۹ آذر ۱۳۹۸، ۱۱:۳۲

رئیس سازمان بهزیستی مطرح کرد؛

تخصیص بخشی از اعتبار اجرای قانون جامع معلولان

تخصیص بخشی از اعتبار اجرای قانون جامع معلولان

رئیس سازمان بهزیستی گفت: بخشی از اعتبار اجرای قانون جامع حمایت از معلولان تخصیص یافته و ۱۹۱ هزار خانواده دارای فرد معلول هر سه ماه ۳۶۰ تا ۴۸۰ هزار تومان علاوه بر مستمری، دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید قبادی دانا در نشست خبری که همزمان با آغاز هفته معلولان صبح امروز برگزار شد، گفت: هفته گذشته مبلغی برای افزایش حق پرستاری معلولان واریز شد به طوری که از ۲۰۰ هزار تومان حق پرستاری به ۵۵۴ هزار تومان افزایش یافت و در حال حاضر به حساب ۲۶ هزار نفر از معلولان ضایعه نخاعی واریز شده است.

وی همچنین در خصوص ماده ۲۷ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ( افزایش مستمری متناسب با حداقل حقوق و دستمزد) ۲۹۱ میلیارد تومان برای افزایش حداقل حقوق معلولان شدید و خیلی شدید اختصاص پیدا کرد که این افراد شناسایی شده، به طوری که ۱۹۱ هزار خانوار تحت پوشش اولین واریزی قرار گرفتند و علاوه بر مستمری، هر سه ماه یک بار ۳۶۰ تا ۴۸۰ هزار تومان بر اساس بُعد خانوار دریافت می کنند.

قبادی دانا تصریح کرد: برای سه ماه مهر، آبان و آذر، هفته گذشته اولین واریزی انجام شد و عملا تخصیص را آغاز کردیم.

وی در مورد افزایش یارانه مراکز نگهداری معلولان نیز گفت: بر این اساس مراکز شبانه روزی که در سال ۹۷، ۶۴۰ هزار تومان بود ودر پایان سال به ۷۷۰ هزار تومان رسیده بود، از آبان ماه امسال به ۹۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان بهزیستی افزود:  ۴۷ هزار نفر که شامل افراد دارای معلولیت های مختلف می شود، در مراکز شبانه روزی نگهداری می شوند شامل این افزایش یارانه قرار گرفته اند که البته یارانه برای افراد مجهول الهویه و بدون سرپرست مؤثر به یک میلیون و ۴۰ هزار نفر می رسد که این مبلغ همین امروز به حساب مراکز نگهداری شبانه روزی معلولان واریز می شود.

وی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی هستند، گفت: ۱۳ درصد دارای معلولیت شنوایی، ۱۱ درصد کم بینا و نابینا، ۳۹ درصد جسمی و حرکتی، ۲۴ درصد ذهنی، ۵ درصد صوت و گفتار و ۸ درصد نیز بیماران روانی مزمن هستند.

قبادی دانا گفت: در حال حاضر ۱۳۷۰ مرکز روزانه و ۱۳۵۰ مرکز ارائه خدمات در منزل خدمات توانبخشی ارائه می دهند که چهار ماه یارانه مراکز مراقبت در منزل تاکنون پرداخت نشده بود که امروز با تأمین اعتبار، این یارانه پرداخت خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی در مورد آیین نامه های قانون جامع حمایت از حقوق معلولان گفت: از هفته بهزیستی که در تیرماه بود تا به امروز تلاش شد آیین نامه های مربوط به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در کمیسیون های تخصصی و هیئت وزیران به تصویب برسد که آیین نامه ماده ۳، ۹، ۱۲، ۱۳ و ۲۵ آماده شد که در این هفته ابلاغ خواهد شد و در صورت ابلاغ، شرایط خوبی در بخش های مختلف برای معلولان فراهم می شود.

وی به ماده ۹ این قانون اشاره کرد و گفت: در این آیین نامه به آموزش عالی رایگان اشاره شده که شهریه دانشگاه آزاد به طور کامل تا پایان کارشناسی ارشد پرداخت می شود. برای معلولان مقطع دکترا در هر ترم ۴ میلیون تومان و پیام نور و علمی و کاربردی ۶۰ درصد مبلغ شهریه توسط بهزیستی پرداخت می شود. همچنین بر اساس این آیین نامه، امکان دریافت کمک هزینه برای معلولانی که در دانشگاه های غیردولتی و دولتی تحصیل می کنند، فراهم شده است.

