریم که در صورت لزوم آنان را به مناطق ارائه خواهیم کرد.
فرماندار مشهد در خصوص تعیین مرز طرقبه و شاندیز، گفت: جلسات مختلفی برگزار شده اما هنوز به نتیجه نرسیدیم، فرماندار، شورای شهر و شهرداری نیز جلساتی در این رابطه برگزار کردند اما ادامه روند بر عهده کارشناس وزارت کشور است.
نظر شما