به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، فرزین رضاعی در جلسه کمیته دانشگاهی مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه که در دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس اهداف برنامه ششم توسعه باید میزان مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماهه، سالانه یک در هزار تولد زنده کاهش داشته باشد که خوشبختانه استان کردستان به این مهم دست پیدا کرده است.
وی میزان مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه در استان کردستان را کمتر از متوسط کشوری و جهانی بیان کرد و افزود: بر طبق آمارها میزان مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه در ایران ۱۰۵، متوسط جهانی برابر ۲۲، کشورهای در حال توسعه برابر ۳۷ و در استان کردستان وضعیت بهتر و برابر با ۳.۸۲ در هر هزار تولد زنده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به آمارهای مقایسهای شاخصهای مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۷، ادامه داد: خوشبختانه با تلاشها و اقدامات صورت گرفته توسط همکاران در واحدهای تابعه دانشگاه، سال ۱۳۹۷ به کمترین میزان مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه در بین سالهای مذکور رسیدیم و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
رضاعی وقوع حوادث و سوانح را دارای بیشترین سهم در بین دلایل موارد مرگ و میر کودکان در استان کردستان بیان کرد و یادآور شد: حوادث و سوانح، بیماریهای سیستم تنفسی، بیماریهای غدد، تغذیه و متابولیک، ناهنجاریهای مادرزادی، بیماریهای سیستم عصبی، بیماریهای سیستم قلبی عروقی و سرطانها از جمله مهمترین دلایل مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه در استان بوده است.
وی در توصیهای به سایر اعضای کمیته، بیان کرد: سیستمی پویا و موفق است که هر زمان در اجرای برنامه و مداخلهای موفقیت چشمگیری بدست آورد بتواند علتهای احتمالی را مشخص و تجربیات را ثبت و ترجمه دانش انجام دهد که از همه شما انتظار دارم در این زمینه اقدامات لازم و مؤثر را به انجام برسانید.
گفتنی است در این جلسه که با حضور معاونین بهداشتی، درمان و آموزشی، جمعی از مدیران ستادی، متخصصین و کارشناسان و سایر اعضای کمیته همراه بود، پس از بیان نظرات و پیشنهادات توسط هر یک از حاضرین، تصمیمات لازم در خصوص بهبود وضعیت مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه در استان اتخاذ شد.
نظر شما