به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران پنجشنبه شب در جمع سفرا و مهمانان خارجی بیستمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با بیان این مطلب، اظهار داشت: انقلاب شکوهمند مردم ایران، یک انقلاب دینی بود و دین ما هم اساسا یک دین مبتنی بر فرهنگ است.
وی افزود: محصولات فرهنگی بخصوص کتاب که در ایران تولید میشود، تنها مختص ایران نبوده، بلکه در اختیار سایر کشورهای فارسی زبان از جمله ملت افغانستان و تاجیکستان نیز قرار میگیرد.
حدادعادل در بخش دیگری از سخنانش به تحولات فرهنگی پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و این زمینه گفت: در حالی که در ایران قبل از انقلاب سالانه بطور متوسط یک هزار جلد کتاب به چاپ میرسید، پس از انقلاب، با روندی رو به رشد همراه بوده است.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد که بعد از انقلاب اسلامی در مرکز هر استان حداقل یک دانشگاه دولتی و چندین دانشگاه غیردولتی تاسیس شده و در زمان حاضر دانشجویان دوره دکترا در یکصد رشته مشغول به تحصیل هستند و تعداد دانشجویان ایران از ۱۷۰هزار دانشجو در قبل از انقلاب به ۳/۵میلیون دانشجو در بعد از انقلاب رسیده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: به طور مثال در سال ۱۳۸۵در ایران حدود ۵۱هزار جلد کتاب به چاپ رسید که این حجم از انتشار کتاب، نشان میدهد میزان نشر کتاب پس از انقلاب اسلامی حدود ۵۰برابر شده، در صورتی که جمعیت کشور از ۳۶میلیون نفر به ۷۰میلیون نفر رسیده است .
حداد عادل در بخش دیگری از سخنان خود در جمع سفرا و مهمانان خارجی بیستمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، به تبیین و تشریح کمی و کیفی مجلس شورای اسلامی پرداخت.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در ایران یک نهاد تشریفاتی و نمایشی نیست بلکه نهادی قدرتمند بوده و بر قوه مجریه نظارت میکند، افزود: مجلس شورای اسلامی، وزیران معرفی شده از جانب رئیس جمهوری را در صورت داشتن صلاحیت مورد تایید قرار داده و به آنان رای اعتماد میدهد و حتی در صورت نیاز، وزیری را نیز مورد استیضاح قرار میدهد و حتی در شرایط خاص میتواند رییس جمهوری را هم برکنار کند.
رئیس مجلس اضافه کرد که تمامی نمایندگان و حتی خود من که رییس مجلس هستم، واقعا نمیدانیم که آیا در دوره بعدی هم مردم ما را به عنوان نماینده منتخب خود انتخاب خواهند کرد یا نه؟ و این نشان میدهد که وکلای مجلس، نمایندگان مردم هستند نه نماینده دولت.
نماینده نهران در مجلس ششم و هفتم خاطرنشان کرد که ایران در بین کشورهای منطقه، قدیمیترین کشور با سابقه قانونگذاری در مجلس است و ما سال گذشته یکصدمین سال تاسیس مجلس را ایران جشن گرفتیم و دومین قرن قانونگذاری را در سال جدید آغاز کردیم.
رئیس قوه مقننه خطاب به میهمانان خارجی حاضر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به قدمت مجلس، گفت: محلی را که شما در آن حضور دارید، فضا و مکانی است که در یکصد سال گذشته شاهد فراز و نشیب و ورق خوردن سرنوشت و تاریخ ملت ایران بوده است.
بنا بر این گزارش، محسن پرویز معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پیش از سخنان حدادعادل، از حضور سفیران، ناشران و مهمانان خارجی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و مجلس شورای اسلامی تشکر و قدردانی کرد.
وی خطاب به میهمانان خارجی گفت: نمایشگاه کتاب تهران ویژگیهای خاص خود را دارد و این نمایشگاه فقط محل دیدار و ملاقات نویسنده و ناشر نیست، بلکه حضور مردم در کنار آنان است که به آن جلوه و ویژگی خاصی میدهد.
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به این که در نمایشگاه کتاب امسال طرح ابتکاری و جدید "بازار جهانی کتاب" راهاندازی شد، گفت: طبق این طرح، ناشرانی که کتاب قابل عرضه در جهان دارند، فرصت پیدا کردند تا با ناشران و فروشندگان خارجی بطور مستقیم گفت وگو کنند.
نظر شما