بعدازظهر فردا؛

شب موزه باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی ایران برگزار می شود

شب موزه باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی ایران برگزار می شود

به مناسبت انتشار کتاب موزه ملی ایران اثر پاتریک رینگنبرگ، شب موزه باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی ایران برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت انتشار کتاب موزه ملی ایران اثر پاتریک رینگنبرگ، ایران شناس سوئیسی و کتابی دیگر از سوی موزه ملی به زبان فرانسوی، مراسمی در تالار اجتماعات موزه باستان شناسی و هنر دوران اسلامی ایران در ساعت پنج بعد از ظهر سه شنبه ۲۱ آبان برگزارمی شود.

در این مراسم سفیر فرانسه در تهران، فیلیپ تیبو، سفیر سوئیس در تهران، مارکوس لایتنر، ایران شناس سوئیسی پاتریک رینگنبرگ، جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران و علی دهباشی سخنرانی خواهند کرد.

موزه ملی ایران، به عنوان بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و قدیم‌ترین موزه کشور، بیشترین یافته‌های باستان‌شناسی حاصل از کاوش‌های علمی از دوران پارینه‌سنگی تا اسلامی در قالب دو موزه «ایران باستان» و «باستان شناسی و هنر اسلامی ایران» به نمایش درآمده است. موزه ملی ایران در سال ۱۳۱۶ خورشیدی در اولین بنای موزه‌ای کشور گشایش یافت.

این بنا را آندره گدار، معمار فرانسوی، با الهام از طاق کسرا طراحی کرد. «موزه ایران باستان» شامل دو موزه «پیش‌ازتاریخ ایران» با آثاری از دوران پارینه‌سنگی قدیم تا اواخر هزاره چهارم پ‌م (یعنی از کهن‌ترین دوران تا پیش از ابداع نگارش) و در «موزه دوران تاریخی» آثاری از اواخر هزاره چهارم پ‌.م (یعنی آغاز به‌کارگیری نگارش) تا پایان دوران ساسانی به نمایش گذارده شده است.

موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران

موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران براساس پلانی الهام‌گرفته از کاخ ساسانی بیشابور، به صورت چلیپایی هشت‌ضلعی، با مساحتی حدود ۴۰۰۰ متر مربع و در سه طبقه ساخته شد. موزه کنونی شامل تالارهای صدر اسلام، سلجوقی و ایلخانی، قرآن، تیموری، صفویه، افشار، زند و قاجار می‌باشد. عمده اشیاء موجود در این موزه برگزیده‌ای از آثار حاصل از کاوش‌های علمی یا مجموعه‌های معتبری چون آستان شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی است.

پروفسور پاتریک رینگنبرگ دکترای تاریخ عمومی، دانشگاه ژنو، قسمت تاریخ هنر دوره معاصر و کارشناسی ارشد در دانشگاه سوربن پاریس، قسمت تاریخ و فلسفه ادیان، عضو انجمن مورخین و مورخین هنر سوئیس و پژوهشگر و مدرس در موسسه دین، فرهنگ، مدرنیته، دانشگاه لوزان، تدریس دروس مختلف در موسسات آموزشی ژنو، لوزان و نیون و برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی و جایزه فارابی سال ۲۰۱۲ است.

کتابهای چاپ شده وی(همگی به زبان فرانسه)
۲۰۱۵ آرایه در هنرهای اسلامی
۲۰۱۱ نظریه های هنر در تفکر سنتی(گنون – کوماراسوامی – شوان – بورکارت، )
۲۰۱۰ تنوع و وحدت ادیان در کارهای رنه گنون و فریجهوف شوان،
۲۰۰۹ مقدمه ای بر شاهنامه فردوسی،
۲۰۰۹ جهان رمزیِ هنرهای اسلامی،
۲۰۰۶ راهنمای فرهنگیِ ایران،
۲۰۰۶ آینه های قرون وسطی،
۲۰۰۶ نقاشی ایرانی یا منظر بهشتی،
۲۰۰۵ هنر تصویرگری در مسسحیت،
۲۰۰۴ نکاحِ آسمان و زمین. نقاشیِ منظره در چین و ژاپن،
۲۰۱۶حرم امام رضا در مشهد
۲۰۱۷مشهد در آینۀ جهانگردان  
۲۰۱۸ موزه ملی ایران

کد خبر 4769382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha