به گزارش خبرگزاری مهر، "منوچهر متکی" در پایان نشست فراگیر کشورهای همسایه عراق و طرفهای منطقه ای و بین المللی، در کنفرانس مطبوعاتی با خبرنگاران که از شبکه العربیه به طور مستقیم پخش می شد، گفت : اشغالگران، اوضاع عراق را بدتر کرده اند.
متکی با تاکید بر ادامه حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق و تلاشهای دولت نوری المالکی برای برقراری امنیت و ثبات و بازسازی این کشور گفت : عراق چه در دوره دیکتاتوری رژیم سابق بعثی یا در سالهای گذشته که شاهد اشغالگری خارجی بوده، با تراژدی تلخی همراه بوده است واین کشور سالهای سختی را می گذراند.
وی خاطر نشان کرد : ملت عراق در زمان دیکتاتوری رژیم سابق، شکنجه و اعدام را تحمل می کردند وامروز نیز با مشکل نا امنی و اقدامات تروریستی و اشغالگری روبرو هستند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در انتقاد از تکروی و یکجانبه گرایی قدرتهای بزرگ در سطح جهان گفت : یکجانبه گرایی مبتنی برخشونت، اساس تصمیم گیری های بین المللی شده است .
متکی افزود : ما معتقدیم جامعه بین المللی باید در حل مسائل و مشکلات جهان مشارکت کند و جهان در انحصار یک یا چند قدرت خاص نیست.
وی خاطر نشان کرد : حل مشکلات بین المللی نیازمند راه حل های بین المللی است و برای رسیدن به این راه حل ها به همکاری بین المللی نیاز است که باید همگان در آن مشارکت داشته باشند.
متکی در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی گفت : منطقه خاورمیانه، منطقه بسیار مهم و حساسی است و جهان عرب به عنوان بخشی از جهان اسلام در سالهای گذشته شاهد تحولات متعددی بوده است.
وی در ادامه به شکست مفتضحانه رژیم صهیونیستی درجنگ 33 روزه تابستان گذشته علیه لبنان اشاره کرد و اظهار داشت : مقاومت لبنان علیه تجاوز اخیر اسرائیل، درسی ارزشمند به این رژیم داد.
متکی همچنین به مسئله فلسطین و برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری در مناطق فلسطینی اشاره کرد و گفت : دموکراسی در فلسطین نشان داد که دولت دلخواه آنها چیست.
وی افزود : ما معتقدیم ملت بزرگ فلسطین در جهاد مقدس خود برای رسیدن به حقوق کامل خویش به مقاومت خود ادامه می دهد.
متکی با تاکید بر حق مشروع ملت فلسطین در داشتن کشوری مستقل به پایتختی بیت المقدس گفت : بر اساس قوانین بین المللی، تعیین سرنوشت هر ملتی به دست خود از حقوق مشروع و قانونی آنها است .
لازم به ذکر شبکه العربیه از ادامه پخش کنفرانس مطبوعاتی متکی خودداری کرد.
نشست فراگیر کشورهای همسایه عراق و طرفهای منطقه ای و بین المللی ساعاتی پیش در شرم الشیخ مصر با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.
در بیانیه پایانی این نشست، بر ضرورت حمایت از دولت عراق و تلاشهای آن برای برقراری امنیت و آشتی ملی و لزوم اقدام کشورهای همسایه در کنترل مرزهای مشترک خود با عراق و جلوگیری ازورود تروریست ها به این کشور تاکید شده است.
در نشست همسایگان عراق که صبح امروز با سخنان احمد ابوالغیط، وزیر امور خارجه مصر، نوری المالکی، نخست وزیر عراق، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، اکمل الدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی و عمرو موسی، دبیرکل اتحادیه عرب آغاز به کار کرد؛ عبدالله گل وزیر امور خارجه ترکیه به سبب مسئله انتخابات ریاست جمهوری از شرکت در این نشست عذرخواهی کرده است و معاون وی در این نشست حاضر شد.
شب گذشته نیز کنفرانس بین المللی "پیمان بین المللی با عراق" در شرم الشیخ مصر پایان یافت و در آن سند پیمان بین المللی با عراق مورد تایید شرکت کنندگان از حدود 50 کشور و نهادهای منطقه ای و بین المللی قرار گرفت و کشورهای مختلف در مجموع پنج میلیارد دلار به عراق کمک کردند.
سند پیمان بین المللی با عراق برای برقراری ثبات و پیشرفت و جهش اقتصادی عراق تعهدات دوجانبه ای را برعهده جامعه بین المللی و دولت عراق می گذارد.
نظر شما