۲۳ آذر ۱۳۹۸، ۹:۵۰

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص):

خوش‌حساب مالیاتی هستیم / طلب ۴۰ هزار میلیارد تومانی از دولت

خوش‌حساب مالیاتی هستیم / طلب ۴۰ هزار میلیارد تومانی از دولت

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با بیان اینکه این مجموعه در پرداخت مالیات خوش حساب است، گفت: بابت پروژه های دولتی ۴۰ هزار میلیارد تومان طلب از دولت داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء صبح امروز به مناسبت سالروز تاسیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در نشستی خبری درباره داخلی سازی صنایع گفت: در بحث بنزین که بسیار  برای کشور تهدید آمیز بود دشمن برنامه ریزی کرده بود تا بتواند کشورمان را در برابر مشکلات کمبود بنزین دچار مشکل کند.

وی افزود: شرکت های خارجی سالها در پالایشگاه ستاره خلیج فارس ورود کردند و پول های زیادی برای آماده سازی تولید بنزین در این پالایشگاه دریافت کردند اما به محض کوچکترین مشکلی و آغاز تحریم ها بلافاصله این پالایشگاه را رها کردند و رفتند.

فرمانده قرارگاه خاتم ادامه داد: اما قرارگاه بلافاصله به این حوزه ورود کرد و جای شرکت های بزرگ خارجی را گرفت؛ چتر حمایتی خود را بر سر شرکت های خصوصی داخلی گستراند و توانستیم قطعات مورد نیاز را طراحی و بعضاً مهندسی معکوس کنیم. در حال حاضر ۷۰ درصد قطعات استفاده شده در این پالایشگاه ، تولید داخل است و این امکان را داریم که به راحتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را از نو بسازیم.

۷۰ درصد ۵ فاز پارس جنوبی ایرانی‌سازی شد

سردار محمد تصریح کرد: در فازهای ۱۵، ۱۶، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی قرارگاه ۷۰ درصد فازها را ایرانی سازی کرده است و توانسته ایم لایسنس آن را ایرانی کنیم. بنابراین امکان ساخت ۱۰۰ درصد فازهای مختلف پارس جنوبی در داخل را داریم. اما اگر ساخت قطعات مستمر نباشد مجموعه ها آسیب می بیند.

ضعف زیاد در اجرای اقتصاد مقاومتی 

سردار محمد اظهار داشت: در بخش اقتصاد مقاومتی ضعف زیادی داریم و دستورالعمل های رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی اجرایی نشده است. علیرغم آنکه رهبر انقلاب بارها از خام فروشی نفت انتقاد می کردند، اما اقدامی صورت نگرفت و به این دلیل امروز نمی توانیم به دلیل تحریم ها نفت خام بفروشیم در حالی که فروش بنزین و گازوئیل تحریم نیست و به راحتی پول آن را دریافت می کنیم. اگر قبلاً زیرساخت های تولید فرآورده های نفتی در داخل فراهم می شد، الان مشکلی برای فروش آنها نداشتیم.

فرمانده قرارگاه خاتم ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در حوزه صنایع و معادن نیز بر جلوگیری از خام فروشی تأکید داشتند اما هیچ بهره ای از دستورالعمل های رهبری نبردیم. این در حالی است که با دارا بودن یک درصد از جمعیت جهان، ۵۷ میلیارد تن معادل ۷ درصد معادن جهان در ایران قرار دارد که این رقم صرفا به شناسایی معادن در عمق ۱۰۰ متر اختصاص دارد. در حالی که در دنیا توانسته اند تا عمق ۹۰۰ متر در معادن فعالیت کنند.

به گفته وی با دارا بودن چنین ذخایری، ایران به تنهایی می تواند بدون نفت خام کشور را اداره کند اما کاری در این خصوص نکرده ایم و تنها از ۰.۳ درصد معادن برداشت می شود. در حالی که کشور ثروتمندی هستیم اما چون تنظیم دقیقی برای استفاده از این ثروت ها صورت نگرفته لذا در تمام حوزه ها دچار خلاء هستیم.

زنجیره فولاد؛ معطل یک الکترود 

سردار محمد تأکید کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در بخش صنایع، تکمیل نشدن زنجیره آنهاست؛ در حوزه فولاد از استخراج سنگ آهن تا فراوری آن، این زنجیره تکمیل شده اما فقط یک قلم الکترود ویژه فولاد را تولید نکرده ایم که غربی ها ما را تحریم کردند و صنعت فولاد ما دچار مشکل شده است یا در صنعت آلومینیوم نیز همینطور؛ در حالی که تولید این اقلام کاری ندارد و می توانستیم با رصد گلوگاه ها، کشورمان را در برابر تحریم ها ایمن کنیم.

محمد با بیان اینکه امروز مواد خام را به خارجی‌ها می‌فروشیم، گفت: خارجی‌ها نیز با استفاده از توان جوانان جهان سوم، این مواد خام را با استفاده از تکنولوژی نوین، فرآوری کرده و به فرآورده تبدیل می‌کنند و با قیمت بالا به ما می‌فروشند. درواقع در استعمار و برده‌داری نوین هستیم؛ این سد باید شکسته شود.

وی افزود: شاید تحریم‌ها سخت باشد و مردم را تحت فشار قرار داده باشد اما اگر یکبار همه کشور به اجماع برسیم که در این جهت کار کنیم، حتماً افق خوبی را پیش‌روی خود خواهیم داشت.

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) تصریح کرد: برای ورود به عرصه‌هایی که تاکنون از آنها غفلت شده، برنامه‌ریزی کرده‌ایم و تعامل خوبی نیز با دولت داریم. سعی می‌کنیم برنامه‌ها را با دولت در میان بگذاریم و به تصمیم‌گیری‌ در این حوزه‌ها کمک کنیم.

دارایی‌های غیرمولد دولت باید فروخته شود

محمد با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های دولت، تأمین منابع مالی است، اظهار داشت: باید در دوره رشد شکوفایی، این مسائل مد نظر قرار می‌گرفت اما به هر حال امروز هم دیر نیست؛ اموال و سرمایه‌های غیرمولد زیادی در دست دولت است که به عنوان مثال می‌توان به زمین‌هایی که وزارت نیرو برای ساخت مخازن از قدیم انتخاب کرده بود، اشاره کرد. وزارت نیرو از قدیم‌الایام این زمین‌های بزرگ را اشغال کرده، تنها یک‌دهم از زمین‌ها را استفاده کرده است و مابقی بلااستفاده مانده‌اند. وزارت نیرو می‌تواند در تعامل با شهرداری، این زمین‌ها را به فروش برساند که این اقدام علاوه بر ایجاد جنب و جوش در بازارها، درآمد خوبی را نیز نصیب وزارتخانه می‌کند.

وی گفت: از سوی دیگر، نقدینگی در دست مردم که به سمت بازارهای کاذب همچون سکه و ارز می‌رود، می‌تواند یکی از راه‌های تأمین منابع مالی باشد. برای چنین اقدامی، اول باید اعتماد مردم را نسبت به سرمایه‌گذاری جلب کنیم و به عنوان مثال، سود بیشتری از سود بانک‌ها نصیبشان شود. اگر در پروژه‌های عمرانی سودآوری ایجاد کنیم و حتی دولت در برخی از پروژه‌ها سوبسید دهد، نقدینگی مردم نیز به سمت پروژه‌های زیرساختی می‌رود.

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) بیان کرد: کنارگذر جنوبی تهران، آزادراهی را از آبیک تا البرز به صورت ۳۰۷۰ با دولت در دستور کار قرار داده‌ایم که تا پایان سال بخشی از آن به بهره‌برداری می‌رسد. درواقع باید با نگاه به داخل و استفاده از توان داخل، برنامه‌ریزی‌های جدیدی کنیم.

محمد ادامه داد: در قرارگاه علاوه بر فعالیت‌های زیرساختی، فعالیت‌های محرومیت‌زدایی نیز انجام می‌دهیم و از منابع خود جهت توسعه زیرساخت‌ها در روستاها و مناطق کمتر برخوردار استفاده می‌کنیم. همچنین در بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله، همواره پیشتاز بوده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: قرارگاه تلاش می‌کند در حوزه فعالیت‌های اقتصادی، شفافیت داشته باشد که با توجه به ضوابط و قوانین، به صورت ویژه این اقدام را انجام خواهیم داد.

نباید اجازه دهیم بندر گوادر پاکستان رقیب بندر چابهار شود

سعید محمد در خصوص برخی پروژه های عمرانی مهم در دست ساخت که قرارگاه خاتم آنها را احداث می کند اظهار داشت: خط آهن چابهار-زاهدان به عنوان جزئی کریدور شمال جنوب در محورشرق کشور و جزئی از پروژه «یک کمربند یک راه» کشور چین محسوب می شود؛ اما متاسفانه به تازگی خطی از بندر گوادر پاکستان تا شمال شرق پاکستان طراحی شده‌ و برخی از کشورها در آن سرمایه‌گذاری کردند، بنابراین ما باید هرچه زودتر خط آهن چابهار-زاهدان-یونسی را اجرا کنیم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا گفت: به دلیل اهمیت این موضوع گزارشی به مقام معظم رهبری ارائه شد و ایشان با اختصاص ۳۰۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به خط آهن چابهار موافقت کردند که در حال طی مراحل بوروکراسی است تا این مبلغ اختصاص یابد.

وی تأکید کرد: خط ‌آهن چابهار-زاهدان ۷۲۰ کیلومتر طول دارد و کارگاه ها نیز فعال هستند، ضمن اینکه تا کنون ۵۰ درصد رشد فیزیکی داشته و زیرسازی خط تکمیل شده است؛ روسازی خط آهن نیز همزمان در حال اجراست؛ در صورت تامین مالی، این خط آهن ابتدای سال ۱۴۰۰ تکمیل می شود.

سردار محمد افزود: در حال حاضر زاهدان به خط سراسری ریلی متصل است اما باید چابهار را به ایستگاه یونسی و سرخس برسانیم و وارد مدار «یک کمربند یک راه» شویم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا گفت: بندر شهید بهشتی چابهار ظرفیت مناسبی برای باراندازی و بارگیری دارد ولی جاده مناسب ندارد و باید این خط آهن زودتر تکمیل شود.

آخرین وضعیت آزادراه حرم تا حرم (قم-مشهد)

وی بیان کرد: پروژه احداث آزادراه حرم تا حرم از حرم حضرت معصومه (س) تا حرم امام رضا علیه السلام فعال است؛ در حال حاضر بخش حرم حضرت معصومه تا گرمسار این آزادراه افتتاح شده و در مسیر گرمسار تا مشهد هم بخش‌هایی از آن فعال است.

این مقام مسئول در قرارگاه خاتم بیان کرد: مقرر بود بخشی از منابع مالی این پروژه از محل مطالبات تأمین شود که عقب افتاد، اما از محل فروش اوراق، تامین مالی داریم؛ همچنین ساخت فاز تربت-مشهد به تازگی شروع شده است.

قرارگاه خاتم به پروژه‌های مسکن ملی ورود می کند

وی در خصوص ورود قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به ساخت پروژه های مسکونی طرح ملی مسکن اظهار کرد: به تازگی وزیر راه و شهرسازی جلسه ای با ما داشته است، همچنین به زودی جلسه ای با معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی برگزار می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم در حوزه مسکن ملی کمکی به مردم داشته باشیم.

پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات در سال ۹۷

سردار محمد درباره پرداخت مالیات توسط قرارگاه خاتم و شرکت‌های زیرمجموعه آن گفت: ما دو دسته مجموعه داریم یکی شرکت‌های زیرمجموعه قرارگاه که از زمان تاسیس مالیات پرداخت می‌کنند؛ موسسات وابسته به قرارگاه نیز تا سال ۹۱ معاف از مالیات بودند، اما از سال ۹۱ در حال پرداخت مالیات هستند.

وی اظهار داشت: مالیات تکلیفی از ابتدای فعالیت قرارگاه خاتم پرداخت شده و مالیات بر ارزش افزوده را از ابتدای اجرای این قانون پرداخت کرده ایم؛ سال گذشته نیز۴۰۰ میلیارد تومان مالیات توسط مجموعه قرارگاه پرداخت شد.

کلنگ‌زنی پتروپالایشگاه آناهیتا در آینده نزدیک

محمد با اشاره به اجرای فاز ۴ ستاره خلیج فارس به صورت پتروپالایشگاه، گفت: همچنین پتروپالایشگاه آناهیتا در کرمانشاه نیز به این صورت به زودی کلنگ زنی می شود. قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) به صورت پیمانکاری epc در پروژه آناهیتا با حضور سرمایه‌گذاران خصوصی ورود می‌کند؛ پیشنهاد داده‌ایم احداث این پالایشگاه به صورت تمام ایرانی اجرا شود.
۲۸۰ کیلومتر مترو می سازیم

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در خصوص اقدامات این دستگاه عمرانی در حوزه زیرساخت های حمل و نقل درون شهری، ساخت مترو و احداث پل ها و تقاطع های شهری افزود: قرارگاه خاتم امروز ۲۸۰ کیلومتر مترو در شهرهای تبریز، شیراز، قم، مشهد، اصفهان و تهران در دست اجرا دارد.

محمد با بیان اینکه پروژه‌های شهری به صورت مشترک توسط دولت‌ها و شهرداری‌ها تأمین مالی می‌شود، گفت: در حال حاضر نقدینگی به اندازه کافی موجود نیست، اما قرارگاه پروژه‌های خود را در مترو ادامه می‌دهد.

فرمانده قرارگاه خاتم بیان کرد: در این حوزه، تونل های مترو توسط قرارگاه خاتم ساخته می‌شود؛ همچنین ایستگاه هایی را که بیشترین بار ترافیکی را دارند با هماهنگی پیمانکار می‌سازیم و بقیه ایستگاه ها در ادامه به صورت فقط سکو ساخته می‌شود و در گام‌های بعدی نصب تجهیزات آن و نازک کاری با تامین منابع مالی اجرا می‌شود.

اراضی بلااستفاده زیادی در اختیار دولت است

سردار محمد با بیان اینکه دارایی‌های زیادی در دست دولت است که باید از آنها استفاده شود گفت: مثلا نقدینگی‌های بالایی در دست مردم است که باید به سمت توسعه زیرساخت‌ها هدایت شود.

وی افزود: به عنوان مثال وزارت نیرو در بسیاری از شهرها زمین‌هایی در اختیار دارد که از گذشته برای ساخت مخازن انتخاب شده است اما از (۰.۱) یک دهم آن فقط برای ساخت مخزن استفاده شده و بقیه بلااستفاده مانده است که باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

آزادراه کنار گذر جنوبی تهران تا سال‌ آینده تکمیل می شود

این مقام مسئول همچنین از تکمیل بخشی از آزادراه کنارگذر جنوبی تهران تا پایان سال و افتتاح نهایی آن در سال آینده خبر داد و گفت: این پروژه آزادراهی با مشارکت ۷۰ درصدی قرارگاه و ۳۰ درصدی دولت اجرا خواهد شد.

نحوه تخصیص بودجه دولتی به قرارگاه خاتم

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء بیان داشت: قرارگاه خاتم در بسیاری از پروژه‌ها با دولت قرارداد دارد و عددی هم در لایحه بودجه هر سال برای قرارگاه در نظر گرفته می‌شود که در سال جاری، این بودجه ۹۷۰ میلیارد تومان است.

وی افزود: همه دریافتی‌های قرارگاه خاتم از ردیف اختصاصی خزانه است و این منابع با کنترل دولت و حضور ذی حساب وزارت اقتصاد در مجموعه قرارگاه تخصیص داده می شود؛ دولت اگر منابع هم نداشته باشد ما در حوزه تهاتر با دولت همکاری می‌کنیم مثلاً ملک یا سهام شرکت‌ها را به عنوان طلب دریافت کرده و پس از نقد کردن این منابع غیر نقدی، آنها را به طلبکاران خود پرداخت می‌کنیم.

ورود قرارگاه به محرومیت‌زدایی

وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۵۰ میلیارد تومان در قالب ۱۵ هزار برنامه فرهنگی و اجتماعی در توسعه زیرساخت‌های روستایی در قالب محرومیت‌زدایی هزینه کرده‌ایم که در این خصوص می‌توان به احداث راه‌های روستایی، خانه‌های بهداشت، درمانگاه، اماکن ورزشی، توزیع بسته معیشتی، جهیزیه و غیره اشاره کرد.

محمد به شناسایی و تسطیح ۵۰۰ هزار هکتار اراضی منابع طبیعی برای اشاعه کشاورزی و تأمین آب اشاره و تصریح کرد: در این اراضی ۳ سال الگوی کشت موفق اجرا شده و سپس این اراضی را در قالب شرکت‌های تعاونی به مردم واگذار می‌کنیم. تا کنون ۱۵۰ هزار هکتار از این اراضی شناسایی شده و دولت به ما تحویل داده است که ۵۰ هزار هکتار از این زمین ها ثبت و در قالب ۱۲۰ شرکت تعاونی واگذار شده است.

خودروسازی؟ فعلا خیر

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء تأکید کرد: این نهاد در حال حاضر برنامه‌ای برای ورود به خودروسازی ندارد چراکه ممکن است از اصل مأموریت خود فاصله بگیرد. اما خودروسازان از نیروهای مسلح درخواست کمک کرده‌اند و این نهادها وعده داده اند در حوزه‌های قطعه‌سازی و تکنولوژی با خودروسازان همکاری کنند.

انتقال گاز به نیروگاه های عراق

فرمانده قرارگاه خاتم با بیان اینکه یکی از اقداماتی که کشور را در مقابل تحریم‌ها بیمه می‌کند ارتباط با همسایگان است، ادامه داد: نیروگاه‌های عراق به محصولات گازی کشور ما نیاز مبرم دارند و به همین خاطر ارتباط با همسایگان از موضوعاتی است که به جد دنبال می کنیم. در همین خصوص، یکی از پروژه‌هایی که دنبال می کنیم، احداث خط انتقال گاز به عمان است که در دستور کار وزارت نفت قرار دارد اما هنوز تصمیمی برای آن گرفته نشده است.

جزئیات جدید از پروژه های پالایشگاهی قرارگاه

محمد درباره فاز ۴ پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز گفت: اجرای فاز ۴ پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس قبلاً به قرارگاه خاتم ابلاغ شده بود و ۲۰ درصد هم رشد داشت اما از دستور کار وزارت نفت خارج و موضوع احداث پالایشگاه سیراف جایگزین آن شد. میعانات گازی باید در پالایشگاه‌های ما تبدیل به فرآورده شود و باید هر چه سریعتر برای آنها فکری کرد.

به گفته فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، فاز ۴ ستاره خلیج‌فارس در صورت تکمیل توان تولید ۱۳۰ هزار بشکه را دارد اما تکمیل پالایشگاه سیراف ۶ سال زمان می‌برد بنابراین فاز ۴ چون زیرساخت‌های آن‌ آماده است اولویت‌های بیشتری دارد و قابلیت این را دارد که ظرف ۱۸ ماه تکمیل شده و بار کشور را به دوش بکشد.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص پروژه پلی اتیلن در استان فارس بیان داشت: پروژه اتیلن مرکز پروژه‌ای است که قبلاً بر اساس یک سری استدلال‌های فنی تبدیل به طرح و واگذار شد و از پروژه‌هایی بود که بر اثر فشارهای سیاسی آغاز شد؛ به ما اعلام کردند که در شهرستان‌های جهرم، داراب، فسا و فیروزآباد باید پروژه اتیلن شروع شود در حالی که آنجا آب به اندازه کافی وجود ندارد.

محمد ادامه داد: مجموعه پالایشگاهی پارسیان هم اعلام کرد خوراک این محصول را تا ۸ سال تأمین می‌کند و پس از آن امکان تأمین خوراک را ندارد بنابراین می بایست چند هزار میلیارد تومان برای انتقال خط لوله از عسلویه تا این شهرها هزینه شود. از همین رو قرارگاه خاتم طرح جایگزین ارائه داد به این ترتیب که ۳ پالایشگاه تولید پلی‌اتیلن به صورت متمرکز در کنار سد سلمان فارسی احداث و در ۴ شهر مذکور در استان فارس نیز ۴ شهرک پایین‌دستی طراحی و اجرا کنیم که این بحث جدید مورد تأیید استاندار و نمایندگان استان فارس قرار گرفت.

کد خبر 4796827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha