به گزارش خبرگزاری مهر، این نشست صبح امروز (۱۷ دیماه) در محل شورای تحقیقات فلسفه هند (محل آکادمی هند) برگزار شد. نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانه کتاب و رجبعلی سالاریان، مسئول غرفه ایران در نمایشگاه کتاب دهلینو، محمد علی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در هند، رئیس شورای تحقیقات فلسفه هند و جمعی از پژوهشگران هندی در این حوزه نیز در این جلسه حضور داشتند.
محسن جوادی در این نشست توضیحاتی در خصوص تفاوتهای اخلاقی که در جوامع غربی و شرقی وجود دارد را برای حاضران ایراد داشت و گفت: در کتابهای دینی ما همواره بر این اصل توصیه شده است که باید خواستهها و امیال درونی انسان که جنبه حیوانی دارند کنترل و به سمت اهداف متعالی سوق داده شود. اما در نقطه مقابل و در جوامع غربی شاهد این هستیم که همواره بر برآورده شدن امیال و لذتهای دنیوی تأکید میشود.
در ادامه این نشست به تفاوتهایی که بین دین اسلام و نگاهی که در متون هندی است اشاره و گفتوگوهایی در این خصوص صورت گرفت و تأکید شد تا بهرغم نکات اشتراکات و تفاوتهایی که وجود دارد، این کثرت و تنوع دیدگاهها نباید نادیده گرفته شوند.
در ادامه این نشست بر گسترش و گفتوگوهای میان فرهنگی بین ایران و هند تأکید شد و مقرر گردید یکی از دانشگاههای ایران متولی و پیگیر برگزاری این گفتوگوها باشد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این نشست گفت: به دلیل ریشههای فرهنگی که بین ایران و هند وجود دارد آینده تعامل فرهنگی این دو کشور باید تقویت و بهتر از گذشته شود. باید بتوانیم باهم گفتوگو کنیم تا این گفتوگوها زمینهای برای رشد و تکامل منطقی دو کشور شود.
نظر شما