به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، آیتالله سید صمصامالدین قوامی در جمع مدیران و کارشناسان ادارهکل تبلیغات اسلامی چهارمحالوبختیاری در شهرکرد با اشاره به آیه ۳۹ سوره مبارکه احزاب به عنوان آرم و آرمان سازمان تبلیغات اسلامی، اظهار کرد: همین یک آیه کوتاه گویاست و رسالت سازمان را در تبلیغ آئین خداوند که سنتی الهی است، تبیین میکند.
وی با اشاره به شأن نزول آیه و برشمردن برخی خصوصیات تبلیغ، گفت: مبلغ باید شجاع و قاطع باشد تا بتواند به وظیفه خود عمل کند، ضمن آنکه فعل مضارع «یُبَلِّغُونَ» بیانگر دائمی و مستمر بودن تبلیغ است یعنی تبلیغ باید مانند جریان خون در رگها مستمر باشد.
آیتالله قوامی ادامه داد: تعبیر «رِسَالَاتِ اللَّهِ» در این آیه مبین آن است که هیچکس حق تبلیغ پیام خود را ندارد بلکه باید پیام الهی را «برساند» و همین «رساندن» و «رسانه» ابزار تبلیغ قرار میگیرد که پیام را به گوش و جان مخاطبان میرساند و اگر پیام نرسد، تبلیغ نیست، لذا ما چیزی از خود نداریم و باید دید پیام الله چیست تا رسول پیام خدا باشیم.
وی با اشاره به اینکه «رسول» پیامرسان است، ادامه داد: نبی به معنای دارنده پیام و رسول رساننده آن به گوش مخاطبان است و در تبلیغ باید رسول پیام خدا باشیم، پس پیداست که باید کسانی باشند و پیام خدا باید برسد زیرا جامعه برای اصلاح نیازمند پیام الهی است و اگر پیام نرسد، وظیفه تبلیغ ادا نشده است.
آیتالله قوامی ریشه برخی اعوجاجات و اختلالات جامعه اسلامی را ناشی از اختلال در رساندن پیام الهی دانست و ادامه داد: پیام الهی باید توسط کسانی بهجا و بهموقع و منظومهوار به جامعه مخاطب برسد و نباید در این مسیر بخشینگری داشت چرا که اگر همه پیام برسد، مردم جذب خواهند شد.
وی در تشریح عبارات «وَیَخْشَوْنَهُ» و «وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ»، بیان کرد: در قرآن کریم هر جا سخن از تبلیغ است، مبحث امنیتی نیز مطرح میشود گویی رساننده پیام الهی همواره در خطر است و هر خبر الهی جبههگیری باطل را در پی دارد زیرا با منافع آن در تضاد است، کسی که پیام و خبر خدا را میرساند باید از خدا بترسد و ترس از خدا مقدمه شجاعت است.
آیتالله قوامی تأکید کرد: انسان اگر چیزی را که مردم دوست دارند بگوید، ترسی هم ندارد اما داعیً إلی الله آنچه میگوید به نفع و مصلحت مردم است حتی اگر استقبال نکنند، ضمن اینکه پیام خدا همیشه به ذائقه جماعتی از مترفین، مسرفین و مفسدین خوش نمیآید و موضع میگیرند، زمانی باید ترسید که پیام خدا سانسور و جامعه ناقص شود.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در تبیین معنای «وَکَفَیٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا»، گفت: در تبلیغ با خدا معامله میکنید و شما را کفایت و حفاظت میکند، لذا اگر در تبلیغ به دنبال عُقبی باشید، جامعه اصلاح خواهد شد چنانچه خداوند میفرماید پیام مرا بدون سانسور و با شجاعت برسانید و من از شما حفاظت میکنم.
آیتالله قوامی در تشریح معانی مختلف واژه «حسیب»، یادآوری کرد: این واژه معنایی با مضمون «محاسبه» دارد پس محاسبات شما با خداست و دیگران ملاک محاسبه نیستند، معنای دیگر حسیب، «کافی» است یعنی خدا شما را واقعاً کفایت میکند.
وی با تأکید بر اینکه اصلیترین محور در امر تبلیغ «خدا» است، ادامه داد: باید پیام خدا را برسانیم و از او بترسیم و تهدید یا تطمیع غیر او ما را وادار نکند که در ابلاغ پیام خدا اشکال ایجاد کنیم، لذا همه چیز با خداست و محافظت میکند، ضمن اینکه محاسبات خدا در آخرت برای انسان کافیست.
امام جمعه پردیسان قم انقلاب اسلامی را به طور قطع شکستناپذیر دانست و افزود:، مسیر مشخص و قطعی را داریم طی میکنیم و یک لحظه نباید تردید کرد، لذا باید وظایف را به کمال انجام داد تا از ثواب انقلاب بهره ببریم.
نظر شما