به گزارش خبرنگار مهر، حسین مشیری امروز چهارشنبه ۲۵ دی ماه در نشست تخصصی ««چالش بیکاری و حکمرانی اشتغال در ایران» در سومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی که در محل مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به وضعیت کلی موجود اشتغال در پایان سال ۹۷ اظهار داشت: در حال حاضر ۱۴ میلیون نفر جمعیت بیمه شده اصلی کشور و ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت بیمه شده تبعه کشور است.
وی با اشاره به جمعیت سه میلیون و ۷۰۰ نفری مستمری بگیران بیمه شده اصلی و جمعیت دو میلیون و ۸۰۰ نفری مستمری بگیران تبعه تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی گفت: براساس دادههای ثبتی سازمان تأمین اجتماعی، ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار کارگاه فعال در کشور وجود دارد.
مدیر کل آمار سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه البته دادههای ما دادههای منظمی نیست، افزود: نمودار تعداد کارگاههای فعال کشور از سال ۹۰ تا سال ۹۷ نشان میدهد که بخش اعظم کارگاههای کشور را کارگاههای یک تا ۵ نفره تشکیل میدهد. پس از آن کارگاههای ۶ تا ۱۰ نفره و همچنین بنگاههای تا ۵۰ نفر بیشترین تعداد کارگاهها را به خود اختصاص میدهند.
مشیری با ارائه آماری از توزیع فراوانی کارگاهها با بیان اینکه فقط دو درصد کارگاههای کشور بالای ۵۰ نفر هستند، خاطرنشان کرد: ۷۷ درصد بنگاههای اقتصادی کشور، ۱ تا ۵ نفره و ۹ درصد نیز ۶ تا ۱۰ نفره هستند و اکثر استانها در سالهای ۹۰ تا ۹۷ با افزایش تعداد کارگاهها مواجه بودند.
این مقام مسئول در سازمان تأمین اجتماعی همچنین ادامه داد: در سال ۹۷ حدود ۴ درصد ازجمعیت بیمه شده تحت پوشش تأمین اجتماعی در گروه بیمه شدههای جدید الورود هستند که برای اولین بار تحت پوشش این سازمان قرار گرفته اند و بیشترین سن افراد بیمه شده جدیدالورود بین ۲۵ تا ۲۹ سال هستند.
وی با بیان اینکه ۲۷ درصد بیمه شدگان جدیدالورود تأمین اجتماعی در مشاغل مرتبط با فعالیتهای اقتصادی خدماتی مشغول به کار شدند، با اشاره به آماری در حوزه ترک و بازگشت به کار، اظهار داشت: طی سالهای ۹۰ تا ۹۷ به طور متوسط ۶۵ درصد افرادی که ترک کار کرده اند، مجدد به کار گمارده شده اند و ۲۱ درصد نیز بعد از اینکه از سیستم بیمه خارج شده اند و ترک کار کرده اند، دیگر به کار باز نگشته اند. البته این موضوع به معنی بیکار ماندن این افراد نیست بلکه ممکن است این گروه از افراد در مشاغل آزاد و بدون حمایت بیمهای فعالیت خود را ادامه دهند.
مدیر کل آمار سازمان تأمین اجتماعی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به جابجایی شغلی افراد بعد از ترک کار و به کارگماری مجدد نیز تصریح کرد: به عنوان مثال در صنعت ساختمان حدود ۲۶ درصد پس از ترک مشاغل مرتبط، دیگر در صنعت ساختمان و صنایع وابسته مشغول به کار نشدند اما ۲۵ درصد از افرادی که شغل خود را در این صنعت پیش از این ترک کرده اند، مجدد در صنعت ساختمان مشغول به کار شده اند. همچنین به عنوان مثال در حوزه الکترونیک، ۳۰ درصد از فعالان این حوزه پس از ترک کار به سراغ سایر مشاغل رفته و ۲۴ درصد نیز مجدد در همان حوزه الکترونیک به کار گمارده شده اند.
نظر شما