محمد رضا کشاورزیان در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه طی ۹ ماهه سال جاری میزان پنج هزار و ۷۹۴ کیلوگرم چوب تاغ در شاهرود کشفشده است، ابراز داشت: این کشفیات که منتهی به دستگیری ۳۰ نفر شد با همراهی نیروی انتظامی و منابع طبیعی شاهرود صورت گرفته است.
وی بابیان اینکه دهیاریها در حفاظت، احیا و تقویت عرصههای منابع طبیعی میتوانند بسیار نقشآفرین باشند، افزود: با درک این موضوع جلسه مشترکی با حضور فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان، فرمانده نیروی انتظامی شاهرود و دهیاری و شورای روستاهای طرود، سطوه و بیدستان در طرود برگزار و بر لزوم صیانت از تاغزارها تاکید شد.
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه تاغ گیاه حیاتی و ضروری برای محیطزیست و منابع طبیعی محسوب میشود، ابراز داشت: بخش عمدهای از بیابانهای جنوب شهرستان را تاغ زارها تشکیل میدهند که نبود آنها میتواند منجر به بروز ریزگرد و پیشروی بیابان به سمت روستاهای حاشیه این مناطق شود لذا حفاظت بیشتر از این عرصه در دستور کار قرار دارد.
کشف ۱۲ تن چوب قاچاق در شش ماه
فرمانده یگان حفاظت اداره منابع استان سمنان نیز در این نشست بابیان اینکه روستاهای حاشیه تاغ زارها بسیار حائز اهمیت هستند و بیشترین نقش را میتوانند در حفاظت از آنها داشته باشند، ابراز داشت: بر این اساس با ۳۲ روستای حاشیه تاغزارها، تفاهمنامه همکاری بهمنظور حفاظت از عرصههای طبیعی امضاشده است.
سرهنگ علیرضا ابوطالبی بابیان اینکه بیشترین حجم قاچاق در دو شهرستان دامغان و شاهرود رخ میدهد، تصریح کرد: علیرغم وسیع بودن عرصههای منابع طبیعی و کمبود نیرو اما تلاش شد تا جلوی سودجویان قاچاق چوب گرفته شود که دستگیری متخلفان گواه این موضوع است.
وی بابیان اینکه طی ششماهه نخست سال جاری بالغبر ۱۲ تن چوب قاچاق در نقاط مختلف استان شناسایی و ضبطشده است، افزود: راهکارهای مقابله با قاچاق چوب در دست پیگیری قرار دارد که یکی از آنها آموزش دهیاریها و شوراهای اسلامی روستاهای حاشیه کویری است که این مهم پیگیری میشود.
نظر شما