عبدالساده نیسی در گفتگو با خبرنگار مهر، از موافقت سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت ۴۰ میلیون یورو به دانشگاه ها خبر داد و گفت: وزارت علوم این اجازه را دارد که براساس بند ه تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۸، ۴۰ میلیون یورو را به خرید تجهیزات آزمایشگاهی جدید برای دانشگاه ها و همچنین بروزرسانی تجهیزات کنونی اختصاص دهد.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم افزود: شنبه هفته آینده در این خصوص تفاهم نامه ای میان وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه مبادله خواهد شد که در پی آن، ۲۵ درصد این اعتبار به دانشگاه ها پرداخت می شود؛ مابقی اعتبار نیز در مراحل بعدی و پس از ارائه گزارش عملکرد دانشگاه ها، پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون یاد شده، این ۴۰ میلیون یورو از محل ارز نیمایی به ریال تبدیل و پول حاصل، بصورت وام از صندوق توسعه ملی به دولت و سپس از سوی دولت به وزارت علوم پرداخت خواهد شد.
نیسی اظهار داشت: زمانی که قانون بودجه اعلام شد، ما بر روی این موضوع کار و شاخص هایی را استخراج کردیم. شاخص هایی مثل؛ خدمات دهی آزمایشگاهی و اینکه هر دانشگاه چه تجهیزاتی را در سامانه شاعا ( شبکه ملی آزمایشگاهی کشور) به کار گرفته و با بهره گیری از آن، چه خدماتی به دیگر دانشگاه ها و دستگاه ها ارائه می دهد.
وی تولیدات علمی را بعنوان یکی دیگر از شاخصهای تعیین شده برشمرد و گفت: اینکه یک دانشگاه چه میزان تولیدات علمی دارد، موضوعی بسیار مهم است؛ از این جهت که مراکز رشد دانشگاه ها بتوانند از این بخش از بودجه کشور، علاوه بر خدمات دهی، مشکلی از مشکلات کشور و صنعت را حل کنند. لذا خروجی مراکز رشد و واحدهای فناور را بعنوان یک شاخص در نظر گرفته ایم.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه در مجموع ۴-۵ شاخص مهم در این باره استخراج شده است، افزود: مشخصا بر مبنای همین شاخص ها، سهم هر دانشگاه (صرفا برای دانشگاه و نه برای پارک ها و پژوهشگاه ها) که مشخصا در قانون به آنها اشاره شده است، تعیین و پرداخت می شود.
نیسی در تشریح اقدامات صورت گرفته در جهت برنامه ریزی برای بهره مندی مناسب از این بودجه، با بیان اینکه ارز تخصیصی، میان قریب به ۱۰۰ دانشگاه که در قانون به آنها اشاره شده است، توزیع خواهد شد، گفت: پس از بررسی های دقیق و استخراج شاخص ها و آماده شدن مقدمات، پیش نویس کار در شورای معاونین وزارت علوم مطرح و در پی آن کمیته ای توسط شخص وزیر برای بررسی های تکمیلی تعیین شد که این کمیته نیز بعد از جلسات متعدد و افزودن یکی ۲ شاخص به شاخصهای قبلی، سهم هریک از دانشگاه ها را هم به یورو و هم به ریال، تعیین کرد. بدنبال آن طی نامه ای از سوی معاون پژوهشی وزارت علوم به دانشگاه ها ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: در این خصوص نکته بسیار مهمی که در اجلاس شورای هماهنگی معاونین پژوهشی مناطق ده گانه نیز بر آن تاکید شد آن است که تجهیزاتی که خریداری می شود، نباید تجهیزات موازی بوده و ضرورتا باید خرید آن در راستای برنامه ای برای رفع مشکلی از جمیع مشکلات جامعه و صنعت باشد و ما بصورت جدی و دقیق بر این روند نظارت ویژه خواهیم داشت.
نیسی همچنین درباره چگونگی استفاده از این بودجه در بروزرسانی تجهیزات کنونی دانشگاه ها گفت: تاکید قانون دراین خصوص بر این است که از این بودجه نباید بعنوان حق الزحمه و یا حق مشاوره هزینه شود. از طرفی برای خرید قطعات مورد نیاز تجهیزات خراب نیز صرفا باید از این بودجه برای خرید قطعات ساخت داخل استفاده شود.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاه ها در انتخاب تولید کنندگان قطعات برای خرید نیازها، کاملا مختار هستند، افزود: ما ضمن توصیه های قانونی مبنی بر خودداری از خرید تجهیزات موازی و نیز رعایت شاخص های تعیین شده در این زمینه، به دانشگاه ها پیشنهاد می کنیم ضمن بازدید از نمایشگاه «ایران ساخت» که مختص تولیدات داخل کشور بوده و از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برپا می شود، در صورت صلاحدید از تولیدات ارائه شده، خرید کنند.
نظر شما