۱۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۰۸

  مدیر کل امور  زنان و خانواده استانداری زنجان:

فرهنگ گفتگو در خانواده ها تقویت شود

فرهنگ گفتگو در خانواده ها تقویت شود

زنجان-مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری زنجان بر لزوم تقویت فرهنگ گفتگو در خانواده ها تاکید کرد و گفت:  گفتگو میان خانواده می تواند راهکارهای موثری برای کاهش طلاق  در جامعه باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، ماهرخ بلوری ظهر سه شنبه در نشست  هم اندیشی با رویکرد صیانت از خانواده در محل استانداری زنجان، با اشاره به  جایگاه خانواده در توسعه و تقویت ساختارهای جامعه، گفت: نهاد خانواده  تضمین  کننده سلامت  جامعه است و  هر خانواده  ای یکی  از سلول  های پیکره  اجتماع  را تشکیل می دهد ،وقتی  اینها سالم  باشند  و رفتار درست  داشته باشند جامعه  نیز سالم  خواهد بود.

بلوری با  اشاره  به  نتایج نشست های  شهرستانی  و طرح  وضعیت خانواده، افزود:  ویژگی های  فرهنگی - اقتصادی  و اجتماعی  تاثیر مستقیم  بر چرایی کودک همسری دارد و فقر فرهنگی، نبود دانش و مهارت لازم والدین و فرزندان ، دختران بازمانده از تحصیل در سنین پایین  ، فقر مالی  از عوامل موثر بر مسئله است.

مدیر کل امور  زنان و خانواده  طلاق را  یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی عنوان کرد و گفت: ارایه  سیاست ها و راهبردهایی که بتواند  کارآمد و موثر  باشد گام مهمی  است که دروهله اول در مقیاس کوچکتر  در درون خانواده  و در مقیاس  بزرگ تر  به وسیله برنامه ریزان جامعه باید صورت بگیرد.

بلوری با بیان اینکه آموزش سواد اجتماعی و مهارتهای زندگی  یکی از مهم ترین  روش های پیشگیری  و کاهش  طلاق است،  افزود:  گفتگو میان خانواده می تواند راهکارهای موثری برای کاهش طلاق  در جامعه باشد  و این زمانی اتفاق می افتد  که زوج ها از آموزش  های لازم  در این زمینه برخوردار  باشند  و مهارتها را بخوبی یاد بگیرند.

جوانان از بسیاری از آموزش های نوین در حوزه سبک زندگی بی اطلاع و بی بهره هستند

عضو هیئت اندیشه ورز بانوان استان زنجان گفت:  جوانان از بسیاری از آموزش های نوین در حوزه سبک زندگی بی اطلاع و بی بهره هستند.

سولماز شهبازی فعال فرهنگی و اجتماعی در نشست هیئت اندیشه ورز بانوان با تاکید بر ضرورت توجه به آموزش خانواده گفت: متاسفانه آموزش های  موجود در حوزه مهارت های زندگی مستمر، کافی و کیفی نیستند و این مانع اثر گذاری آن می شود.

وی خاطر نشان کرد: اگر هر واحد انسانی را به عنوان یک اندیشه و عمل سیار و سیال در جامعه بپنداریم ضرورت آموزش و توانمند سازی افراد نمایان تر می شود چرا که اگر یک فرد از بدو تولد در هر موقعیت جغرافیایی، فرهنگی و اقتصادی تربیت و تعالی نیابد در آینده در هر موقعیتی اثرات سوء بجا خواهد گذاشت.

شهبازی با اشاره به بند ۷ ماده ۲۷ قانون پنجساله ششم توسعه اظهار کرد: آموزش ۱۰۰ هزار نفر از روستاییان و عشایر به عنوان عناصر پیشرو و تسهیل گر در زمینه برنامه ریزی محلی و توسعه مد نظر قرار گرفته است لذا می توان شوراها را با گستره وسیع فعالیتی دراین زمینه ها آموزش داد تا به عنوان سفیرانی برای ارتقا سطح مهارت جامعه محلی حرکت کنند.

این فعال فرهنگی و اجتماعی بالا بودن هزینه ها ی آموزش و کمبود سرانه ها را از جمله مشکلات مبتلا به این حوزه برشمرد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر حتی جوانان تحصیلکرده نیز از بسیاری از آموزش های نوین در حوزه سبک زندگی بی اطلاع و بی بهره هستند.

شهبازی با ابراز گلایه از کمرنگ شدن ارتباط نخبگان با بدنه جامعه، ابراز کرد: مادامی که سازو کار اصولی،علمی و قانونی برای مداخله گری نخبگان و فعالان فرهنگی، اجتماعی و  اقتصادی در جامعه فراهم نشده نمی توان توقع تاثیرگذاری بیشتر آن ها را داشت.

وی تاکید کرد: اگر سازوکاری منطقی در قالب ایجاد تیم های مشاوره،ارزیابی و روشنگری برای ورود به مسایل اجتماعی و ایجاد تفاهم در جامعه عملی شود پیشگیری از آُسیب های اجتماعی تسهیل می شود.

این فعال فرهنگی اجتماعی از «فقر» به عنوان یکی از مهمترین موانع توسعه و از عوامل تاثیرگذار در تضعیف جامعه نام برد و گفت: فقر در هر شکلی اعم از اقتصادی، فرهنگی، علمی، مهارتی، فقر امکانات و خدمات افراد را به سمت آسُیب ها سوق می دهد.

شهبازی ادامه داد: در استانی مانند زنجان مردم با تاسیس خیریه های متعدد بخش بسیاری از وظایف خود را در زمینه برچیدن فقر انجام داده اند و اینک مسئولان باید در این زمینه تدابیر جدی اتخاذ کند.

کد خبر 4787576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha