به گزارش خبرگزاری مهر، در دیداری صمیمانه حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی با حافظان طرح تخصصی دوره یکساله و دوساله به بیان سخنانی پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد حسین طباطبایی قائم مقام و قدسیه طباطبایی معاونت اجرایی مؤسسه جامعه القرآن الکریم در جمع مدیران، اساتید و حافظان شعب امام حسین و امام جعفر صادق علیهم السلام و شعبه رسالت بزرگسالان تهران برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان ایام خجسته پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت.
در ابتدای جلسه حجتالاسلام طباطبایی در رابطه با فضائل چگونگی و چرایی کارحفظ قرآن کریم در جمع حافظان تهرانی گفت: این سعادتی است برای یک شخص که قلبش ظرف قرآن کریم بشود, خداوند در سوره عنکبوت میفرمایند بَلْ هُوَ آیَاتٌ بَیِّنَاتٌ فِی صُدُورِ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْممافوق این سعادتی نیست که انسان هرجاباشد قرآن هم آنجاحضورداشته باشد، این موضوع بااینکه قرآن در جیب یا موبایلش باشد فرق میکند، بلکه درذهنش است، و به همین اندازه هم مسئولیت زیاداست، به خاطر علمی که خداوند داده است باید این علم راحفظ کند و در حین حفظ اخلاص داشته باشد.
وی به روایتی در آخرالزمان "یتعلمون القرآن لغیرالله " اشاره کرد و ادامه داد: قرآن رایاد میگیرد تا در مسابقات شرکت کند، از امکانات استفاده کند، مدرک بگیرد، یا حفظ می کننداصلا نمیفهمند. "مِن اَشرط الساعه کثره القراءوقِلّه الفقهاء" تعداد قراءزیاداست ولی کسانی که فهم دارند کم اند،،"لایعرفون القران الا بصوت الحسن"فقط صوت رامی فهمندوقرآن رانمی فهمند. لذا ازماخواسته شده شمااینگونه نباشیدبرای طلب دنیا و پول و مقام و اینجورچیزها نباشد، برای شخص هیچ اهمیتی نداشته باشد که مردم بفهمندفلانی حافظ است قاری است،،مدرک داشته باشم، نداشته باشم، برایم مهم نباشد البته مدرک بد نیست ولی بداند که چه میخواند وبرای خدا بخواند.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد مهدی طباطبایی با تاکید به تحصیل معارف قرآن افزود: ان شاالله سعی کنیم در کنار حفظ با معارفش آشنا شویم وقتی به کلمات سخت رسیدیم تا یادنگرفتیم رد نشویم،،مثلاً وَکَانَ عَرْشُهُ عَلَی الْمَاءِ این را بفهمیم، در همین حد که برای خودتان سوالی پیش بیاد و معنایش رابفهمیدهمین مقدار برای اول کار خوب است.
مدیرعامل مؤسسه جامعه القران الکریم و اهل البیت علیهمالسلام در ادامه یادگیری تفسیر بیان کرد: درمراحل بعدباتفسیرآشناشوید و سعی کنیدبه دیگران یاد دهید، وقتی به دیگران یاد میدهید دیگرفراموش نمیکنید."من اکثر مدارسه العلم لم ینس ما علم" هرکس آنچه رایادگرفته آموزش دهد آن را فراموش نمیکند.
وی در ادامه از هرچیزی که در آن لهو و لعب است نهی کرده و گفت: فضای مجازی "مجالست اهل اللهو ینسی القران و یحضرالشیطان" درخانه ای که قرآن حضورنداشته باشد"تحضره الشیطان"میشود و اگر قرآن باشد" تحضره الملائکه"فرشتهها حاضر میشوند.
حجتالاسلام طباطبایی بهترین لحظههای عمر را زمانی تعبیر کردند که داریم قرآن میخوانیم، به حرفها و وسوسههای دیگران توجه نکنیم که میگویند بسته چقدر قرآن میخوانی،،تا آخر عمرانسان باید این برنامه را داشته باشد طبق آیه قرآن در سوره یونس: وَمَا تَتْلُو مِنْهُ مِنْ قُرْآنٍ وَلَا تَعْمَلُونَ مِنْ عَمَلٍ إِلَّا کُنَّا عَلَیْکُمْ شُهُودًا کارهای دیگر یک طرف قرآن هم یک طرف. به خاطر اهمیت تلاوت قرآن و اینکه تلاوت قرآن با هیچ کاری قابل قیاس نیست، وقتی مکایدشیطان آمدبایدبرعکسش راعمل کنیم.
ایشان با تاکید بر اینکه "لیکن کل کلامکم ذکر القران"تمام کلامتان قرآن باشد اظهار داشت: هرچه میخواهید صحبت کنید سعی کنید برگرفته از قرآن باشد، حداقل هر بیست جمله یک جمله قرآن باشد، در هر بیست پیامک یک آیه به کارببریم، حتی بامادرت هم باقرآن صحبت کن، با قرآن صحبت کنیم، استدلال کنیم، دیگران راهدایت کنیم، تدریس کنیم، به فکرتحول در جامعه باشیم حتی در جهان. ایشان در پایان ضمن تشکراز جمع حاضر توصیه کردند: امیدواریم آنهایی که حافظ شدند تثبیت کنند، تدریس کنند، هیچگاه برنامه قرآن رارها نکنید، با خود عهد کنید که به هر درجهای رسیدید دکتر یا مهندس شدید قرآن را در برنامه خود داشته باشید.
گفتنی است این سفر یکروزه با حضور در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، مسجد مقدس جمکران و توسل به حضرات معصومین علیهمالسلام به پایان رسید.
نظر شما