دکتر سید حسن علم الهدایی در گفتگو با خبرنگارمهر، در خصوص دلایل افزایش فقر در جامعه افزود: موضوع مشکلات معیشتی و افزایش نرخ فقر درجامعه دارای ابعاد مختلف اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی است .
وی، نبود اشتغال مولد در جامعه را مهم ترین دلیل افزایش فقر دانست و خاطر نشان کرد: تا زمانی که اشتغال مبتنی بر تولید و خدمات پشتوانه ای تولید درجامعه ایجاد نشود و نتوانیم قدرت خرید مردم را بالا ببریم در این شرایط مردم روز به روز فقیر ترخواهند شد.
این کارشناس امور اجتماعی و فرهنگی با اشاره به اینکه باید به مقوله فقر و اقتصاد نگاه علمی، دقیق و کارشناسی شود، تاکید کرد: راه اندازی مشاغل و موسسات زود بازده دانش محور، ایجاد مراکز کارآفرینی و... از جمله اقداماتی است که می توان در جهت کاهش فقر انجام داد.
علم الهدایی ادامه داد: در ایران بدلایل مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، منفعت طلبی، رانت خواری و سوء استفاده فراوان اقتصادی، هر روز فاصله طبقاتی بیشتر می شود و همچنین تا زمانی که نتوانیم عدالت اجتماعی را در جامعه به معنای واقعی آن اجرا و توزیع عادلانه ثروت و درآمد را داشته باشیم، شاهد افزایش نیازمندان خواهیم بود.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: فقر اقتصادی و معیشتی منجر به بروز آسیبهای اجتماعی مانند، اختلال در رفتار و ناهنجاریهای اخلاقی، افزایش جرم، جنایت، بزهکاری، بیکاری، اشتغال کاذب و... در جامعه جوان ایرانی می شود به همین دلیل مسئولین باید برنامه ریزی مناسبی در زمینه کاهش فقر و آسیبهای اجتماعی داشته باشند.
نظر شما