به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر اطلاع رسانی مرکز پژوهش ها اعلام کرد، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز در پاسخ به درخواست الهامامینزاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مفاد پیشنویس عهدنامه آسیایی دوستی و همکاری برای صلح و عدالت را ترجمه کرد و در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار داد.
در فصل اول اصول و اهداف این عهدنامه بر ضرورت احترام به حقوق بشر و کرامت انسان بر مبنای اصول و هنجارهای پذیرفته شده حقوق بینالملل و نیز همکاری همه جانبه میان آسیاییها تاکید شده است.
طبق پیشنویس عهدنامه آسیایی دوستی و همکاری برای صلح و عدالت، آسیاییها متعهد میشوند که نسبت به ترویج آزادی و عدالت اجتماعی ، صلح پایدار و کمک به همبستگی ملل آسیایی از طریق گسترش همکاری پارلمانی، بهرهبرداری از ظرفیتهای بالقوه این قاره و ایجاد تسهیل در امکان دسترسی همة آسیاییها به دانش روز در تمام حوزهها اقدام کنند.
حل اختلافات احتمالی فیمابین از روشهای مسالمت آمیز، همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم و فقر، انتقال تجربیات – به یکدیگر - در زمینه انرژی هستهای، تقویت گفتمانهای بین فرهنگی و بین مذهبی و توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی فیمابین نیز از جمله مفاد فصل دوم عهدنامه آسیایی دوستی و همکاری برای صلح و عدالت به شمار میروند.
بر اساس این گزارش ایجاد «صندوق اضطراری مشترک برای مقابله با پیامدهای بلایای طبیعی» ، ارتقاء همکاریهای زیست محیطی و بهداشتی، تقویت اتاقهای بازرگانی مشترک، افزایش سهم آسیا در شورای امنیت سازمان ملل، ایجاد و ارتقاء نهادهای دمکراتیک پایدار و مبارزه با قاچاق زنان و کودکان از دیگر مفاد فصل دوم این عهدنامه هستند.
فصل سوم عهدنامه آسیایی دوستی و همکاری برای صلح و عدالت نیز به تشریح شرایط عمومی این عهدنامه پرداخته است.
نظر شما