قبادی دانا در مورد ماده ۱۲ قانون جامع گفت: کمک هزینه کارآیی افراد دارای معلولیت بین ۴۰ تا ۵۰ درصد بود که به کارفرما داده می شود که البته این آیین نامه نیاز به تأمین اعتبار دارد که امیدواریم تخصیص پیدا کند.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما و خویش فرما نیز در ماده ۱۳ تأکید شده است، گفت: از این پس این معافیت اجرایی می شود و به طور مستقیم سازمان بهزیستی حق بیمه ها را به تأمین اجتماعی پرداخت خواهد کرد.

وی گفت: همچنین در ماده ۲۵ نیز یکی از والدین افراد دارای معلولیت تا ۵۰ درصد حقوق و دستمزد از مالیات معاف می شود.  

به گفته رئیس سازمان بهزیستی همچنین برای اولین بار کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تشکیل شده است و ۳ درصد استخدام معلولان در دستگاه های دولتی نیز به پایداری و ثبات رسیده به طوری که اگر این ۳ درصد پر نشود، سهمیه برای سال آینده باقی می ماند و به هیچ فرد غیرمعلولی ۳ درصد پرداخت نخواهد شد.

وی به مناسب سازی اماکن و معابر برای دسترسی معلولان نیز اشاره کرد و گفت: در این هفته جلسه ستاد مناسب سازی با حضور وزیر کشور و سایر دستگاه ها برگزار می شود و دستگاه ها ملزم می شوند که این قانون را اجرایی کنند.

رئیس سازمان بهزیستی در خصوص پیشگیری از معلولیت ها نیز گفت: در خصوص پیشگیری از معلولیت شنوایی و بینایی اقدامات خوبی انجام شده به طوری که برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار نوزاد در بیمارستان ها، غربالگری شنوایی انجام شده و تنبلی چشم نیز که از آبان ماه برای کودکان ۳ تا ۶ سال آغاز شده، امیدواریم به پوشش ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برسد.

وی در مورد غربالری ژنتیکی نیز گفت: تمام خانواده هایی که یک فرد معلول دارند، در یک طرح چهارساله از لحاظ ژنتیکی بررسی می شوند که انجام آزمایشات در تمامی مراحل نیز رایگان است و امیدواریم یک میلیون و ۵۰۰ هزار معلول تحت پوشش کامل این آزمایشات قرار گیرند و پرونده ژنتیک و بانک ذخایر ژنتیکی برای آنها شکل گیرد که این موضوع می تواند در کاهش بروز معلولیت ها در کشور مؤثر باشد و به توقف موتور معلولیت ها کند.

رئیس سازمان بهزیستی در مورد طرح آگاه سازی دانش آموزان نیز گفت: یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز پایه ۱۰ و ۱۱ تحت آگاه سازی و آموزش های پیشگیری از معلولیت ها قرار می گیرند.

رئیس سازمان بهزیستی همچنین به افزایش تعداد سالمندان در سال های آینده اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهای موجود، در حال حاضر رشد جمعیت ۱.۲ درصد است اما رشد جمعیت سالمندی ۳.۶ درصد بوده است. در ۳۰ سال آینده ۲۶ درصد افراد جامعه را سالمندان تشکیل می دهند به همین دلیل باید شرایط لازم را برای حضور و ارائه خدمات به آنها طی سال های آینده فراهم کرد.

قبادی دانا گفت: در همین راستا ابلاغ سند سالمندی را اجرایی کردیم و طی سال های ۹۹ و ۱۴۰۰ باید ردیف اختصاصی برای اجرای سند سالمندان در حوزه های مختلف داشته باشیم.

وی در مورد مسکن مددجویان بهزیستی نیز گفت: ۱۸۶ هزار واحد مسکونی برای تمامی افراد تحت پوشش بهزیستی ایجاد شده است که ۶۴ هزار از این واحدها برای معلولان بوده است. همچنین از ۴۸ هزار واحد در حال ساخت، ۳۶ هزار واحد مربوط به معلولان است.

قبادی دانا با اشاره به اینکه ساخت مسکن برای خانواده های دارای دو معلول به بالا از سال ۹۴ آغاز شده است، گفت: ۲۴ هزار خانوار نیازمند مسکن هستند که ۷ هزار واحد به آنها واگذار شده است و در این هفته نیز ۱۰۵۷ مسکن به افراد دارای معلولیت واگذار می شود که ۳۷۳ واحد مربوط به خانواده های دارای دو معلول به بالاست و مابقی نیز به سایر خانواده ها اختصاص دارد.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ۹۳ درصد از فعالیت بهزیستی به بخش غیردولتی و خیریه ها واگذار شده است، گفت: در حال حاضر ۸ هزار و ۵۰۰ خیریه و مؤسسه با ما همکاری می کنند.

