دکتر حمید اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: روند تحصیل دانشجویان خارجی در کشورهای مختلف در این چند سال مرتب عوض شده و این روند بر اساس شرایطی که در آن کشورها ایجاد می شود متغیر است. برخی کشورها سیاست جذب دانشجوی خارجی را ایجاد می کنند و همین باعث می شود که سیاست آموزشی خود را تغییر داده و در برخی موارد کیفیت را پایین بیاورند تا تعداد دانشجوی بیشتری جذب کند.
وی گفت: بنابراین تا زمانی که در یک کشور شرایط جذب دانشجوی خارجی وجود دارد و ما در وزارت بهداشت دانشگاه را غیر معتبر اعلام نکرده ایم، مسائلی بوجود می آید که دانشجویان ایرانی آن دانشگاه ها را به دلیل سهولت انتخاب می کنند ولو اینکه دانشگاه های خارجی غیر معتبر باشند.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: پیش از این شاهد بودیم که این روند موجب شده بود که تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی در کشورهای فیلیپین، آذربایجان و ارمنستان تحصیل کنند اما تقریبا از زمانی که وزارت بهداشت بر اساس رتبه بندی سه گانه (شانگهای، کیواس، تایمز)، دانشگاه های این کشورها را غیرمعتبر اعلام کرد و دیگر دانشجویان ایرانی تمایلی برای این کشورها نداشتند.
کشورهای جدید مورد علاقه دانشجویان ایرانی
وی افزود: اکنون بیشتر دانشجویان ایرانی برای تحصیل در گروه علوم پزشکی به روسیه می روند و یا به طور نمونه اکنون در مجارستان دانشجوی ایرانی قابل توجهی داریم و یا پیش از این در چین دانشجو نداشتیم اما اکنون به چین هم تعداد زیادی رفته اند. اما ما در وزارت بهداشت هر دانشگاهی که دانشجوی ایرانی بیشتر رفته است را مورد توجه قرار دادیم و سخت گیری بیشتری کردیم.
اکبری خاطرنشان کرد: قصد نهایی ما این است که اگر دانشجویان قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور دارند در دانشگاه های با کیفیت تحصیل کنند که مورد تایید وزارت بهداشت و بر اساس استانداردهای بین المللی باشد. از نظر وزارت بهداشت هر دانشگاهی در هر نقطه از دنیا در میان ۷۰۰ دانشگاه برتر در گروه علوم پزشکی سه رتبه بندی شانگهای، کیواس و تایمز قرار دارد مورد تایید ما است. ممکن است دانشگاهی در میان ۷۰۰ دانشگاه برتر دنیا باشد اما اصلا رشته پزشکی و گروه علوم پزشکی نداشته باشد.
وی یادآور شد: نکته جالب توجه این است که در برخی از کشورهای اطراف، ایران و نحوه علاقمندی دانشجویان ایرانی را رصد می کنند و در صورت تقاضای دانشجویان ایرانی ناگهان دانشکده پزشکی هم تاسیس کرده اند.
ممنوعیت انتقال از خارج به داخل از ژانویه ۲۰۱۹
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: از ژانویه ۲۰۱۹ انتقال دانشجوی شاغل به تحصیل در خارج از کشور به دانشگاه های داخل ممنوع شده است و از هیچ کشوری و از هیچ دانشگاهی از این بازه زمانی انتقال دانشجو از خارج به داخل امکان پذیر نیست.
وی گفت: وزارت بهداشت موضوع تبلیغات اعزام دانشجو به خارج را در رشته های علوم پزشکی به رسمیت نمی شناسد. دبیرخانه موسسات اعزام دانشجو به خارج در وزارت علوم مستقر است و یک کارگروه برای مجوز قانونی در آنجا مستقر است، ممکن است افراد از آن دبیرخانه مجوز قانونی هم دریافت کنند اما ما در وزارت بهداشت هیچ موسسه ای را در گروه علوم پزشکی به رسمیت نمی شناسیم.
اکبری تاکید کرد: این موسسات قانونی بعضا دانشجویان را گمراه می کنند و به دانشجو می گویند که «برو بعدا می توانی به داخل کشور منتقل شوی» در حالی که این کار گمراه کردن دانشجو است و وزارت بهداشت موکدا اعلام کرده است که از ژانویه ۲۰۱۹ انتقال به داخل کشور ممنوع است.
نظر شما