مهندس ابوطالب شفقت استاندار مازندران که روز گذشته در حاشیه بازدید از خبرگزاری مهر با خبرنگار سیاسی گفتگو می کرد، در خصوص برنامه های استانداری متبوعش برای افزایش جذب توریست در سال 86، اظهار داشت: از رئیس جمهور برای فعال کردن 80 نقطه گردشگری مجوز گرفته شد که 50 درصد آنها، پیش از تعطیلات تابستان مورد بهره برداری قرار می گیرند.
وی افزود: مجوز احداث چهار اسکله تفریحی جدید نیز، از دکتر احمدی نژاد اخذ شده که در کنار اسکله نیمه آماده رامسر، در سواحل شهرهای ساری، بابلسر و فریدونکنار، نوشهر و تنکابن فعال خواهند شد و بر اساس توافقات صورت گرفته، طرح ویژه سالم سازی دریا در منطقه فرح آباد ساری نیز امسال عملیاتی می شود.
شفقت تاکید کرد: در جریان سرعت بخشی به روند آزاد سازی سواحل دریای خزر مقرر شد کلیه ویلاها و اماکن دولتی که در محدوده ساحلی دریای مازندران قرار دارند، از تابستان سال جاری تحت مدیریت سازمان گردشگری در اختیار مسافران استان قرار گیرند.
وی در عین حال گفت که اماکن رفاهی و تفریحی متعلق به وزارت اطلاعات، نیروهای مسلح و دستگاه قضایی و همچنین مجموعه ای که به عنوان یک اثر ملی در محمود آباد در اختیار وزارت نفت قرار دارد، از این قانون مستثنی هستند.
از بالاترین مقام اجرایی استان مازندران، در خصوص میزان عملیاتی شدن مصوبات دولت در سفر به این استان که در چهاردهم آذر ماه سال گذشته صورت گرفت، سئوال شد که وی پاسخ داد: از اواخر سال گذشته تا اول ماه جاری حدود 35 درصد مصوبات اجرایی شده است.
شفقت ادامه داد : استان مازندران برای عملیاتی کردن مصوبات هیات دولت تا کنون مشکلی نداشته اما انتظار داریم که سهم ملی استان از آنچه که در سفر هیات وزیران به مازندران مشخص شده، از محل تبصره های بودجه سال 1386 کل کشور اختصاص یابد تا بر سرعت اجرای برنامه های پیش بینی شده افزوده شود.
استاندار مازندران در بخش دیگری از گفتگوی خود با مهر، به تبیین فعالیت های استانداری متبوعش در آغاز سال جدید پرداخت و اظهار داشت: استانداری مازندران عملیاتی شدن اتحاد ملی و انسجام اسلامی را در دستور کار خود قرار داده و با جدیت آن را پیگیری می کند.
وی افزود : این استانداری قصد دارد با نگاه ویژه به موضوع "اتحاد ملی و انسجام اسلامی" که از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام شده، نگاه کند و به همین علت به جای برگزاری همایش و سمینار برای تبیین و تشریح و تفسیر هر یک از عناصر تشکیل دهنده این شعار، در جهت عملیاتی شدن مساله گام برداشته ایم.
"استانداری مازندران در نخستین روز آغاز رسمی کار (چهاردهم فروردین ماه) همایش همگرایی برای خدمت را که در طول 27 سال گذشته بی سابقه بوده، با حضور نمایندگان استان در مجلس هفتم و کلیه مسئولان و مدیران ادارات سراسر مازندران در شهر ساری برگزار کرد".
شفقت همچنین به سخنرانی خود در آغاز سال جاری برای طلاب مازندرانی مقیم شهر مقدس قم اشاره کرد و متذکر شد با توجه به استقبال گسترده از این نشست که برای نخستین مرتبه در راستای تبیین نگاه دولت نهم در زمینه های فرهنگی و اجتماعی برگزار شد، جلسه مشابهی تا پایان اردیبهشت ماه در شهر مقدس مشهد برپا خواهد شد.
استاندار مازندران در ادامه گفتگوی خود با مهر، به تبیین رسالت رسانه در جامعه امروز ایران پرداخت و اظهار داشت: جمهوری اسلامی دارای یک قانون اساسی و تفکر ثابت حاکم است و اکثر ایرانیان به میثاق ملی و اندیشه ایجاد یک جامعه متعالی و توسعه یافته و تبدیل ایران به عنوان الگویی برای کشورهای دنیا وفادار هستند.
وی افزود: فعالان عرصه خبر باید در کنار توجه به مسائل خرد و بیان مشکلات، بر روی استراتژی بزرگ نظام و نقاط وفاداری مردم به قانون اساسی و تفکر اعتلای ایران و برگزاری مسابقه فعالیت و خلاقیت در مسئولان متمرکز شوند و اگر بتوانند در این مسیر نخبگان را وارد میدان کنند، سرعت ارتقاء نظام و کشور بالا می رود.
شفقت اضافه کرد: امروز متاسفانه قریب به اتفاق رسانه ها به جای پرداختن کارشناسانه به موضوعات اساسی کشور به تیترهای ژورنالیستی و آنچه در حاشیه تحولات جاری می گذرد روی آورده اند؛ درحالی که رسانه ها باید نقش خود را در جهت آموزش و ارتقاء فرهنگ کار در مردم برای رشد و تعالی ایران تقویت کنند.
استاندار مازندران در ادامه به ظرفیت ها و مشکلات این استان اشاره کرد و اظهار داشت : مازندران دارای ظرفیت بالا در حوزه های کشاورزی و صنعت توریسم و تولید و پرورش طیور و گل و گیاه و انواع میوه جات است ولی بزرگ ترین مانع توسعه این استان، فقدان راه و جاده مطلوب است.
وی با انتقاد از وزارت راه و ترابری تصریح کرد: توسعه استان ها در گرو توجه ویژه به راه های مواصلاتی است اما وزارت راه، مازندران را فراموش کرده است؛ پیشنهاد ما به مسئولان وزارتخانه مذکور این است که اعتبارات و اختیارات عمرانی را در اختیار استانداری قرار دهند تا بتوانیم در برابر ملت و دولت پاسخگو باشیم.
شفقت بار دیگر رسالت رسانه ها را مورد توجه قرار داد و خاطر نشان کرد: رسانه ها می توانند از طریق اطلاع رسانی مناسب و پرداختن به مطالبات واقعی ملت و چالش مدیریت اجرایی کشور در پاسخگویی به این نیازها به جای چالش با مدیران، در جهت کمک به مسئولان برای تعالی و پیشرفت گام بردارند.
"امروز در یک فضای کوچک در مرکز استان مازندران، یک فرد دامدار که در حد خواندن و نوشتن سواد دارد، از مشورت سه تن از جوانان تحصیل کرده بهره مند است و با راهنمایی آنها در حوزه های مدیریت، تغذیه و بهداشت 2000 گوسفند را پرورش می دهد ولی مطبوعات ما به این موضوعات نمی پردازند".
این مقام ارشد استان مازندران ادامه داد: رسانه ها بهترین مرکز آموزش عمومی هستند و باید با اعلام توانمندی ها و ظرفیت های موجود در سطح جامعه، نگاه جوانان به اشتغال را تغییر داده و فرهنگ کار را در مردم به روز نمایند تا از حجم دولت کاسته شده و فعالیت ها در بخش خصوصی متمرکز شود.
شفقت همچنین به بازار مازندران اشاره کرد و گفت: بازار مازندران به 3 میلیون نفر ساکن استان تعلق ندارد، بلکه 12 میلیون نفر گردشگر جذب این بازار می شوند و همه همسایگان خزر محتاج محصولات این استان هستند و اگر رسانه ها توان و قابلیت مردم منطقه و حجم صادرات غیر نفتی منطقه را تبیین کنند، موقعیت و اهمیت مازندران بیش از پیش مشخص خواهد شد.
وی از روستاها به عنوان بنگاه های اقتصادی بزرگ یاد کرد و با توجه به اهمیت تاسیس شرکت تعاونی تولید روستایی در جهت آموزش به کشاورزان برای نهادینه کردن و گسترش فرهنگ توجه به صنعت، ایجاد صنایع متمرکز و توسعه بهره وری، از عدم اجرای این قانون انتقاد کرد.
