به گزارش خبرنگار مهر، چهل و پنجمین نشست ستاد هماهنگی خدمات سفر پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۳ دی در سالن مذاکرات مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد.
در بخشی از ایننشست، فریدون محمدی دبیر اینستاد گفت: صداوسیما عضو ستاد اجرایی خدمات سفر در استانها است. در جلساتی هم که داشتیم نماینده صدا و سیما شرکت میکرد. ما برخی از چالشها را از جلسات با نمایندههای صدا و سینما اخذ کرده ایم مانند موازی کاری صدا و سیما در تولید برنامههای مشابه، عدم وجود انسجام و مخاطب سنجی در ارتباط با سفر و قطعی بودن برنامههای این حوزه. بنابراین پیشنهاد تشکیل کارگروه صدا و سیما و اخذ نظرات این کارگروه برای تولیدات گردشگری را اعلام میکنیم.
وی افزود: اختصاص زمان زنده برای ترویج سفر، درج موضوع سفر در طرحهای پژوهشی برای آشنایی مردم با جغرافیای کشور، استفاده از جاذبههای گردشگری در لوکیشن سریالها و فیلمها، برگزاری مسابقه برای معرفی جاذبهها، تشریح وظایف دستگاهها برای ارائه خدمات سفر، اعلام فراخوان فیلم کوتاه از سفر، تهیه مستند درباره بنادر آبی، معرفی مسیرهای گردشگری و کمپهای عشایری، تهیه برنامههایی با مضمون آئینهای محلی استانها، اعلام رویداد نوروزگاه ها از جمله پیشنهادات این ستاد به سازمان صدا و سیماست.
محمدی در ادامه گفت: همچنین شاید بهتر باشد شبکه سراسری درباره مقاصد کمتر شناخته شده برنامههایی را تولید کند و مشوق و تخفیفی برای فعالیت دفاتر در حوزه تبلیغات سفر اعمال شود. اکنون رادیو سفر شروع به کار کرده و سال گذشته نیز در ایام نوروز فعالیت میکرد، ولی متأسفانه ارتباطی با ما ندارد. همچنین بهتر است که از تصاویر آرشیوی در اعلام تغییرات جوی استفاده نشود و معرفی مقاصد سفر از اول بهمن ماه انجام گیرد.
در ادامه سرهنگ عینالله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا گفت: برنامهای به نام «سفر بهخیر» از صدا و سیما پخش میشد که در حوزه فرهنگسازی بسیار خوب عمل میکرد. بیان موضوعات ایمنی و آرامش یکی از مسائل مهم سفر است. روزانه نزدیک به ۴۵ تا ۶۵ نفر را در جادهها از دست میدهیم. رسانه نقش مهمی در فرهنگسازی و ایمنی سفر دارد. به کمک دوستان صدا و سیما و با پخش برنامههای فرهنگسازی توانستهایم در اینحوزه بسیار کار کنیم، ولی اکنون این برنامهها قطع شده است.
وی افزود: یکی از دلایل کاهش آمار تلفات جادهای، پخش چنین برنامههایی بوده است. ۲۴هزار نفر در سال ۸۴ کشته شده بودند که این آمار در سال ۹۶ به ۱۶ هزار و ۹۰۰ نفر رسید. برنامه سفر ایمن نیز که پیش از اخبار ساعت ۸:۳۰ پخش میشد، در فرهنگسازی مردم بسیار تأثیرگذار بود. ما از مشکلات صدا و سیما بیخبر نیستیم، ولی باید بدانیم که در حوزه آموزش و فرهنگسازی باید تلاش کنیم. باید تولیدات رسانهای را روی ۵ موضوع ببریم تا اثر ۸۰ درصدی در آرامش مسافران ایجاد شود، مانند موضوع سرقتها، سبقتها، عدم توجه به جلو و...
سارقان سریالهای خارجی کلاه ایمنی دارند
سرهنگ جهانی افزود: بهتر است کسانی که در حوزه تله فیلم و سریالها فعالیت میکنند، قوانین راهنمایی و رانندگی را ترویج کنند. بهعنوان مثال سارقان در سریالهای خارجی کلاه ایمنی به سر دارند، ولی در سریالهای ایرانی این طور نیست.
نیما آذری رئیس انجمن مؤسسات آموزش گردشگری کشور نیز در این برنامه از تبلیغ جاذبههای گردشگری ترکیه در صدا و سیما انتقاد کرد و گفت: ما در برنامههای تلویزیونی این جاذبهها را میبینیم، ولی جاذبههای ایران در سریالها کمتر دیده میشود. باید صدا و سیما تعرفه بینابینی برای حضور اسپانسر در برنامههای آموزشی داشته باشد تا این تعرفهها برای تولیدات برنامههای آموزشی قابل توجیه باشد.
معرفی جاذبههای مازندران و گیلان در وارش
در ادامه این نشست سیدعباس فاطمی رئیس مرکز سیمای استانهای سازمان صدا و سیما گفت: سریال «وارش» تصویری از جاذبههای گردشگری استان گیلان و مازندران را قبل و بعد از انقلاب نمایش میدهد. سریال «به رنگ خواب» درباره جذابیتهای جزیره هرمز پخش شد. «پایتخت» نیز به معرفی جاذبههای مازندران تا قشم پرداخت. اگرچه این سریال در ترکیه نیز توانسته بود رپورتاژی در صداوسیما برود؛ چون امکانات و هتل رایگان در اختیارشان دادند، اما در فضاهای گردشگری و میراث فرهنگی ایران ما مشکلات بیشتری برای تولید فیلم داریم تا کشوری مانند ترکیه.
وی گفت: برنامه «نقاب ها» هم درباره مردم ترکمن، «زیباشهر» درباره خوزستان پخش شده است. سالانه ۵۰ تله فیلم در استانها داریم که درباره جغرافیای استانهاست. برنامه «هنرستان ایران» نیز تولید شده که در هر شهری به معرفی جاذبهها میپردازد.
نظر شما