به گزارش خبرنگار مهر، افسون تیزویر پیش از ظهر چهارشنبه در نشستی خبری با محوریت تشریح اقدامات انجام شده در بسیج ملی تغذیه با شعار «ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزینهای غذایی سالم»، اظهار کرد: شرط اصلی سالم زیستن، داشتن تغذیه صحیح است.
وی اصلاح شیوه زندگی و آموزش مردم در زمینه تغذیه و ترویج الگوی غذایی صحیح را اولین قدم در راستای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دانست و گفت: آموزش در مدارس از سوی ما جدی گرفته میشود و از رسانهها انتظار داریم در این خصوص ما را یاری کنند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در بخش دیگری با تاکید بر اینکه درصد نمک باید بر روی بسته بندی محصولات غذایی اعلام شود، گفت: اصولاً استانداردهای ملی باید بر بسته بندی محصولات غذایی درج شود.
تیزویر با تاکید بر آموزش تغذیه سالم، گفت: در همه جای دنیا کارشناسان تغذیه گران هستند ولی خوشبختانه ما در کشور توانسته ایم از تخصص کارشناسان تغذیه استفاده کنیم و اطلاعات از سوی آنها در خانههای بهداشت به مردم ارائه میشود.
وی به آموزش در مدارس تاکید دوباره کرد و گفت: این مهم از سوی ما مورد توجه ویژه است.
۱۵ استاندارد غذایی بازنگری شد
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه مردم در حوزه سلامت باید مطالبه گر باشند، گفت: خوشبختانه ۱۵ استاندارد غذایی در سال ۹۴ بازنگری شد.
تیزویر به سامانه اطلاع رسانی علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: شماره ۱۹۰ در اختیار مردم است، امیدواریم مردم با تماسهای خود ما را در ارائه هر چه بهتر خدمات در حوزه سلامت به ویژه سلامت غذایی یاری کنند.
وی در بخش دیگری از بوفههای مدارس که نامشان به «پایگاههای تغذیه سالم» تغییر کرده است، یاد کرد و گفت: یکی از چالشهای ما در حوزه علوم پزشکی همین بوفهها است که خوشبختانه آموزش و پرورش را متقاعد کرده ایم در مدارس تغذیه سالم به دانش آموزان ارائه شود.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در ادامه با تاکید بر اینکه هزار و ۳۰۰ کودک با سو ء تغذیه تحت پوشش علوم پزشکی استان قرار دارند، گفت: با کمیته امداد همکاریهای لازم در این خصوص انجام شده است، ۲۰۰ مادر شیرده نیز تحت پوشش قرار گرفته اند.
تیزویر به اهمیت غنی سازی مواد غذایی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه به شیر و لبنیات ویتامین D اضافه میشود و مقرر است به آرد نیز اضافه شود.
وی در ادامه به وضعیت کیکهای آلوده نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه واحدهای تولیدی در استان همچنین واحدهای فروش و توزیع مورد بازدید قرار گرفت و باید به مردم اعلام کنیم؛ محصولاتی چون کیک با درجه حرارت بالا تولید میشود و امکان قرار گرفتن قرص در مراحل تولید وجود ندارد.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: خوشبختانه مواردی وخیمی در استان گزارش نشده و مباحث دیگر نیز به دستگاههای امنیتی سپرده شده و جای نگرانی نیست.
در استان البرز با کمبود ید مواجه نیستیم
تیزویر با تاکید بر اینکه قرصهای کشف شده در کیکهای آلوده خطرناک نبوده اند، گفت: این مسئله به نظر میرسد برای تشویش اذهان عمومی انجام شده است.
وی در بخش دیگری با تاکید بر اینکه در حوزه تبلیغات غذایی با چالشهای زیادی مواجه هستیم، گفت: برای مثال با تبلیغات محصولاتی چون پفک و چیپس مواجه ایم که مردم باید دقت لازم را داشته باشند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه اطلاعات در حوزه تغذیه سالم باید ارتقا یابد، گفت: یکی از اهدافی که علوم پزشکی دنبال میکند این است که مردم را با جایگزینهای غذایی سالم آشنا کند.
تیزویر با اشاره به اهمیت دریافت اطلاعات غذایی مردم، گفت: با دریافت اطلاعات ما از وضعیت امنیت غذایی آگاهی پیدا میکنیم و میتوانیم بهترین جایگزینها را ارائه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت مصرف تخم مرغ در کشور مناسب نیست، گفت: برای مثال تخم مرغ جایگزینی خوبی برای شیر است که باید در سبد مصرفی خانوار قرار گیرد.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز به این مهم اشاره کرد که خوشبختانه در استان با کمبود ید مواجه نیستیم، گفت: کار ما آموزش و نظارت است که برای تحقق این مهم از هیچ تلاشی فروگذار نیستیم.
نظر شما