شفقت گفت که بی توجهی به روستا و تولید در این بنگاه های اقتصادی بزرگ، سبب رکود آنها شده و مردم بیش تر خواهان ورود به فعالیت های دولتی هستند که با این روند، کوچک سازی دولت به سختی و کندی انجام می شود.
این مقام مسئول در دولت نهم همچنین با اشاره به برگزاری "جشن بزرگ اشتغال" که قرار است شهریور ماه امسال در مازندران برگزار شود، گفت : سال گذشته حدود 11 هزار مورد اشتغال زایی در سطح استان انجام شده و اگر فرصت زیادی صرف توجیه و هماهنگی بین دستگاه ها برای انجام امور مربوط به طرح های زود بازده نمی شد، کار شتاب بیشتری می گرفت.
"اولویت اشتغال زایی در استان مازندران با پروژه های توسعه ای پایدار در حوزه صنعتی است که امیدواریم تا شهریور ماه سال جاری سهم زیادی در این زمینه تحقق یابد و برنامه های باقی مانده از پارسال به خوبی عملیاتی و جشن بزرگ اشتغال در موعد مقرر برگزار شود".
شفقت با تاکید بر اینکه مسئولان استان مازندران در سال 86 به موضوعات کشاورزی، جذب توریست، توسعه راه ها و تجارت، توجه ویژه خواهند داشت، خاطر نشان کرد: اگر به مازندران توجه ویژه شود، این استان رتبه نخست را در زمینه های بایو و نانو تکنولوژی کسب کرده و به عنوان یک منطقه دارای قابلیت برتر در سطح ملی در حوزه اقتصاد کشاورزی مطرح خواهد شد.
استاندار مازندران اعلام کرد: سهم مازندران در تحقق سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی مشخص شده است و در صورتی که استعدادهای نهفته در این جنگل بزرگ و روستاها و نیروی انسانی خوبی که وجود دارند، بالفعل و شکوفا شوند، مازندران به عنوان منطقه نمونه گردشگری در منطقه خاورمیانه و جهان اسلام مطرح خواهد شد.
وی تصریح کرد: استان مازندران دارای مراکز آموزش عالی و دانشگاه های متعدد است و از لحاظ "علمی" جایگاه ویژه ای را در سطح کشور به خود اختصاص داده و برنامه جامعی برای تعیین استراتژی استان در دستیابی به بایو و نانو تکنولوژی که بخشی از آن در حوزه مراکز علمی تعریف می شود، تدوین گردیده که با جدیت پیگیری خواهد شد.
بالاترین مقام اجرایی مازندران در خصوص لزوم فراهم کردن زمینه سرمایه گذاری در این استان نیز، توضیح داد: توجه ویژه به سرمایه گذاری از مولفه های مهم کار آفرینی و پیشرفت و تعالی کشور است اما نوعی بروکراسی مانع از توجه جدی به این مساله شده است.
شفقت خاطر نشان کرد: در استان مازندران مدت پاسخگویی دستگاه های مربوطه به استعلامات افراد جهت سرمایه گذاری از چند ماه به یک ماه کاهش یافته و گام بلندی در جهت روان سازی در جذب سرمایه های سالم برداشته شده است که امیدواریم این کار، با سرعت و قدرت تداوم یابد.
از این مقام ارشد دولت نهم در استان مازندران در خصوص راه اندازی پالایشگاه در استان متبوعش سئوال شد که وی در پاسخ، این موضوع را از جمله موضوعات ژورنالیستی و غیر واقعی که از سوی برخی افراد جهت تبلیغ مطرح شده است، عنوان کرد و اظهار داشت: امکان ایجاد پالایشگاه در مازندران وجود دارد و خواسته همه مسئولان استان نیز، تحقق این موضوع است.
"ایجاد پالایشگاه، نیازمند دریافت مجوز از وزارتخانه های نفت و امور خارجه و صدور تائیدیه توسط محیط زیست است ولی در شرایط فعلی به دلیل فقدان سرمایه گذار در این حوزه، امکان پذیر نیست؛ از کسانی که خواهان سرمایه گذاری در استان مازندران هستند، می خواهیم وارد عرصه صنعتی شده یا در زمینه ایجاد شهرک های دامپروری که 16 هزار فرصت شغلی ایجاد می کند، فعال شوند".
از استاندار مازندران در خصوص آخرین وضعیت طرح مبارزه با زمین خواری که در سال های اخیر در این استان به ویژه در محدوه دریای خزر رشد داشت، سئوال شد که وی پاسخ داد: در حال حاضر مشکلی در این زمینه وجود ندارد و اوضاع منطقه به شدت تحت کنترل است.
شفقت افزود: همه دستگاه های مسئول در جلوگیری از زمین خواری و متولیان آزاد سازی حریم دریای مازندران تلاش می کنند تا زمین هایی که به صورت غیر قانونی و با استفاده از رانت توسط عده ای تصرف شده است، قاطعانه پس گرفته شوند.
بالاترین مقام اجرایی استان مازندران همچنین به آغاز سومین دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا اشاره کرد و از فعال شدن بازرسان ویژه برای بررسی عملکرد شهرداری ها و تشکیل کمیسیون ویژه حل اختلاف جهت رسیدگی به تخلفات شوراهای اسلامی خبر داد.
شفقت گفت: چنانچه شهرداری ها دچار سوء عملکرد شده و یا در برخورد با ارباب رجوع خارج از اخلاق و ضوابط قانونی عمل کنند، با آنها قاطعانه برخورد می شود و با ایجاد کمیسیون ویژه حل اختلاف تلاش کردیم از نخستین روز فعالیت شوراها در دوره جدید، نظارت جامع و مطلوب بر عملکرد آنها صورت گیرد.
رئیس شورای تامین استان مازندران در خصوص شرایط امنیتی و اخلاقی استان متبوعش توضیح داد: مازندران از نظر امنیتی مشکلی ندارد و شاخص های آماری ناجا در سال گذشته نشان می دهد در امر مبارزه با مفاسد اخلاقی موفقیت داشتیم و استان در جایگاه خوبی قرار دارد.
وی ادامه داد: استان مازندران دارای تردد بالای توریست های خارجی و حتی گردشگران داخلی با فرهنگ ها و روحیات مختلف و متنوع است و این مساله می تواند در تغییر نگرش و رویکرد فرهنگی محیط موثر باشد اما آنچه امروز تحت عنوان "بد آموزی" در سطح جامعه وجود دارد، با طرح ارتقاء امنیت اجتماعی قابل اصلاح است.
شفقت در خاتمه تاکید کرد: تلاش های صورت گرفته توسط مسئولان امر در زمینه ارتقاء فرهنگ عمومی و اخلاق اجتماعی سبب شده هیچ مشکلی در این زمینه ایجاد نشود و با حمایت گسترده مردم از طرح ارتقاء امنیت اجتماعی و تداوم این حرکت ناجا، مسیر صیانت از ارزش ها و اخلاق عمومی رو به جلو است.
گفتنی است؛ پیش از گفتگوی استاندار مازندران با خبرنگار سیاسی و بازدید او از بخش های مختلف خبرگزاری مهر، دکتر حسن لاسجردی مدیر اتاق خبر این خبرگزاری، گزارشی از عملکرد "مهر" ازائه کرد.
مدیر اتاق خبر خبرگزاری مهر، گفت : خبرگزاری مهر از ابتدای تیر ماه سال 82 با مشی فرهنگی وارد عرصه رسانه و فعالیت در حوزه اطلاع رسانی شد و در سال دوم فعالیت خود، توجه به استان ها را با اولویت موضوعات و تحولات رسمی مدنظر قرار داد که این توجه در سال 86، شامل مسائل فرعی استان ها خواهد شد.
دکتر لاسجردی تصریح کرد : خبرگزاری مهر از موسسات وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است و روزانه 400 خبر به زبان فارسی و 100 خبر به زبان های انگلیسی ، عربی و اردو برای مخاطبان 13 گروه خبری خود که آخرین آنها مربوط به استان ها می شود، منتشر می کند.
نظر شما