وی به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اشاره کرد و گفت: برآورد ما این است که در سال ۹۹ اجرای قانون به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۵ هزار میلیارد مربوط به سایر دستگاه ها و ۱۵ هزار میلیارد نیز در ردیف های بهزیستی باید اختصاص پیدا کند و هر چقدر از این اعتبار به ما داده شود، آن را اجرایی می کنیم.

قبادی دانا افزود: در سال ۹۸ پیش بینی ما ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آن به تصویب رسید و قول گرفتیم تا پایان سال این اعتبار محقق شود و در ۶ ماهه سال ۵۳۳ میلیارد تومان دریافت کردیم و در مهر و آبان نیز اعتبار اجرای قانون را به ما دادند.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: در سال ۹۷ مبلغ کلی که روی کارت مددجویان شارژ شد ۱۷۰۰ میلیارد تومان بود و این مبلغ در سال ۹۸ به ۲ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

وی در مورد مابه التفاوت افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی گفت: از شهریورماه که این افزایش به تصویب رسید، بودجه ای به ما اختصاص ندادند و ما توانستیم از محل اعتبارات بهزیستی مابه التفاوت دو ماه از ابتدای سال را به مددجویان پرداخت کنیم اما برای چند ماه باقیمانده نیاز به اعتبار دولت داریم.

قبادی دانا در مورد بخشنامه تعارض منافع گفت: ۴۴ هزار مرکز و مؤسسه غیردولتی تحت پوشش سازمان هستند که حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ مرکز مخاطب این بخشنامه می شوند.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: محور فعالیت های ما جامعه هدفمان است که به طوری که خط قرمز ما افراد دارای معلولیت هستند و وظیفه داریم از شأن آنها صیانت کنیم و بر اساس این بخشنامه ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر از مدیران بهزیستی مشمول این بخشنامه می شوند که ۳ ماه به آنها فرصت داده شد تا استعفا دهند که یک ماه دیگر مهلت آنها به پایان می رسد.

دو درصد از مددجویان بهزیستی بسته حمایت معیشتی دریافت نکرده اند

وی در خصوص مشمولان دریافت سبد حمایتی دولت نیز گفت:۱۰۸۸ خانوار از بهزیستی مستمری می گیرند که از این تعداد ۱۰۳۲ خانوار بسته حمایت معیشتی دریافت کرده اند و در مجموع بیش از ۹۵ درصد خانوارهای بهزیستی این بسته را گرفته اند و ۵ درصد دریافت نکرده اند که از این ۵ درصد، یک درصد کسانی بودند که در ماه های گذشته بر اساس بررسی های وزارت رفاه یارانه آنها قطع شده بود و دو درصد نیز افرادی بودند که یارانه نمی گرفتند که تعداد آنها ۲۵ هزار خانوار می شود که این افراد یا ثبت نام نکرده اند و یا در پروسه ثبت نام دچار مشکل شده اند و طبق تلاش وزارت رفاه و سازمان بهزیستی قرار شد این دو درصد نیز سبد حمایتی بگیرند که امیدواریم یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی آنها نیز محقق شود که در این صورت سطح پوشش به ۹۷ درصد می رسد.

به گفته قبادی دانا، دو درصد باقیمانده از مستمری بگیران بسته حمایتی نگرفته اند که اینها افرادی بوده اند که یارانه هم دریافت می کرده اند که از آنها خواسته ایم مراجعه و اعتراض خود را ثبت کنند و ما نیز پیگیر تخصیص حمایت معیشتی برای آنها هستیم و در مجموع فقط دو درصد حمایت معیشتی دریافت نکرده اند.

در پایان این نشست از دو بسته آموزشی، یک بسته مربوط به کودکان اوتیسم و همچنین بسته آموزشی فعالیت های روزمره زندگی برای معلولان رونمایی شد.

کد خبر 4784403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کمال امینی IR ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۹
      0 0
      با سلام خدمت دکتر دانا. اینجانب خودم و هم خانمم روی ویلچر هستیم دارای دختری 6 ساله که یارانه معیشتی برای ما واریز نشده. با این خانواده و این شرایط سخت زندگی نیازمند کمک شما هستیم دریغ نفرمایید.