۹ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۴:۰۶

در حاشیه یکصد و شانزدهمین اجلاس مجمع جهانی بین المجالس انجام شد:

سخنرانی نمایندگان ایران درنشست زنان اتحادیه بین المجالس در اندونزی

عشرت شایق و نفیسه فیاض بخش دو تن از اعضای هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در یکصد و شانزدهمین اجلاس مجمع جهانی بین المجالس به بالی در اندونزی سفر کرده اند صبح امروز در نشست زنان این اتحادیه سخنرانی کردند .

به گزارش خبرگزاری مهر، عشرت شایق نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی درسخنرانی با عنوان "شرایط کاری زنان در جهان" در این نشست گفت: نقش زنان به عنوان مادران و مربیان نسل های آینده از اهمیت چشمگیری برخوردار است و هر اندازه که مادران امروز در تربیت فرزندانی با دانش و فرهنگ، دارای اخلاق و معنویت با نشاط و پشتکار، دارای روحیه مدارا و نوع دوستی و صلح طلبی و عدالت خواهی موفق باشند به همان اندازه جامعه فردا از امنیت و ثبات بهتری برخوردار خواهد بود.

وی با اشاره به مشکلات فراروی زنان در جوامع سراسر جهان گفت:  زنان در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان در معرض ناملایمات فراوانی قرار دارند که به همین دلیل تلاش جهانی برای تغییر وضعیت اسفبار موجود برای زنان اجتناب ناپذیر است.

عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به فعالیت های انجام شده در جمهوری اسلامی ایران برای ارتقا و توانمندی زنان در عرصه های فرهنگی،  اجتماعی و اقتصادی تاکید کرد که پروژه های علمی برای افزایش اشتغال و ظرفیت سازی زنان خود اشتغال در سه زمینه آموزش، تحقیق و مشاوره در حال اجرا می باشد.

وی افزایش فعالیت اقتصادی زنان را در گرو اجرای راهکار هایی همچون افزایش آگاهی ، ارتقا سطح تخصص و مهارت و تخصص های مورد نیاز در روند جهانی شدن و اقتصاد بازار  دانست و بر اهتمام جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط تاکید کرد.

 شایق در پایان سخنان خود نیز با ارائه آمارهایی در خصوص نرخ مشارکت اقتصادی زنان ، کاهش بیکاری زنان، اشتغال زنان و تصدی مشاغل مهم دولتی و حکومتی گفت: منشور حقوق و مسئولیت های زنان اخیرا تهیه و تصویب شده است.

همچنین نفیسه فیاض بخش عضو علی البدل کمیته هماهنگی اجلاس نمایندگان زن در اتحادیه بین المجالس  در کارگروه دوم نشست زنان با عنوان "توانمند سازی زنان کارمند، کارگر و کارآفرین" سخنرانی کرد.

وی توسعه پایدار را تنها از طریق تقویت جامعه بر اساس معیار اجتماعی تحقق پذیر دانست و گفت: جنگ های مسلحانه  ، اشغال خارجی و فرایند جهانی شدن ، مشکلات زیادی را در ایجاد محیط مساعد برای توانمند سازی زنان از جمله در رابطه با آموزش بهداشت و ایجاد شغل بوجود می آورد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود برخی از اقدامات جمهوری اسلامی برای رفع مشکلات زنان ایرانی را برشمرد و از جمله به گسترش دفاتر و مراکز تحقیقاتی پیرامون مسائل زنان، توسعه سازمانهای مردم نهاد ویژه زنان، تشکیل کمیسیون های زنان در تمام استانها، انتخاب و تعیین 540 پست مدیریتی برای زنان در سطوح ملی و محلی، تاسیس 291 مورد تعاونی زنان و توسعه بخش تعاونی به منظور تقویت و حمایت از زنان جویای کار اشاره کرد .

کد خبر 477848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha