به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، از جمله پیش نیازها برای ورود به آموزش بورس، کسب اطلاعات کافی در زمینههای مرتبط با سرمایه گذاری و بورس است. با استفاده از تحلیلهای موردنیاز به منظور بررسی وضعیت بازار سهام و دنبال نمودن اخبار مرتبط میتوان اطلاعات کافی را بدست آورد. در این مقاله که در حوزه آموزش بورس و تحلیل تکنیکال است، به بررسی تحلیل تکنیکال میپردازیم.
یکی از روشهایی که در بررسی بازارهای مالی و تحلیل قیمتها استفاده میشود روش تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) است. در این روش با بررسی و مطالعه تاریخچه قیمتها و حجم معاملاتی که در بازار انجام شده، قیمت در بازارها پیش بینی میشود.
تعریف تحلیل تکنیکال
تعاریف متعددی در زمینه تحلیل تکنیکال ارائه شده است که برخی از آنها عبارتند از:
· تحلیل تکنیکال روشی است که به منظور پیش بینی قیمت کالا، اوراق بهادار و سایر عواملی به کار میرود که بر پایه الگوی تغییر قیمتها و بدون درنظر داشتن برخی عوامل بنیادین قیمت گذاری میشوند.
· تحلیل تکنیکال، تحلیلی است که براساس رفتارهای بازار به واسطه بررسی نمودار قیمت، تشکیل الگوها، حجم معاملات و سایر شاخصهای تکنیکال انجام میشود.
· تحلیل تکنیکال روشی است که براساس بررسی تغییر قیمتها در گذشته، آینده را پیش بینی میکند.
فرضیات و اصول تحلیل تکنیکال
به گفتهی چارلز داو، اولین و مهمترین فرضیهای که در تحلیل تکنیکال درنظر گرفته میشود این است که قیمت، تمام اطلاعات را نشان میدهد. تحلیل تکنیکال متکی بر تحلیل آماری نوسانات قیمت است و با مشاهده روندهای قیمتی در گذشته و حال، به پیش بینی قیمت در آینده میپردازد.
از جمله فرضیات دیگر در تحلیل تکنیکال که توسط داو مطرح شده این است که نوسانات قیمتی بازار تصادفی نیست و الگوها در طی زمان تکرار میشوند. روندها در طول زمان تکرار میشوند و معامله گران به کمک تحلیل این روندها میتوانند سود بدست آورند.
اصولی که تحلیل تکنیکال بر آنها استوار است: ۱- قیمت نشانگر همه چیز است، ۲- قیمت در حال حرکت در روند نمودار است، ۳- گذشته تمایل به تکرار شدن دارد.
محدودیتهای تحلیل تکنیکال
ازجمله فرضیات اساسی تحلیل تکنیکال، فرضیه بازار کارا است. براساس این فرضیه، تمام اطلاعات گذشته و حال با استفاده از قیمتهای بازار مشخص میشوند و هیچ راهی برای کسب سود از روندهای بازار نیست مگر اینکه بازار کارایی کامل را نداشته باشد. پس این فرضیه یکی از محدودیتهای تحلیل تکنیکال است.
به همین دلیل، تحلیلگران بنیادی اعتقاد دارند بازار میتواند کارا باشد اما اگر تمام اطلاعات در قیمت گذشته و حال وجود نداشته باشد، قیمتها میتوانند تصادفی حرکت کنند.
دومین محدودیت تحلیل تکنیکال این است که این روش در برخی موارد کاربرد دارد. مثلاً حالتی را درنظر بگیرید که معامله گر برای یک سهم خاص حد ضرر مشابهی را درنظر بگیرد، با رسیدن سهم به قیمت نزدیک حد ضرر، سهامداران فروش را آغاز کنند و این سبب میشود قیمت سهم کاهش یابد و پیش بینیها را تأیید کند و اینطور برداشت شود که روند پیش بینی شده تحلیل تکنیکال درست بوده، اما درحقیقت اینگونه نبوده است!
مزایای تحلیل تکنیکال
استفاده از تحلیل تکنیکال مزایایی به همراه دارد. برخی از مزایای تحلیل تکنیکال عبارتند از:
· بالا بودن سرعت عمل تحلیل تکنیکال که میتوان با استفاده از این تحلیل، چندین نوع ارز یا قیمت سهام را بررسی کرد.
· میتوان بهترین تصمیم را در لحظه گرفت.
· بیشترین سود و کمترین ضرر را در بازار کسب کرد.
· میتوان با تسلط بر این روش، به بازارهای جهانی، پولهای مجازی و بازار بورس اوراق بهادار تهران را تحلیل کرد.
علاوه بر موارد فوق، تحلیل تکنیکال را نه تنها در بازارهای مالی و بورس میتوان بکار برد بلکه همچنین میتوان در بازارهایی ازجمله بازار مسکن، بازار ارز و بازارهای برخی کالاها نیز مورداستفاده قرار داد.
بورس و تحلیل تکنیکال
همانگونه که تا اینجا بررسی کردیم ازجمله تحلیلهای مهم در بورس و بازارهای مالی، استفاده از روش تحلیل تکنیکال است. اگر به دنبال آموزش بورس و تحلیل تکنیکال هستید میبایست سرفصلهای مهم در این زمینه را بیاموزید. آموزش فیبوناچی یکی از روشهای تحلیل تکنیکال میباشد. مهمترین سرفصلهای تحلیل تکنیکال عبارتند از:
· آموزش پیش فرضهای تحلیل تکنیکال
· انواع نمودار در تحلیل تکنیکال
· رابطه مقیاس نمودار و حجم معاملات
· استفاده از روندها
· حمایت و مقاوت در تحلیل تکنیکال
· رابطه روند با حجم معاملات
· بررسی الگوها در تحلیل تکنیکال
· بررسی اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال
درحال حاضر تحلیل تکنیکال در بازارهای معتبر بورس در سرتاسر جهان دارای طرفداران بسیاری است رواج زیادی پیدا کرده است. برخلاف برخی تحلیلها که نیاز به کسب دانش زیاد در زمینه علوم اقتصادی و سیاسی دارند، این نوع تحلیل نیاز به فراگرفتن این علوم ندارد.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. میتوانید نظرات و سوالات خود را درمورد این مقاله و سایر مقالات آموزش بورس در سایت ما به نشانی Chartiran.COM.Www دنبال کنید.
این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما