به گزارش خبرگزاری مهر، در این همایشی بیش از ۶۰ دانشمند قزاقستان و کشورهای خارجی، کارمندان موزه حضور داشتند. هدف از برگزاری این همایش بررسی جایگاه آثار خواجه احمد یسوی در هویت معنوی-فرهنگی اقوام ترک زبان است. زیرا میراث یسوی که پایه اصلی جهان معنوی اقوام ترک زبان است، هنوز کاملا مورد مطالعه و ارزیابی قرار نگرفته است.
مطالعه میراث یسوی برای شکل گیری ایدههای ملی جمهوری قزاقستان و قوم قزاق، تقویت استقلال معنوی و اصول همزیستی مسالمت آمیز مردم قزاقستان مهم است. علاوه بر این بررسی و آموزش آثار خواجه احمد یسوی کمک بزرگی برای حفظ اداب و رسوم و تقویت روحیه ملی در فکر و ذهن جوانان است.
این همایش به صورت عمومی و در چند بخش مختلف برگزار شد. احمد یسوی صوفی معروف و بنیانگذار یسویه معروف به پیر ترکستان و حضرت سلطان. زندگی او در هالهای از افسانه پنهان مانده است و حتی مکتوبات پیرامون زندگی وی نیز از این افسانهها در امان نماندهاست. محمد فؤاد کوپرولو محقق معروف ترک دربارهٔ زندگی و آثارش تحقیقات مفصل و پر دامنهای انجام داده است.
احمد یسوی در روستای اسپیجاب یا سَیرَم قزاقستان امروزی به دنیا آمد. محققان بر این گمانند که او در نیمههای قرن پنجم متولد شدهاست. پدر او شیخ ابراهیم از معروفترین مشایخ اسپیجاب بود که با «عایشه خاتون» دختر «موسی شیخ» از خلفای خود ازدواج کرد و از این زن احمد و دختری دیگر متولد شد. خاندان او به محمد حنفیه میرسد.
نظر شما