خبرگزاری مهر، گروه استانها - فهیمه صائمی: صف دریافت گازوئیل در کالپوش آنقدر طولانی است که رانندهها، تراکتورهایشان را در صف پارک کرده و گوشهای آتش کردهاند تا در این هوای سرد کالپوش چای بنوشند … هرروز برای گازوئیل باید توفیق نوشیدن چای دبش کنار دوستان را داشته باشند.
صف آنقدر طولانی است که انتهایش حتی در قاب یک دوربین هم نمیگنجد. از یکیشان میپرسیم داستان چیست و میگوید: کمبود جایگاه و همچنین کمبود سوخت بهخصوص گازوئیل و گاز سی ان جی در کالپوش سبب شده تا این صفهای طولانی هرروز تشکیل شود.
مردم مشکل دارند
«کالپوش با آن همه وسعت و ۱۴ روستا فقط یک جایگاه سوخت دارد، از سوی دیگر مردم امکان استفاده از سیان جی را هم ندارند چرا که تا میامی ۱۲۰ کیلومتر فاصله است» این سخن کریمی از اعضای شورای اسلامی روستاهای کالپوش است.
وی میگوید: یکی از مشکلات ما این است که تنها جایگاه سوخت کالپوش یا مدام سوخت تمام میکند یا با محدودیتهایی روبرو است که فقط یک مخزن آن کار میکند، درنتیجه همیشه در مقابل این جایگاه شاهد صف هستیم آنهم برای ماشینهای سنگین.
کریمی میافزاید: جایگاه فروش فراوردههای نفتی رضوان تنها امکانی است که مردم کالپوش از آن بهره میبرند درحالیکه فاصله خیلی از روستاها تا این جایگاه بیش از ۱۵، ۲۰ تا حتی ۳۵ کیلومتر مانند حق الخواجه است. یعنی درواقع تمام سهمیه بنزین مردم کالپوش برای رسیدن به پمپبنزین تلف میشود همچنین سهمیه گازوئیل برای ادوات کشاورزی.
صفهای طولانی برای گازوئیل
یک کشاورز اهل رضوان هم میگوید: گازوئیل نیست اگر هم باشد کم است ما تقریباً هرروز یا نهایتاً یک روز در میان باید در صف بایستیم از طرف دیگر جهاد کشاورزی فشار آورده که ماشینآلات کشاورزی پلاک شوند سوال ما اختصاصاً از جهاد این است که دولت برای ما چهکار کرده که انتظار دارید ما برایتان همه کارکنیم؟
میر هاشم که نام خانوادگیاش را بیان نمیکند، میافزاید: سهمیه گازوئیل را به بدبختی گرفتهایم حالا که به جایگاه میآییم یا صف طولانی است یا برخی روزها اصلاً گازوئیل نیست! میگویند باید صبر کنید تا از شاهرود بیاورند! مردم کالپوش چه کنند که کمکاری مسئولان بهخصوص در حوزه شرکت نفت جبران شود؟ مردم چه گناهی دارند؟ در اینجا که سرما زیر صفر است و نصف خانههای کارگری و روستایی و دامداریها و … با نفت و گازوئیل روزگار میگذرانند.
وی میگوید: در کل کالپوش یک جایگاه سوخت در رضوان و یک نمایندگی فروش در سوداغلن وجود دارد که غالباً بسته است یا آنقدر در مقابلش صف ایجاد میشود که به همه سوخت نمیرسد. خدا را شاهد میگیریم کسانی هستند که به خاطر همین گازوئیل تراکتورهایشان چندین روز ازکارافتادهاند و نان زن و بچهشان را نتوانستهاند دربیاورند. خدا را خوش میآید که چنین ظلمی در حق مردم میشود؟
یک جایگاه عملیاتی وجود دارد
محمدحسین حاتمی مسئول جایگاه سوخت منطقه کالپوش در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه این منطقه دارای چهار جایگاه سوخت است اما فقط یکی از آنها بنزین دارد که در حسینآباد واقعشده است، گفت: این جایگاه به دلیل رانش از بین رفت و عرضه تخت ندارد از سوی دیگر یک جایگاه در سوداغلن وجود دارد که تنها جایگاه مورداستفاده در منطقه کالپوش محسوب میشود که هم نفت گاز دارد و هم بنزین لذا شلوغی جایگاه به دلیل همین یگانه بودن آن است.
