مجله مهر: خیلی از مردم جامعه تصور میکنند برای آنکه اقدام خیرخواهانه انجام دهند، حتماً باید پولدار باشند اما انجام کارهای خیر زیادی هست که نیاز به پول ندارد؛ یکی از مهمترین آنها اهدای خون است که نه تنها نیازی به جیبهای پر از پول ندارد بلکه حتی لازم نیست قوی بنیه و از همه نظر سالم بود؛ فقط کافی است ضمن شرایط سنی بعضی از بیماریها را نداشته باشیم. با وجود اینکه مردم کشور به طور کلی از انجام چنین کارهایی استقبال می کنند اما معمولا در فصل های بهار و تابستان توجه بیشتری به این حرکت میشود، شاید یکی از دلایل آن قرار گرفتن روز اهدای خون در فصل تابستان است که به سبب آن اطلاع رسانی بیشتری در این زمینه میشود. اما نیاز به فرآوردههای خونی در همه روزهای سال وجود دارد. اتفاقا در فصل سرما نیاز به اهدای خون بیش از هر زمان دیگری است. در فصل های سرد سال مراجعه اهداکنندگان خون نسبت به دیگر فصول کمتر میشود و با توجه به اینکه نیاز به خون و فرآوردههای خون همیشگی است، لازم است هموطنان در فصل سرما بیشتر اقدام به اهدای خون کنند. اما شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید نه فقط در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر جهان اهدای خون یک امر روتینی است که شهروندان آن را انجام میدهند.
اهدای خون چه فایدهای دارد؟
هیچ کس نمیداند چه موقع وقوع فاجعه رخ خواهد داد. اما هر فاجعه قربانیانی دارد و بسیاری ازآنها به خون احتیاج دارند. پس با خون رساندن به آنها میتوانیم از بروز حوادث بعدی جلوگیری کنیم. اما تصور نکنید با اهدای خون فقط به همنوع خود سود میرسانید. اهدای خون فواید بسیاری برای فرد اهدا کننده دارد که سالهاست برای محققان اثبات شده است. به طور مثال اهدای خون سبب جلوگیری از بروز خطر هموکروماتوز شود. هموکروماتوز نوعی عارضه سلامتی است که به علت جذب بیش از حد آهن توسط بدن ایجاد میشود. اهدای منظم میتواند در کاهش مقدار اضافی آهن خون کمک کند و به این ترتیب از بروز این عارضه در افراد جلوگیری کند. همچنین اهدای خون در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و کبدی ناشی از میزان زیاد آهن در بدن مفید است.
افراد چاق یا دارای اضافه وزن هم میتوانند از اهدای خون به عنوان یک روش کمک درمانی برای کاهش وزن خود بدون هیچ خطر سلامتی استفاده کنند تا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در آنها کاهش پیدا کند.
آیا افراد سیگاری هم میتوانند خون اهدا کنند؟
استعمال سیگار به خودی خود شما را از اهدای خون محروم نمیکند. اگر سیگار میکشید و میخواهید خون اهدا کنید، تصمیم بگیرید که از سیگار کشیدن در روز اهدای خون خودداری کنید. هم قبل از اهدای خون و هم بعد از سه ساعت بعد از اهدا از استعمال سیگار خودداری کنید.
چه افرادی نباید خون اهدا کنند؟
اهدای خون به کودکان و زنان باردار، به بیماران خونی و افرادی که کم خونی دارند، به افرادی با سابقه بیماری قلبی یا بیماریهای دیگر، به افراد معتاد و بیماران خاص، به افراد با سوابق رفتارهای پرخطر جنسی و مبتلایان به صرع، غش یا آلرژی توصیه نمیشود.
نظر شما