معاون ستاد همکاری های حوزه علمیه و وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: آغاز فعالیت این ستاد مربوط به زمان وزارت آقایان مظفر و حاجی است که در دوران وزارت جدید رشد قابل توجهی را یافته و با پیگیریهای صورت گرفته در تابستان سال گذشته توافقنامه ای با امضای وزیر آموزش و پرورش و مدیر حوزه علمیه با عنوان جایگاه نماد حوزه امضا شد. دبیر این ستاد با حجت الاسلام ذو علم بوده و دفتری در تهران و قم نیز ایجاد شده است.
اصول همکاری حوزه و آموزش و پرورش
حجت الاسلام ابوالحسن احمدی افزود: براساس این توافقنامه ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش با حضور روسای و معاونین این دو نهاد آموزش و فرهنگی تشکیل شد. اصول هشت گانه این همکاری نیز رعایت شان و استقلال هر نهاد، فراگیری و توجه به همه شاخه های همکاری، ولایت مداری، توان سنجی، تمرکز در سیاست سازی و عدم تمرکز در اجرا، ضابطه مند بودن، نهادینه سازی همکاری، اصل توازن در کنار تاکید بر عدم کار اجرایی برای این ستاد مورد توافق طرفین قرار گرفت.
تشکیل کمیسیون و کمیته های تخصصی
وی افزود: 5 کمیسیون کتابهای درسی، نیروی انسانی، پژوهش، تبلیغ و پرورشی و کمک آموزش و IT با حضور نمایندگان تخصصی وزارتخانه، حوزه و دبیرخانه و کارشناسان مرتبط تشکیل شده است. همچنین براساس توافق صورت گرفته کلیه نهادهای حوزوی مانند مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران، موسسه امام خمینی، دفتر تبلیغات و وزارتخانه ای مانند دفتر تهیه متون درسی در این ستاد نماینده داشته و ایجاد کارگروههای داخلی در تمامی این مراکز مورد توافق قرار گرفته که هم اکنون در اغلب این نهادها، کارگروه همکاری تشکیل شده است.
معاون ستاد همکاریهای حوزه علمیه و وزارت آموزش و پرورش گفت: این کارگروهها موضوعات مورد بررسی را تهیه و به کمیته های تخصصی ارجاع می دهند. این کمیته ها نیز پس از تکمیل یا تصویب، پیشنهادات دریافتی یا تولیدی را به ستاد همکاری برای تصویب یا تکمیل ارسال کرده که با حضور روسا و معاونین دو نهاد تصویب و به مراکز تابعه هر سازمان ارسال می شود.
ایجاد دفاتر استانی ستاد همکاری
وی افزود: براساس توافق صورت گرفته با هدف بومی سازی مصوبات و توجه به شرایط هر استان، دفاتر استانی این ستاد با حضور نماینده ولی فقیه، ریاست سازمان آموزش و پرورش، مدیران استانی حوزه علمیه خواهران و برادران و نمایندگان دفتر تبلیغات و سازمان تبلیغات تشکیل خواهد شد.
احمدی افزود: همایش همکاریهای آموزش و پرورش و حوزه های علمیه ، چشم انداز و راهکارها با حضور مدیر حوزه علمیه قم و وزیر آموزش و پرورش صبح پنج شنبه 20 اردیبهشت در دارالشفا قم برگزار می شود. افتتاح سایت رسمی همکاری و تشکیل میزگرد کارشناسان حوزوی و فرهنگی از برنامه های دیگر این همایش خواهد بود.
تاکید بر استقلال اداری حوزه و آموزش و پرورش
مسئول دفتر قم ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش افزود: در برخی از منابع خبری از توافق برای تدریس دروس دینی توسط طلاب سخن گفته شده که ضمن تکذیب این خبر باید گفت، حفظ استقلال هر دو نهاد مورد تاکید جدی است و طلاب برای تدریس این دروس باید براساس ضوابط وزارت آموزش و پرورش جذب شوند.
نظر شما