۵ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۵۶

شماره ۴۳ مجله «ایران‌مهر» منتشر شد

شماره ۴۳ مجله «ایران‌مهر» منتشر شد

شماره چهل و سوم مجله ایران‌مهر با نگاهی به مشکلات مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی و نمایه گزارش‌های استانی منتشر شد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: مجله «ایران‌مهر» که به‌صورت دیجیتال منتشر می‌شود فرصتی برای مرور رویدادهای استان‌های مختلف از دریچه نگاه خبرنگاران استانی مهر است، رویدادهایی که در قالب گزارش، گفتگو و عکس پیش روی نگاه مخاطبان خبرگزاری مهر قرار می‌گیرد.

این شماره مجله «ایران‌مهر» حدود ۵۰ گزارش در موضوعات مختلف از استان‌های کشور را در برمی‌گیرد تا تصویری از دغدغه‌های مهم استانی را پیش روی مخاطب قرار دهد. دغدغه‌هایی که برخی از آن‌ها در روستایی دورافتاده رقم می‌خورد و برخی از آن‌ها در مرکز استان؛ برخی از آن‌ها فرصت‌ها را به رخ می‌کشد و برخی تهدیدها را به چالش.

آخر هفته‌ای که قرار بود مردم خستگی کار را از تن‌شان دربیاورند و به آرامش برسند؛ با ترس و لرز زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در آذربایجان شرقی گذشت. تنها ۱۵ ثانیه طول کشید تا ۵۳۰ نفر مصدوم شوند و ۵ نفر نیز جان خود را از دست بدهند؛ بامداد روز جمعه بود که زلزله‌ موجب تخریب واحدهای مسکونی شد و اکنون هم‌وطنان برای ادامه زندگی به اسکان‌های اضطراری پناه برده‌اند.

برودت هوا در مناطق زلزله‌زده و نبود کانکس، دردی دیگر را بر دوش هم‌وطنان زلزله‌زده اضافه کرده است؛ ازیک‌طرف کانکس موجود نیست و از طرفی باید در چادر زندگی کرد و در شب‌های سرد میانه و سراب باید به وسایل گرمایشی نفتی و گازی پناه برد. این نیز خطرناک است چراکه استفاده از برخی از وسایل گرمایشی برای آنان، نتیجه‌ای به‌جز احتمال مرگ خاموش ندارد.

در این شماره از مجله «ایران‌مهر» نگاهی به مشکلات مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی خواهیم داشت تا بستری برای رفع مشکلات زلزله‌زدگان باشد.

چند سالی است با خشک شدن بستر تالاب بین‌المللی هامون و رودخانه هیرمند، زندگی مردم سیستان هم مختل شده است و بحران‌های زیست‌محیطی در این منطقه ارمغانی جز تثبیت فقر و بیکاری برای مردم مظلوم و سخت‌کوش سیستان نداشته است.از سوی دیگر ازآنجایی‌که پایه و اساس اقتصاد روستایی منطقه سیستان بر مبنای رودخانه هیرمند شکل‌گرفته و صنعت در این منطقه به‌واسطه سوء مدیریت رشد نکرده است، به سبب خشک‌سالی ۲ دهه اخیر و وزش بادهای ۱۲۰ روزه زندگی و معیشت مردم این منطقه با سختی مواجه شده است و این روند بر سلامت، اقتصاد و محیط‌زیست تأثیر منفی گذاشته است. مشروح این گزارش را در بخش جامعه مجله ایران‌مهر بخوانید.

«خسارت سیل بهار جبران نشد»، «جریان گرفتن زندگی در تالاب گندمان»، « وقتی طفل گریزپا جمعه به مکتب می‌رود»، «مطب‌هایی که شهر را بیمار کردند»، «دست آتش‌نشانان به پشت‌بام‌ها نمی‌رسد»، «مصائب چالوس پرتردد و خطرپذیر» و «هزینه‌های سرسام‌آور کفن‌ودفن در تبریز»  از گزارش‌های بخش جامعه این شماره مجله «ایران‌مهر» است.

صرف فعل توانستن در عرصه فرهنگ و کتاب‌خوانی باعث شده در این سرای کتاب مشتریان به مخاطبانی پر و پا قرص تبدیل شوند. برای خواندن این روایت به بخش فرهنگ و هنر مجله ایران‌مهر مراجعه کنید.

«غربت محتشم کاشانی در زادگاهش»، «تقریب مذاهب در پایتخت عرفان ایران اسلامی»، «دیوارنویسی معضل بصری و روانی»، «کودکانه‌ای بین‌المللی که از ربع قرن گذشت» و «نگارستان ایران؛ پیشگام در وحدت و پیشتاز در برادری» از دیگر گزارش‌های این شماره مجله ایران‌مهر است.

این روزها عکس‌ها و فیلم‌هایی از یکی از زیباترین پدیده‌های طبیعی جهان در کویر لوت منتشرشده که هر بیننده‌ای را به وجد می‌آورد. کافی است ۵۰ کیلومتر از سمت شهر تاریخی شهداد به سمت کلوت‌ها حرکت کنید در میانه راه در کویری که به‌جز رودخانه شور هیچ آبی در آن یافت نمی‌شد در آغوش کویر دریاچه‌ای مواج ایجادشده است که در میانه آن کلوت‌ها سر از خاک بیرون آورده‌اند. مشروح این گزارش را در این شماره از مجله «ایران‌مهر» می‌خوانیم.

«۳۵۰۰ سال مدنیت را در همدان ورق بزنیم»، «درهای بسته باغچه جوق به روی گردشگران»، «سرزمین آفتاب گنجینه روستاهای کهن و باستانی»، «قامت خمیده بازار نراق زیر بار بی‌توجهی و کمبود اعتبار»، «بافت تاریخی گرگان اسیر پدیده «وندالیسم» و «تخریب آثار و بناهای تاریخی اصفهان؛ کابوسی که پایان ندارد» از گزارش‌هایی است که برای خواندن آن‌ها باید به بخش میراث مجله «ایران‌مهر» مراجعه کنید.

 زعفران محصول استراتژیک خراسان بزرگ است که برابر آمارها بیش از ۸۰۰ هزار نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم در این خطه از آن ارتزاق می‌کنند. اما این روزها زعفران کاران منطقه تربت‌حیدریه و زاوه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران کشور و دنیا حال‌وروز خوشی ندارند. برای خواندن این گزارش به بخش اقتصاد مجله «ایران‌مهر» مراجعه کنید.

«توسعه کشت پسته در دروازه اروپا»، «چرخ فرآوری و صادرات یاقوت کویر نمی‌چرخد»، «بازار طلای سبز از همیشه داغ‌تر است، «ترک ایرانی» جایگزین «پوشاک خارجی»، «طلای سرخ به نام ایران به کام خارجی‌ها»، «ضایعات ۲۰۰تا۷۰۰ هزار تنی مرکبات»، تحقق شعار «ما می‌توانیم» در صنعت آب و برق، «نبود زیرساخت‌ها برای روغن‌کشی زیتون» و «حکایت بی‌درآمد پُرخرج؛ بیکارترین استان در تورم هم رکورد زد!» از دیگر گزارش‌های این شماره مجله ایران‌مهر است.

برای دریافت شماره چهل و سوم مجله «ایران‌مهر» اینجا کلیک کنید.

کد خبر 4781758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha