۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۰:۵۷

در ادامه جنگ روانی علیه فعالیتهای هسته ای صلح آمیز تهران مطرح شد؛

ادعای آمریکا درباره احتمال خروج ایران از معاهدهNPT

آمریکا در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر رفتاردوگانه خود در زمینه مسائل هسته ای و نقض آشکار معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای، به زعم خود درباره خطر خروج ایران از معاهده ان پی تی (معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای ) هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه،"کریستوفر فورد" رئیس هیئت نمایندگی آمریکا در کنفرانس بازبینی ان پی تی در وین در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر نقض مکرر معاهده ان پی تی از سوی دارندگان سلاحهای هسته ای و خودداری کشورش از اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پیوستن به این معاهده و برچیدن زرادخانه سلاح های هسته ای خود، همکاری مستمرو شفاف ایران با آژانس بین المللی اتمی را نادیده گرفت و ادعا کرد:" از زمانی که نقضهای متعدد و مداوم تعهدات ان پی تی از سوی ایران به گونه ای آزاردهنده نمایان شده، رهبران آن به این مسئله اشاره کرده اند که آنها همچنین خروج ( از این معاهده) را مد نظر دارند؛ مثل همان کاری که کره شمالی در سال 2003 انجام داد."

وی مدعی شد:" به خروج از ان پی تی نمی توان به عنوان بخشش نقضهای پیشین و یا پایان دادن به تلاشهای بین المللی برای اتخاذ هر گونه اقدام مناسب به منظور توجه به نقضهای انجام شده پیش از خروج، نگریست."

فورد در ادامه ادعاهای بی پایه و اساس خود گفت : تجهیزات داده شده سازمان ملل متحد می تواند از کشوری که از ان پی تی خارج می شود، پس گرفته شود و این کشور می تواند به طور اتوماتیک به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع داده شود؛ که این شورا می تواند تحریمهایی را اعمال کند.

"ژان فرانکوس دوبل" نماینده فرانسه درآژانس بین المللی انرژی اتمی نیز ادعا کرد:" ممکن است اینگونه در نظر گرفت که ایران به هر شرط تعیین شده در بند 4 ان پی تی برای حق اجرای حقوق انرژی هسته ای خود پایبند نیست."

دیگرمقامهای شرکت کننده در این کنفرانس نیز بر تعهدات کشورهای دارنده سلاحهای هسته ای به دادن تضمینهای امنیتی به کشورهایی که به سوی توسعه سلاحهای اتمی در حال پیشرفت هستند، تاکید کردند.

"عبدالصمد مینتی" نماینده آفریقای جنوبی گفت :" آنچه برای چنین کشورهایی مورد نیاز است؛ احساس تهدید نشدن از سوی سلاحهای هسته ای است."

وی افزود:" دادن ضمانتهای امنیتی الزام آور و مشروع به تعهداتی عمل خواهد کرد که باید به کشورهایی که داوطلبانه گزینه سلاحهای هسته ای را کنار گذاشته و تحت این معاهده قرار گرفته اند، داده شود."

"دانگ هی" نماینده کره جنوبی هم گفت : از آنجایی که اختلافهایی بر سر چنین ضمانتهایی - که ضمانتهای امنیتی منفی نامیده می شود- وجود دارد، کشورها باید تلاش کنند تا مناطق عاری از سلاحهای هسته ای را ایجاد کنند.

خبرگزاری فرانسه در این زمینه اعلام کرد : ایران بارها تاکید کرده است که برنامه هسته ای آن صلح آمیز است و با هدف دستیابی به انرژی هسته ای دنبال می شود؛ اما با این وجود، به سبب خودداری از عمل کردن به خواسته شورای امنیت مبنی بر توقف غنی سازی اورانیوم، در معرض تحریمهای بین المللی قرار گرفته است.

کنفرانس بازبینی ان پی تی از دوشنبه 10 اردیبهشت گذشته آغاز شده و طبق برنامه ریزیهای انجام شده روز جمعه به پایان خواهد رسید.

این نشست اولین سری از نشست هایی است که برای بازنگری ان پی تی در سال 2010 برگزاری می شود.

این معاهده  هر 5 سال یک بار بررسی می شود که در نشست قبلی آن در سال 2005 اعضای شرکت کننده نتوانستند درباره دستورالعمل آن به توافق برسند.  

این کنفرانس دو هفته از زمان افتتاح خود در روز 30 آوریل (دوشنبه 10 اردیبهشت) به علت اعتراض ایران به برنامه کاری تحمیل شده توسط آمریکا و آیتم " تبعیت کامل از معاهده ان پی تی " به بن بست برخورد کرده بود.

در نهایت، جمهوری اسلامی ایران با دستور کار تعدیل شده کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای ( ان پی تی) موافقت کرد و بدین ترتیب کنفرانس را از شکست نجات داد .

کد خبر 483778

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha