داریوش بهارلویی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از ابتدای مهرماه تا پایان دی میزان ورودی به مخازن سدها و رودخانهها استان معادل پنج میلیارد و ۳۸۵ میلیون مترمکعب بوده است، اظهار کرد: این میزان ورودی آب نسبت به شرایط طبیعی ۲۲ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: بیشترین کاهش ورودی آب در حوضههای مارون و زهره به وقوع پیوسته که بهطور متوسط ۴۰ درصد نسبت به شرایط نرمال و قابل انتظار کاهش نشان میدهند.
بهار لویی بیان کرد: به رغم بارشهایی که صورت گرفته است، خشکسالی ملایم تا متوسط در حوضههای آبریز استان برقرار است و طی ۱۲۰ روز گذشته در سطح حوضههای آبریز بارشی به میزان ۲۲۱ میلیمتر رخداده است که در مدت مشابه سال گذشته این بارندگی ۴۴۴ میلیمتر و دو برابر شرایط مشابه کنونی بوده است.
وی ادامه داد: در طی چهار ماه گذشته پنج میلیون و ۴۸۵ هزار مترمکعب نیز آب برای تأمین مصارف مختلف از سدهای استان رهاسازی شده که تقریباً معادل میزان آب ورودی به سدها است و این حجم خروجی آب نسبت به مدت مشابه سال قبل را ۱۱۳ درصد رشد نشان میدهد؛ اگرچه ممکن است نگرانیهایی برای سیلاب در سطح استان وجود داشته باشد اما تداوم روند کاهشی نیز تبعات و نگرانیهای خود را به همراه دارد.
مدیر برنامه ریزی منابع آب سازمان افزود: هدف تأمین آب کشت غالب فصول پاییز و زمستان و کنترل سیلابهای محتمل سیاست تدوین شده سال آبی جاری است که تاکنون این امر به خوبی محقق شده است و حجم خالی کنترل سیلاب سدهای خوزستان ۸.۸ میلیارد مترمکعب است که حجم کافی برای مهار سیلابهای زمستانه محسوب میشود.
نظر شما