حاتمی بابیان اینکه گازوئیل در بقیه جایگاهها یا متقاضی ندارد یا اصلاً نیست، تاکید کرد: تعداد تراکتورها مشخص و ثابت است و سهمیههایشان هر سه ماه یکبار شارژ میشد درنتیجه فرد برای دریافت آن میتوانست برنامهریزی کند این امر سبب میشد نه ترافیکی باشد و نه صفی اما از شهریور امسال طریق توزیع نفت گاز یا همان گازوئیل برای کشاورزان کلاً تغییر یافت ویژگی مثبت این امر سهمیه گازوئیلهای مشخص است اما عیب بزرگش همین صفهای طولانی است.
وی افزود: مشکل دیگر اما قانون جدید شرکت نفت برای دریافت کد پستی و سهمیه و ثبتنام اینترنتی بود که برای همه مشکل ایجاد کرد این موضوع را بارها با همه در میان گذاشتیم که کمتر خانهای در کالپوش وجود دارد که اصلاً کد پستی داشته باشد اما شرکت نفت اعلام داشت که از تهران برنامهریزی شده و لازم الاجرا است و این امر سبب بروز مشکلات فراوان در ارائه سوخت به کشاورزان شد به خصوص اینکه اینترنت هم مدام قطع میشد.
این جایگاه دار گفت: خوشبختانه مدتی است که مشکل کمتر شده و زیرساختها در حال درست شدن هستند اما سوخت کافی بازهم در اختیار کشاورزان قرار نمیگیرد و مجبور است سوخت آزاد تهیه کند این امر را باید شرکت نفت بداند که کشاورز قاچاقچی سوخت نیست اما به هرحال مشکلات زیاد هستند.
مسئولان خواستار برگزاری نشست شدند
دیگر تراکتور داران همسخنانشان مشابه است اما چندی پیش از سوی عرب عامری مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود که این روزها مورد خطاب برخی اهالی کالپوش قرار دارد و حتی در نشست توسعه کشت کلزا با حضور امامجمعه کالپوش نیز عنوان شد که نشستی با حضور وی میبایست در کالپوش برگزار شود، عنوان شد: «موضوع با مسئول توزیع نمایندگی سوداغلن درباره دلیل ازدحام خودروها بهخصوص تراکتورها برای دریافت سهمیه سوخت مطرح شد و دلیل این امر مراجعه سهمیهداران در روز آخر اعتبار حواله یعنی ٢۵ هرماه است».
محمدرضا عرب عامری از آمادگی کامل شرکت نفت برای مواجهه با فصل سرما خبر داد و افزود: با برنامهریزیهای انجامشده ذخیرهسازی فرآوردهها در انبارهای منطقه به نحو مطلوب صورت گرفته و برای سوخترسانی هیچگونه مشکلی نخواهیم داشت.
وی همچنین افزود: شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه شاهرود از تمامی امکانات و ظرفیتهای خود برای توزیع مطلوب و باکیفیت فرآوردههای نفتی به مصرفکنندگان بخشهای مختلف استفاده خواهد کرد.
با توجه به محدود بودن مرزی منطقه کالپوش و موقعیت جغرافیایی و فصلهای مختلف فروش مواد نفتی در این منطقه افزایش چندانی ندارد متوسط فروش بنزین در این منطقه چیزی در حدود چهار هزار لیتر در روز است تنها فروشندگی بنزین کالپوش قرار است که جایگاه شود اما کماکان نزدیکترین سی ان جی کالپوش به استان گلستان در شهر گالیکش ۵۰ کیلومتر و استان خراسان شمالی شهر گرمه ۶۰ کیلومتر است.
