به گزارش خبرنگار مهر، اجلاس پکن ۲۵ به مناسب بیست و پنجمین سالگر اعلامیه پکن در بانکوک مقر آسیا اقیانوسیه اسکاپ برگزار می شود. این کنفرانس از فردا آغاز و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
در روز نخست این نشست نمایندگان مسئول حوزه زنان کشورها به ارائه وضعیت پیشرفت زنان می پردازند. جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست دارای پنل است و به طور تخصصی در حوزه توانمندسازی اقتصادی زنان با رویکرد اشتغال بانوان سرپرست خانوار گزارشی از پیشرفت بانوان ایران را به جامعه جهانی ارائه می دهد.
در این اجلاس هیئتی به ریاست ابتکار معاون امور بانوان و خانواده رئیس جمهور با حضو عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی وزیر کار، مهناز امامدادی رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و مشاغل خانگی و محمدرضا بیجندی معاون رییس جهاددانشگاهی و رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان به ارائه اقدامات کشورمان در حوزه توانمندسازی اقتصادی زنان می پردازند.
در همین زمینه معصومه ابتکار معاون امور خانواده و زنان ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره اهم موضوعاتی که در این اجلاس از سوی هیئت ایرانی ارائه می شود، گفت: این یک اجلاس منطقه ای است که میزان تعاملات کشورها در ارتباط با هدفگذاری های ۲۵ سال پیش سند پکن در حوزه توانمندسازی و پیشرفت های زنان ارزیابی می شود.
وی با بیان اینکه این نشست فرصتی برای کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه برای انتقال تجربیات خود در حوزه پیشرفت بانوان است، گفت: ما نیز به نمایندگی از مردم و دولت ایران باید بتوانیم میزان پیشرفت های بانوان ایرانی را در شرایطی که در دنیا برای تخریب وجهه بانوی ایرانی تلاش می شود، با استناد به شاخص های مستند ارائه دهیم.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: در شرایطی که در رسانه های جهان نسبت به ایران به ویژه بانوان ایران یک سوء گیری وجود دارد، تلاش می کنیم تا دستاوردهای بانوان ایرانی در عرصه های مختلف علمی، مطالعاتی و پژوهشی، پزشکی و پیراپزشکی، فناوری های نوین و شرکت های دانش بنیان، کشاورزی، صنایع دستی، تحولات در حوزه های فرش و گلیم و تولیدات مرتبط، تحولات و پیشرفت ها در زمینه مرتبط با نانو و بیوتکنولوژی، محیط زیست و همچنین تحولات بانوان ایرانی در عرصه های اجتماعی را به جهان اعلام کنیم.
ابتکار ادامه داد: ضمن اینکه سیاست ها و برنامه های دولت را بیشتر مورد توجه قرار خواهیم داد. همچنین به طور مشخص برخی تجربیات موفق مانند انتصاب ۳۰ درصد از پست های مدیریتی دولت برای زنان، گفتگوی ملی خانواده، موضوع تاب آوری و طرح های ارتقای تاب آوری، فعالیت های مرتبط با توسعه اورژانس اجتماعی برای مقابله با خشونت علیه زنان و همینطور فعالیت ها برای اصلاح و بهبود قوانین را ارائه خواهیم داد.
معاون رئیس جمهور گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ لایحه در دولت یا معاونت امور خانواده و زنان ریاست جمهوری در حوزه زنان در حال بررسی است. در این اجلاس تلاش می کنیم یک تصویر واقع بینانه از نقش بانوان ایرانی ارائه دهیم. با توجه به اینکه موضوع اشتغال زنان یکی از دغدغه های نه تنها ایران بلکه در جهان محسوب می شود، تیمی از وزارت کار و جهاد دانشگاهی در این اجلاس حضور دارند و امیدواریم بتوانیم در این اجلاس توان افزایی بانوان را به عنوان یک تجربه مستند عرضه کنیم.
نظر شما