۳۰ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۱۶

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی:

مستمر بودن از مهمترین موارد در تبلیغ دین اسلام است

مستمر بودن از مهمترین موارد در تبلیغ دین اسلام است

شهرکرد- رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی گفت: مستمر بودن از مهمترین موارد در تبلیغ دین اسلام است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، آیت‌الله سید صمصام‌الدین قوامی در جمع مدیران و کارشناسان اداره‌کل تبلیغات اسلامی چهارمحال‌وبختیاری در شهرکرد با اشاره به آیه ۳۹ سوره مبارکه احزاب به عنوان آرم و آرمان سازمان تبلیغات اسلامی، اظهار کرد: همین یک آیه کوتاه گویاست و رسالت سازمان را در تبلیغ آئین خداوند که سنتی الهی است، تبیین می‌کند.

وی با اشاره به شأن نزول آیه و برشمردن برخی خصوصیات تبلیغ، گفت: مبلغ باید شجاع و قاطع باشد تا بتواند به وظیفه خود عمل کند، ضمن آنکه فعل مضارع «یُبَلِّغُونَ» بیانگر دائمی و مستمر بودن تبلیغ است یعنی تبلیغ باید مانند جریان خون در رگ‌ها مستمر باشد.

آیت‌الله قوامی ادامه داد: تعبیر «رِسَالَاتِ اللَّهِ» در این آیه مبین آن است که هیچکس حق تبلیغ پیام خود را ندارد بلکه باید پیام الهی را «برساند» و همین «رساندن» و «رسانه» ابزار تبلیغ قرار می‌گیرد که پیام را به گوش و جان مخاطبان می‌رساند و اگر پیام نرسد، تبلیغ نیست، لذا ما چیزی از خود نداریم و باید دید پیام الله چیست تا رسول پیام خدا باشیم.

وی با اشاره به اینکه «رسول» پیام‌رسان است، ادامه داد: نبی به معنای دارنده پیام و رسول رساننده آن به گوش مخاطبان است و در تبلیغ باید رسول پیام خدا باشیم، پس پیداست که باید کسانی باشند و پیام خدا باید برسد زیرا جامعه برای اصلاح نیازمند پیام الهی است و اگر پیام نرسد، وظیفه تبلیغ ادا نشده است.

آیت‌الله قوامی ریشه برخی اعوجاجات و اختلالات جامعه اسلامی را ناشی از اختلال در رساندن پیام الهی دانست و ادامه داد: پیام الهی باید توسط کسانی به‌جا و به‌موقع و منظومه‌وار به جامعه مخاطب برسد و نباید در این مسیر بخشی‌نگری داشت چرا که اگر همه پیام برسد، مردم جذب خواهند شد.

وی در تشریح عبارات «وَیَخْشَوْنَهُ» و «وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ»، بیان کرد: در قرآن کریم هر جا سخن از تبلیغ است، مبحث امنیتی نیز مطرح می‌شود گویی رساننده پیام الهی همواره در خطر است و هر خبر الهی جبهه‌گیری باطل را در پی دارد زیرا با منافع آن در تضاد است، کسی که پیام و خبر خدا را می‌رساند باید از خدا بترسد و ترس از خدا مقدمه شجاعت است.

آیت‌الله قوامی تأکید کرد: انسان اگر چیزی را که مردم دوست دارند بگوید، ترسی هم ندارد اما داعیً إلی الله آنچه می‌گوید به نفع و مصلحت مردم است حتی اگر استقبال نکنند، ضمن اینکه پیام خدا همیشه به ذائقه جماعتی از مترفین، مسرفین و مفسدین خوش نمی‌آید و موضع می‌گیرند، زمانی باید ترسید که پیام خدا سانسور و جامعه ناقص شود.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در تبیین معنای «وَکَفَیٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا»، گفت: در تبلیغ با خدا معامله می‌کنید و شما را کفایت و حفاظت می‌کند، لذا اگر در تبلیغ به دنبال عُقبی باشید، جامعه اصلاح خواهد شد چنانچه خداوند می‌فرماید پیام مرا بدون سانسور و با شجاعت برسانید و من از شما حفاظت می‌کنم.

آیت‌الله قوامی در تشریح معانی مختلف واژه «حسیب»، یادآوری کرد: این واژه معنایی با مضمون «محاسبه» دارد پس محاسبات شما با خداست و دیگران ملاک محاسبه نیستند، معنای دیگر حسیب، «کافی» است یعنی خدا شما را واقعاً کفایت می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه اصلی‌ترین محور در امر تبلیغ «خدا» است، ادامه داد: باید پیام خدا را برسانیم و از او بترسیم و تهدید یا تطمیع غیر او ما را وادار نکند که در ابلاغ پیام خدا اشکال ایجاد کنیم، لذا همه چیز با خداست و محافظت می‌کند، ضمن اینکه محاسبات خدا در آخرت برای انسان کافیست.

امام جمعه پردیسان قم انقلاب اسلامی را به طور قطع شکست‌ناپذیر دانست و افزود:، مسیر مشخص و قطعی را داریم طی می‌کنیم و یک لحظه نباید تردید کرد، لذا باید وظایف را به کمال انجام داد تا از ثواب انقلاب بهره ببریم.

کد خبر 4803530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha