به گزارش خبرنگار مهر، احمد اسکندری نسب صبح یکشنبه در گردهمایی معاونان و کارشناسان آموزش متوسط سراسر استان کرمان ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدا و سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بیان داشت: در استان کرمان ۳۲ منطقه آموزشی وجود دارد.
وی ادامه داد: در هفت هزار و ۷۰۰ مدرسه با ۳۱ هزار کلاس درس، ۶۵۲ هزار دانش آموز توسط ۴۴ هزار معلم مشغول تحصیل هستند. در کنار آنها قریب ۳۵ هزار فرهنگی پیشکسوت و بازنشسته داریم که اکثراً در بعضی مناطق با ما همکاری دارند.
وی افزود: به واسطه کمبود معلم از پیشکسوتان و بازنشستگان فرهنگیان کمک میگیریم همچنین امسال هم از آنها در مقطع ابتدایی کمک گرفتیم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: از آمار ذکر شده بالغ بر ۲۵۰ هزار دانشآموز در دوره متوسطه مشغول به تحصیل هستند.
اسکندری نسب گفت: کرمان، استان پهناوری است که بالغ بر ۱۱ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده و این وسعت و پراکندگی باعث شده که فاصله جنوبیترین تا شمالیترین مدرسه بسیار زیاد باشد.
خسارت سیلاب به تعدادی از مدارس استان کرمان
وی یادآور شد: در استان ۱۶ منطقه کمتر توسعه یافته در شرق و جنوب استان وجود دارد که در سیل اخیر تعدادی از مدارس ما در این مناطق دچار حادثه شدهاند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه در زمینه مدارس شبانه روزی رتبه برتر در کشور را به خود اختصاص دادهایم تصریح کرد: استان کرمان به لحاظ توسعه مدارس و ارزیابی کلی مدارس عشایری و عدالت اجتماعی رتبه اول را به خود اختصاص داده که این انتخاب به دلیل کیفیت بالا در زمینه مسائل علمی، آموزشی و پرورشی مدارس این منطقه بوده است.
وی افزود: استان کرمان با ۲۲۰ مدرسه شبانه روزی عشایری، بیشترین تعداد مدارس شبانه روزی عشایری کشور را به خود اختصاص داده است و بیش از ۳۲ هزار و ۷۰۰ دانشآموز در آنها مشغول به تحصیل هستند که اغلب دانشآموزان مستعدی میباشند و کارهای خوبی در بحث خود اتکایی انجام دادهاند.
اسکندری نسب گفت: به دلیل پراکندگی استان ۷۱۰ مدرسه زیر ۱۰ نفر و ۲۵۱ مدرسه زیر پنج نفر در کرمان وجود دارد.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی ۱۶ منطقه کمتر توسعه یافته استان گفت: در این مناطق یکسری مشکلاتی وجود دارد که مدارس این مناطق به عنوان مدارس لازمالتوجه قرار گرفتند.
اسکندری نسب یادآور شد: تعداد دانشآموزان بیش از ۳۰ درصد مدارس دوره متوسطه استان نیز کمتر از حد نرمال است و به دلیل بعد مسافت امکان تجمیع آنان وجود ندارد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه آموزش و پرورش در استان راهبردی مد نظر قرار دادیم که تکریم معلم، مدیریت منابع و مدرسه پویا را در دستور کار قرار دادیم. همچنین بحث معیشت همکاران را در دستور کار قرار گرفت و نیز در حوزه درمان، تعاونیهای مصرف و … اقدامات خوبی انجام شده است.
اسکندرینسب به مشارکت خیران مدرسه ساز و مدرسه یار اشاره کرد و افزود: سالانه کتب درسی، پوشاک و بستههای مناسب و تغذیه مناسب بالغ بر ۴۰۰ هزار دانشآموز با همکاری این خیرین در مدارس توزیع میشود.
وی یادآور شد: بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ کلاس درس از ابتدای دولت تدبیر و امید توسط خیران مدرسه ساز در استان ساخته شده و در هفته اخیر در قالب پویش «ایران من» خیران تقبل کردنده یکصد مدرسه در شرق و جنوب استان و شهر کرمان بسازند.
کرمان با کمبود فضای آموزشی مواجه است
اسکندری نسب گفت: قریب ۱۷۱ کلاس درس با بیش از ۳۵ نفر دانشآموز و حتی تا ۴۸ نفر داریم که نشاندهنده کمبود فضای آموزشی استان است.
وی ادامه داد: در بحث انتخاب و انتصاب مدیران سعی کردیم مدیران خلاق و دلسوز در مدارس قرار بگیرند همچنین در بحث مدرسه پویا تلاش داریم بتوانیم مدرسهای پویا داشته باشیم تا هم ولی و هم دانشآموز راضی باشند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: راهاندازی آزمایشگاههای نانو، سلول درمانی و مرکز رشد دانشآموزی و پژوهشسراها در حوزه متوسطه در دستور کار ما است.
اسکندری نسب با بیان اینکه در حوزه فنی و حرفهای و کار دانش به دنبال کیفیت آموزشی هستیم گفت: قبل از سال ۹۲ در حوزه فنی و حرفهای در استان کلاسها پنج یا شش نفره بود که در حال حاضر هیچ کلاسی زیر ۲۰ نفر نداریم که از میانگین کشوری بالاتر است.
وی گفت: هنرستانهای فنی و حرفهای ما خوب درخشیدند و پیشبینی میکنیم در سال آینده بیش از دو میلیارد تومان پسته در هنرستان رفسنجان تولید کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان ادامه داد: همچنین پیش بینی میشود بالغ بر یک میلیارد تومان درآمد محصول هنرستان جیرفت و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان محصول نخلیات هنرستانهای بم را داشته باشیم.
نظر شما