مجله مهر: یک مطالعه جهانی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که تلاش برای سلفیهای خطرناک بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷ منجر به مرگ ۲۵۹ نفر شده است. محققان کتابخانه ملی پزشکی آمریکا توصیه میکنند که برای کاهش مرگ و میر، نباید در منطاق خطرناک سلفی گرفت. این مناطق شامل قلههای کوهها، ساختمانهای بلند و دریاچهها است که در آن بسیاری از مرگها رخ داده است. همچنین غرق شدن، تصادفات جادهای و ریزش آوار بیشترین علت مرگ و میر بوده است.
در سال ۲۰۱۸ ، پسری ۱۹ ساله در حالی که سلفی گرفتن روی یک صخره در استرالیا درگذشت. این مطالعه میگوید که مرگ و میر ناشی از سلفی بیشتر در هند، روسیه، امریکا و پاکستان شایع است و ۵/۷۲٪ از این افرد مردها هستند.
طبق مطالعات به نظر میرسد این مرگها همچنان رو به افزایش باشد، به طوری که در سال ۲۰۱۱ تنها ۳ گزارش از مرگ و میر ناشی از سلفی گزارش شده بود، اما این تعداد در سال ۲۰۱۶ به ۹۸ نفر و در سال ۲۰۱۷ به ۹۳ نفر رسیده است. با این حال، محققان ادعا میکنند که تعداد واقعی مرگ و میر سلفی میتواند بسیار بیشتر باشد زیرا هرگز این مسئله به عنوان علت مرگ درج نمیشود.
محققان در این باره می گویند: «اعتقاد بر این است که مرگ و میر بر اثر سلفی گزارش نمیشود و باید مشکل واقعی را برطرف کرد. به طور مثالبع از تحقیق برخی از تصادفات جادهای متوجه شدهایم که راننده در حال سلفی گرفتن بوده و در نهایت تصادف کرده و جان خودش را از دست داده، اما علت مرگش را تصادف اعلام میکنند. بنابراین، اصل ماجرا دست کم گرفته میشود.»
مرگ با سلفی در ایران
در کشور ما نیز این رسم و عادت غلط به صورت تدریجی در حال نهادینه شدن است. تا جایی که در سیلی که نوروز امسال در چند استان رخ داد، جان چند نفر به خاطر سلفی گرفتن با سیل خروشان به خطر افتاد و بنا بر اعلام معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی چهارمحال و بختیاری، در جریان سیل امسال ۳ نفر به هنگام سلفی گرفتن در رودخانه، منجر به از دست رفتن جانشان شد.
نظر شما