مشکل مردم کالپوش رفع میشود
فرماندار میامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ارتزاق غالب مردم شهرستان از راه کشاورزی و دشواری تأمین سوخت بهخصوص در روستاها، گفت: در راستای رفع این مشکل، یک جایگاه سوخت جدید در کالپوش افزایش مییابد. امروز کشاورزان و تراکتور داران درزمینهٔ تهیه سوخت به مشکلات عدیدهای برخوردهاند.
وی بیان کرد: بسیاری از رانندگان میامی برای تهیه سوخت باید به مناطق دیگر بروند که این امر با سوخت سهمیهای کاری دشوار است. رسیدگی بیشتر به این مناطق الزامی است چراکه بهواسطه اقلیم سردسیر منطقه امروز مردم با دشواریهای زیادی روبرو هستند.
ملایری بابیان اینکه کالپوش با جمعیت قابلتوجهی که دارد فقط دارای یک جایگاه سوخت است، بیان داشت: برای احداث یک جایگاه سوخت جدید دریکی از روستاهای پرجمعیت کالپوش تصمیمات خوبی گرفته شد و بهزودی شاهد عملیاتی شدن این پروژه خواهیم بود.
حبیبالله خجسته پور معاون سیاسی و امنیتی استاندار سمنان نیز با اشاره به اهمیت سوخترسانی به روستاها، گفت: در بخش کشاورزی چه سنتی و چه صنعتی و صنایع وابسته آن نظیر دامداری و.... همچنین در حوزه خدمات و حملونقل باید اذعان کرد که سوخت بهنوعی موتور محرک محسوب میشود که رسالت توزیع آن به عهده شرکت ملی پخش است.
باید با مردم صداقت داشت
هفته گذشته در نشستی که با موضوع بررسی مشکلات سوخترسانی به روستاهای میامی در شاهرود برگزار شد، مسائلی مرتبط با کالپوش مطرح و در آن نشست تلویحاً برای ایجاد یک جایگاه سوخت دیگر در این بخش بحث و تبادلنظر شد.
آنطور که محمدحسین شریعتی کارشناس حوزه سوخت و کارمند بازنشسته شرکت نفت به خبرنگار مهر، میگوید: بهتر است مسئولان با مردم روراست باشند ایجاد جایگاه سوخت بهراحتی نیست که یکشبه آن را ایجاد کرد لذا در حوزه کالپوش به نظر میرسد تنها امکان گسترش همان یک جایگاه باشد نه ایجاد یک جایگاه دیگر.
وی بیان میکند: ایجاد جایگاه سوخت دارای الزاماتی از قبیل جمعیت، تعداد خودرو، سرشماری، میزان مصرف، اقلیم، اراضی کشاورزی، مسیرها و جادههای بینشهری، مسیرهای ترانزیتی و دهها و دهها عامل دیگر است که در صورت ایجاد تمام این ظرفیتها باید به دنبال سرمایهگذار گشت درنتیجه اینکه به مردم گفته شود مشکلات را با ایجاد یک جایگاه سوخت دیگر رفع میکنیم به نظر درست نمیرسد.
مردم کماکان مشکل دارند
آنچه مسلم است مردم کالپوش این روزها در تهیه سوخت دچار مشکل هستند بهخصوص تراکتور دارانی که ارتزاقشان از این راه است همچنین سهمیههای بنزین این روزها ضرورت استفاده از سی ان جی را بیش از هر زمان دیگری برای خودروهای سواری نمایان کرده است در نتیجه باید گفت برای رفع مشکلات کالپوش درزمینهٔ سوخت باید طرحی نو درانداخت.
یکی از راهکارهای مشارکت تعاونیهای مردمی یا شرکتهای خصوصی در همین جایگاه موجود و افزایش پمپهای آن به دو یا حتی سه برابر است که شرکت نفت نیز تعهد تهیه سوخت کافی را بدهد. درنهایت باید دید برای این مردم چه اتفاقاتی رخ میدهد مردمی که گویا سختی بازندگیشان عجین شده و از کنارشان تکان نمیخورد.
نظر شما