به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در مرداد ۱۳۹۸ نظرسنجیای با موضوع حوادث طبیعی با تأکید بر سیل بهار ۹۸، انجام داده است.
این نظرسنجی در سطح ملی و بهصورت تلفنی با جامعه آماری شهروندان بالای ۱۸ سال ساکن در شهرهای سراسر کشور و تعداد نمونه ۲۰۹۲ نفر انجام شده است.
بر اساس نتایج بهدست آمده از این نظرسنجی، ۷۱.۵ درصد پاسخگویان اعلام کردهاند محل زندگیشان در معرض خطر سیل قرار ندارد. از سوی دیگر ۲۴.۷ درصد افراد اظهار کردهاند در شهری که زندگی میکنند، احتمال وقوع سیل وجود دارد.
۷۶.۷ درصد پاسخگویان گفتهاند تاکنون آموزشی درباره مواجهه با خطرات سیلاب ندیدهاند. همچنین ۵۲.۵ درصد پاسخگویان بیان کردهاند در طی چند سال گذشته برنامهای با محتوای سیل و آموزش درباره آن از تلویزیون تماشا نکردهاند. ۸۴.۷ درصد افراد پاسخگو نیز ذکر کردهاند برنامهای مرتبط با آموزش جهت آمادگی در برابر سیل از رادیو نشنیدهاند.
۷۶ درصد پاسخگویان در حادثه سیل بهار سال ۱۳۹۸، کمک نقدی و غیرنقدی کردهاند؛ از بین افرادی که کمک کردهاند ۶۵.۱ درصد به صورت نقدی، ۲۱.۸ درصد به صورت غیرنقدی، ۹.۲ درصد هم بهشیوه نقدی و هم غیرنقدی و ۳.۹ درصد با حضور در مناطق سیلزده به یاری سیلزدگان رفتهاند.
همچنین مردمی که در سیل امسال کمک کردهاند بیشتر از طریق سازمان هلال احمر کمکهای خود را به سیلزدگان اهدا کردهاند. بعد از سازمان هلال احمر، مردم بیشتر از طریق سازمانهای کمکرسانی مردمی و خیریهها و یا دوستان و آشنایان مورد اعتماد کمک کردهاند.
اکثریت پاسخگویان این نظرسنجی، اخبار سیل ابتدای سال ۱۳۹۸ را از طریق رادیو و تلویزیون پیگیری کردهاند. بعد از آن، شبکههای اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام پرمخاطبترین رسانه در زمینه پیگیری اخبار سیل بوده است.
همچنین ۳۵ درصد پاسخگویان روند بازسازی مناطق سیلزده را ضعیف ارزیابی کردهاند. در طرف مقابل و با اختلاف اندکی نسبت به دسته اول، ۳۴.۱ درصد پاسخگویان از مراحل بازسازی مناطق حادثه دیده رضایت داشتهاند.
نظر شما