به گزارش خبرنگار مهر، زهره باقر زاده پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به قدمت ۸۱ ساله تربیت معلم در خراسان جنوبی، اظهار داشت: تعلیم و تربیت در خراسان جنوبی قبل از تأسیس مدارس به سبک نوین بر عهده مکتب خانه بود که روحانیون نقش مؤثری در این زمینه داشتند.
وی با اشاره به تأسیس مدرسه شوکتیه در بیرجند همزمان با دارالفنون، بیان کرد: فارغ التحصیلان این مدرسه معلمانی شدند که توانستند مدارس زیادی را راه اندازی کنند که این امر نشان دهنده اصالت و قدمت فرهنگی این منطقه است.
سرپرست پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با اشاره به تصویب لایحه تأسیس مراکز دانشسرا و تربیت معلم در سال ۱۳۱۲، عنوان داشت: بعد از تصویب این قانون ۲۵ باب دانشسرای مقدماتی در ولایتهای مختلف کشور احداث شد که یکی از آنها شهر بیرجند بود.
تحصیل ۲۰۰ نفر از رتبههای برتر کنکور در دانشگاه فرهنگیان بیرجند
باقر زاده ادامه داد: از سال ۹۳ نیز این مرکز تربیت معلم به دانشگاه فرهنگیان تغییر نام داد و تحت این عنوان در خراسان جنوبی فعالیت میکند و در حال حاضر این دانشگاه بالغ بر ۸۱ سال قدمت دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵۷ دانشجو در مقطع کارشناسی در پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان بیرجند مشغول به تحصیل هستند، بیان داشت: از این تعداد ۲۰۰ نفر جز رتبههای برتر و زیر هزار کنکور سراسری هستند که این امر وظیفه مرکز را سنگینتر و با اهمیت تر کرده است.
سرپرست پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی ادامه داد: این دانشجویان در چهار کد رشته تاریخ، جغرافیا، آموزش ابتدای و آموزش علوم اجتماعی تحصیل میکنند.
باقرزاده با اشاره به اینکه در سالهای اخیر کشور با یک سونامی کمبود معلم روبه رو شده است، بیان کرد: برای جبران این کمبود در سال اخیر ظرفیت پذیرش دانشگاههای فرهنگیان به صورت فزاینده ای افزایش پیدا کرده این در حالی است که در بخش زیرساختی هیچ تغییری در سالیان اخیر نداشته ایم.
وی از رفع مشکل زمین برای احداث ساختمان پردیس خواهران بیرجند خبر داد و گفت: از حدود ۱۰ سال قبل زمینی برای احداث این پروژه از سوی استان اختصاص یافته بود که به دلیل موانع زیادی از جمله کمبود اعتبارات و همچنین طرح مشکلات فنی از سوی برخی این پروژه اجرایی نشده بود.
رفع موانع ساختمان جدید دانشگاه بعد از ۱۰ سال
سرپرست پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی ادامه داد: با پیگیریهای متعدد و همکاری مجموعه استان در چند هفته اخیر این مشکل برطرف و از سوی مرکز نیز اعتبار خوبی برای این پروژه در نظر گرفته شد.
باقرزاده از اختصاص ۱۱ میلیارد تومان اعتبار ملی برای احداث این پروژه خبر داد و گفت: در مرحله نخست پنج میلیارد تومان از این مبلغ تخصیص یافته و در حال تهیه طرح برای آغاز عملیات اجرایی هستیم.
وی با بیان اینکه این پروژه در مرحله نخست در دو بخش آموزشی و خوابگاهی احداث میشود، بیان کرد: برای ساخت سایر بخشها از جمله سالنهای ورزشی، کتابخانه و سوله نیاز به همراهی استان و خیران هستیم.
سرپرست پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر به لحاظ ساختاری، محتوایی و فیزیکی تغییراتی در دانشگاه فرهنگیان ایجاد شده است، افزود: مقارن شدن این تغییرات با سند تحویل بنیادین و اسناد بالادستی در کنار کمبود زیرساختها کار در این دانشگاه را سختتر کرد اما با موفقیت در حال عبور از این برهه سخت هستیم.
باقر زاده اضافه کرد: با پیگیریها و تلاشهای متعدد و همچنین همراهی خوب مسئولان استانی، شهرستانی و همچنین مسئولان مرکز دانشگاه فرهنگیان به روزهای خوب خود نزدیک شده و جایگاه خود را پیدا کرده است.
نظر شما