۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۸:۳۱

/ گزارش خبرنگار مهر از رویدادهای نمایشگاه کتاب بیستم - بخش دوم /

روز سوم نمایشگاه : همه در جستجوی جایی برای نشستن

روز سوم نمایشگاه : همه در جستجوی جایی برای نشستن

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب : نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی سومین روز خود را پشت سر گذاشت که انبوهی از مردم از نقاط دور و نزدیک در این روز تعطیل خود را به نمایشگاه کتاب رسانده بودند تا کتابهای مورد نیاز خویش را تهیه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سومین روز از برگزاری نمایشگاه تهران به نسبت روزهای قبل با استقبال بیشتری از سوی مردم مواجه شد. پس به طور طبیعی بر حجم ترافیک مناطق منتهی به نمایشگاه کتاب تهران و مصلی یعنی خیابان های قنبری ، آپادانا و عباس آباد به میزان قابل ملاحظه ای افزوده شد . این حجم از ترافیک در ساعت 11 صبح روز جمعه به اوج خود رسید و نیروی انتظامی مجبور شد برای کنترل اوضاع برخی خیابان های مشرف به مصلی را مسدود کند . با این اوضاع کماکان مترو بهترین راه برای رسیدن به نمایشگاه کتاب است.

ویستار تعهد نداد

در سومین روز مهمترین مشکلی که همچان رخ می نمایاند ، ضعف اطلاع رسانی میدانی و نبود تابلوهای راهنما برای بخش های مختلف نمایشگاه کتاب است . مردم و خصوصا کسانی که از شهرستان ها آمده اند همچنان سرگردان هستند و با توجه به نا آشنا بودن مکان ساعتی از وقتشان را صرف یافتن جایی می کنند که باید بروند . در سالهای قبل با توجه به نوزده دوره برگزاری نمایشگاه کتاب در محل شرکت نمایشگاه ها اغلب کسانی که به این نمایشگاه می آمدند حتی شهرستانی ها هم می توانستند چشم بسته سالن ها را پیدا کنند .

از این گذشته چون چیدمان غرفه ها در بخش های داخلی و خارجی از نظم خاصی پیروی نمی کند و به عنوان راهنما در مقابل ورودی ها هیچ تابلویی از تعداد ناشران نصب نشده است مردم برای پیدا کردن یک ناشر باید تمام سالن را بگردند. از دیگر نکات مربوط به روز سوم حضور نشر ویستار و دریافت غرفه از سوی این ناشر است . گویا مسئولین اتحادیه و مدیران اجرایی نمایشگاه با هم به توافق رسیده اند که این ناشر بدون دادن تعهدی خاص می تواند در نمایشگاه غرفه داشته باشد . به گفته پیمان سلطانی، مسئولین نمایشگاه از نشر ویستار خواسته بودند که تعهد دهد پوستر هیچ نویسنده ای را به دیوار غرفه شان نصب نکنند؛ امری که گویا باعث جریحه دار شدن احساسات برخی شده بوده است .

تشریح ابعاد دولت در عرصه فرهنگ

برگزاری نشست تخصصی" نقش رسانه درحوزه کتاب " درسرای اهل قلم یکی از مهم ترین رویدادهای سومین روز از نمایشگاه بود . در این نشست مدیرخانه کتاب و خبرگزاری کتاب نیز حضور داشت و اظهاراتی را در مورد رابطه دولت و کتاب بیان کرد که واکنش عجیب مخاطبان را فراهم آورد. در این نشست دکتر محسنیان راد، استاد دانشگاه با انتقاد از سیاست های اعمال شده از سوی دولت در زمینه وابستگی حوزه کتاب به دولت به شدت انتقاد کرد. همچنین فرخ امیرفریار سردبیر هفته ‌نامه جهان کتاب ، با تائید سخنان دکتر محسنیان راد به تشریح ابعاد حضور دولت در این بخش پرداخت. مدیرعامل خانه کتاب و مدیر سرای اهل قلم با انتقاد شدید از بحث های مطرح شده در این نشست حاضر به مشارکت در ادامه بحث نشد .

یکی از مواردی که در جریان بازدید از نمایشگاه از سوی مردم عنوان می شود نبود مکانی برای  استراحت در خلال بازدید از نمایشگاه کتاب است . یکی از بازدیدکنندگان در این باره می گفت : در محل سابق در سالنها سکوهایی وجود داشت که مردم در هنگام بازدید از سالن می توانستند برای استراحت روی آن بنشینند اما در اینجا چنین چیزی وجود ندارد و مردم واقعا خسته می شوند .

حداقل ها هم به اقلیت ها نرسید

حمیدزاده که به همراه همسرش از نمایشگاه بازدید می کرد نیز در مورد نمایشگاه امسال به مهر گفت : نمایشگاه امسال خوب بود و ما توانستیم همه کتابهایی را که نیاز داشتیم تهیه کنیم . یکی از نکات مثبت نمایشگاه هم تخفیف های زیادی بود که غرفه داران به مردم می دادند .

وی در مورد نحوه توزیع بن کتاب اظهار بی اطلاعی کرد و افزود : به ما گفته بودند که در نمایشگاه می توانیم بن تخفیف کتاب دریافت کنیم اما به هر کس که مراجعه کردیم خبری در این باره نداشت . سال گذشته برخی غرفه ها تخفیف نمی دادند اما امسال 10 تا 20 درصد تخفیف روی کتابهای می دادند . اما مشکلی که در نمایشگاه وجود دارد امکانات رفاهی مانند صندلی برای استراحت و آب آشامیدنی است .

یکی از بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب هم از نبود برخی ناشران اقلیت های مذهبی در نمایشگاه کتاب انتقاد کرد و گفت : سال گذشته همه ناشران در نمایشگاه حضور داشتند اما امسال برخی از ناشران در این نمایشگاه دیده نمی شوند و چه در بخش خارجی و چه داخلی ناشرانی از زاهدان ، قم و کرمانشاه در نمایشگاه حضور ندارند . برخی کتب پررونق متعلق به اقلیت ها که تا سال گذشته وجود داشت امسال دیده نمی شود. در این دوره کتابهای عرفانی هم در نمایشگاه کمتر دیده می شود.

کد خبر 481279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha