۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۴:۵۱

مشاور بانک توسعه اسلامی در گفتگو با مهر :

کاهش ارزش دلار خواست مسئولان اقتصادی امریکا است

کاهش ارزش دلار خواست مسئولان اقتصادی امریکا است

شاهین شایان ارانی کاهش ارزش دلار نسبت به سایر ارزهای معتبر جهانی را ناشی از تمایل مسئولان اقتصادی این کشور دانست و گفت : این امر منجر به رونق صادرات امریکا و افزایش درآمد برای این کشور خواهد شد.

مشاور بانک توسعه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کاهش ارزش دلار نسبت به سایر ارزهای معتبر جهانی که به پایین ترین حد خود طی 36 سال اخیر رسیده است، گفت : دیدگاههایی که نسبت به اقتصاد آمریکا برای سه چهار سال آینده وجود دارد حاکی از حالت مثبت و توسعه گرایانه نیست.

شاهین شایان ارانی با اشاره به این که پیش بینی های داخل و بیرون امریکا در مورد اقتصاد این کشور نشان می دهد که اقتصاد امریکا به نوعی به اوج خود رسیده و حالت رکودی نسبی دارد که در این وضعیت رشد چندانی نخواهد داشت، افزود : در حال حاضر علاوه بر وجود فشارهای تورمی در امریکا و زیر سوال رفتن وضعیت خرید و فروش مسکن، فشار به بانک مرکزی این کشور برای افزایش نرخ بهره به عنوان پدیده های زیر بنایی وجود دارد.

وی اظهارداشت : براساس اقتصاد بازار آزاد تاثیر این پدیده ها در چنین ساختاری که به سمت رکود تورمی در حال پیش روی است، باعث قوی تر شدن سایر ارزها به نسبت ارز امریکا می شود و کاهش ارزش دلار در مقابل یورو و پوند نیز به همین دلیل است، اما این کاهش ارزش فراتر از پدیده عدم توازن یا عدم تطبیق اقتصاد دلاری یا یورویی یا پوندی است.

مشاور بانک توسعه اسلامی ادامه داد : به عبارت دیگر پدیده ای اضافه بر پدیده تفاوت رشدهای اقتصادی به وجود آمده که این عامل را خود امریکا و اقتصاد آن خواستار شده است، یعنی اگر ارز امریکا ضعیف شده، این کشورمی توانست از طریق تزریق پاد زهرهایی دراقتصاد خود و اقتصاد بین الملل مانع از کاهش ارزش دلار شود.

وی با تاکید بر این که امریکا راغب به کاهش ارزش دلار در برابر سار ارزها است ، تصریح کرد : دلیل این کشور برای این تمایل ناشی از فشارهای رکودی بر اقتصاد آن است، یعنی این کشور برای رونق بخشی به اقتصاد و صادرات از این عامل به عنوان عاملی خنثی کننده بهره گرفته و نه تنها مانع کاهش ارزش دلار در برابر سایر ارزها نشده بلکه راغب به کاهش بیش از حد لازم آن نیز است.

شایان ارانی افزود : با این شیوه قیمت محصولات امریکایی در مقابل محصولات یورویی و پوندی ارزان شده و همین عامل باعث افزایش تقاضا برای خرید محصولات امریکایی نسبت به محصولات سایر کشورها شده وفروش محصولات امریکایی در بازار رونق می یابد که تمام این موارد منجر به تزریق منابع به سیستم اقتصاد امریکا، منبع درآمد و خنثی کننده رکود نسبی داخل امریکا است.

وی همچنین در مورد تاثیرات کاهش ارزش دلار در برابر سایر ارزهای معتبر جهانی در اقتصاد ایران گفت: این کاهش ارزش در بخش خرید کالا و یا پرداخت بدهی ها به نفع ایران است و اما اگر نرخ ریال به دلار در داخل کشور ثابت بماند( که در حال حاضر ثابت است) تفاوت چندانی برای افرادی که ریال را به دلار تبدیل می کنند و پرداخت های خود را به دلار انجام می دهند، ندارد.

مشاور بانک توسعه اسلامی اضافه کرد: کاهش ارزش دلار در برابر یورو و پوند به ضرر افرادی است که ریال را دریافت و آن را به پوند یا یورو تبدیل و پرداخت می کنند، اما برای افرادی که پرداخت های خود را به دلار انجام می دهند، مشکلی ایجاد نمی کند.

وی با بیان این که ایران در حال حاضر به دلیل تحریم های احتمالی و نظارت های ارزی بر دلار اکثر معاملات خود را به سوی سایر ارزهای غیر از دلار نظیر یورو وپوند سوق داده است، افزود : اگر درآمدهای نفتی ایران به سوی درآمدهای یورویی و پوندی  سوق یافته باشد باز هم به نفع ایران است زیرا این ارزها در حال حاضر قوی تر از دلار است.

کد خبر 479093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha