۳۰ دی ۱۳۹۸، ۱۰:۲۵

در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

تولید واکسن «سالمونلا» در آینده / تحقیقات مؤسسه رازی ادامه دارد

تولید واکسن «سالمونلا» در آینده / تحقیقات مؤسسه رازی ادامه دارد

کرج - مدیر تحقیق، توسعه و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از توسعه تحقیقات این مؤسسه به منظور تولید واکسن سالمونلا خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سهیلا مرادی بیدهندی صبح امروز در جمع خبرنگاران درباره روش‌های مختلف تشخیصی باکتری سالمونلا با بیان اینکه این باکتری از طریق مواد غذایی به ویژه مرغ به انسان انتقال پیدا می‌کند، گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای بین المللی در مواد غذایی به ویژه فرآورده‌های گوشتی، در هر ۲۵ گرم به هیچ عنوان نباید این باکتری وجود داشته باشد.

وی افزود: با توجه به پیشرفت‌های علمی دنیا روش‌های جدید و نوآورانه برای تشخیص این باکتری شناخته و معرفی شده است تا در زمانی کوتاه قادر باشیم باکتری سالمونلا را در مواد غذایی تشخیص داده و از بروز بیماری در افرادی که فرآورده‌های گوشتی مصرف می‌کنند، جلوگیری کنیم.

مدیر تحقیق، توسعه و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه در بخش میکروب شناسی مؤسسه رازی، طرح‌های متعددی در ارتباط با جداسازی این باکتری از مزارع پرورش مرغ و کشتارگاه‌ها انجام و نمونه‌های مختلفی از سالمونلا جداسازی شده است، یادآور شد: بیش از دو هزار و ۶۴۰ سروتایپ از این باکتری شناخته شده است.

دکتر مرادی گفت: شناخت انواع شایع سروتایپ سالمونلا در ایران برای انتخاب نمونه مناسب که در نهایت به ساخت واکسن منجر شود، کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: علاوه بر جداسازی نمونه‌های مختلف باکتری سالمونلا در مؤسسه رازی، طرح بهینه سازی شرایط رشد و غیرفعال سازی و بررسی ایمنی زایی باکتری کشته شده سالمونلا در حال اجرا است که امیدواریم نتایج این تحقیقات گامی برای تولید واکسن سالمونلا در آینده باشد.

مدیر تحقیق، توسعه و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بیماری سالمونلوز را از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و طیور نام برد و در مورد نشانه‌های بالینی آن در انسان گفت: در صورت ابتلاء به این بیماری، دستگاه گوارش تحت تأثیر قرار می‌گیرد و به صورت اسهال و بیرون روی در افراد مشاهده می‌شود، گرچه افراد در صورت مشاهده این علائم حتماً باید به پزشک مراجعه کنند زیرا علائم بالینی این باکتری مشابه برخی باکتری‌های دیگر است.

این عضو هیئت علمی مؤسسه رازی با بیان اینکه بیماری سالمونلوز، می‌تواند خود محدود شونده باشد، تاکید کرد آنچه مهم است اینکه باکتری سالمونلا می‌تواند در بعضی از ارگان‌های بدن قرار بگیرد بی آنکه افراد علائم بالینی از خود نشان دهند و سپس از طریق مدفوع این باکتری را دفع کنند و به این ترتیب انتقال این باکتری در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی به ویژه در افرادی که در رستوران‌ها کار می‌کنند، به سادگی امکان پذیر است و می‌تواند مشکلات متعددی ایجاد کند.

کد خبر 4830246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha