راهکارهای فناورانه حوزه آب به کنیا ارائه شد

راهکارهای فناورانه حوزه آب به کنیا ارائه شد

پایگاه صادراتی معاونت علمی و فناوری در شرق آفریقا توافق‌نامه‌ای ۴۰ میلیون دلاری برای ارائه راه‌کارهای فناورانه حوزه آب و انرژی‌های تجدیدپذیر با کشور کنیا امضا کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، با امضای توافق‌نامه‌ای ۴۰ میلیون دلاری بین ایران و کنیا، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی توانمندی‌های خود را به این کشور عرضه می‌کنند.

در این توافق‌نامه مقرر شده است که دانش‌بنیان‌های ایرانی در حوزه‌های مختلفی مانند اکتشاف ذخایر آب، حفر چاه و آب‌رسانی به روش پمپاژ سولار، ارائه کنتورهای آب هوشمند و ایجاد زیرساخت سیستم‌های پرداخت آنلاین و راه‌کارهای مدیریت مصرف و پرداخت به این کشور محصولات و خدمات ارائه کنند.

بنا به گفته علیرضا حسنی مدیر پایگاه صادراتی ایران در کنیا، شناسایی فرصت‌های ارائه خدمات فنی و مهندسی و رایزنی‌های اولیه در کنیا از ماه‌ها پیش صورت گرفته بود و علی‌رغم وجود مشکلات تجاری فراوان، قابلیت و توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی از نظر فنی در حدی است که بتوان با محصولات ممتاز اروپایی در بازارهای آفریقا رقابت کرد.

حسنی ادامه داد: عدم آشنایی بسیاری از شرکت‌ها با برخی اصول تجارت بین‌الملل و نقش ارتباطات در جریان‌های تجاری سایر کشورها چالشی است که باید از طریق افراد با نفوذ و خبره در سایر بازارها بر آن فائق آمد.

وی گفت: شرکت‌های ایرانی می‌توانند نیازهای فناورانه این کشور را رفع کنند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز شرایط حضور این شرکت‌ها در کنیا را فراهم کرده است. توافق‌نامه ایران و کنیا در این حوزه به خدمات نصب و راه‌اندازی کنتورهای آب هوشمند در نایروبی و توسعه این خدمات در ۱۰ استان دیگر کنیا مرتبط می‌شود. همچنین بخش دیگر این موافقت نامه به ارائه خدمات اکتشاف، حفاری و پمپاژ آب با استفاده از انرژی‌های خورشیدی مرتبط است که با مشارکت بخش خصوصی کنیا در این کشور اجرایی خواهد شد.

وی افزود: آمریکا، روسیه، ترکیه، چین و هند برنامه‌های بلندمدتی را برای نفوذ در آفریقا و کنترل منابع این قاره از طریق انتقال برخی خطوط تولید و نیز در اختیار گرفتن مراکز کلیدی دولتی نظیر فرودگاه‌ها، زیرساخت‌های اطلاعاتی و خدماتی بانک‌ها، خطوط ترانزیتی حمل‌ونقل، راه‌آهن و معادن و اراضی کشاورزی در دست اجرا دارند و ضرورت دارد از اندک فرصت‌های پیش رو برای حضور در این بازار با تغییر برخی رویکردها و ملاحظات سیاسی ایران و حمایت جدی از حضور بخش خصوصی، استفاده شود.

کد خبر 4804681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha