۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۲:۳۶

تحلیلی از شورای روابط خارجی آمریکا :

بوش میزان مخالفت با سیاستهایش در عراق را درک نمی کند / صبر مردم آمریکا در برابر جنگ عراق به سر آمده است

بوش میزان مخالفت با سیاستهایش در عراق را درک نمی کند / صبر مردم آمریکا در برابر جنگ عراق به سر آمده است

برخی کارشناسان با بیان اینکه دیکتاتور سابق عراق، جنگ وحشیانه ای را علیه ایران به راه انداخت،می گویند: صبر مردم آمریکا از جنگ عراق به سر آمده و هر چه این اشغالگری طولانی تر شود، صبر مردم هم کمتر می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، شورای روابط خارجی آمریکا با بیان این مطلب در تحلیلی نوشت : جمهوریخواهان میانه رو مجلس نمایندگان آمریکا این مسئله را برای جرج بوش رئیس جمهوری خود روشن کرده اند که حمایت آنها از سیاست وی در عراق نمی تواند برای یک مدت نامعلومی ادامه داشته باشد.

"لی فینستین" (Lee Feinstein ) از کارشناسان برجسته این مرکز در بخش سیاست خارجی آمریکا خاطرنشان می کند: هر چه رئیس جمهور وضعیت روحی و خلق و خوی مردم آمریکا را درک نکند و در برابر آن مقاومت کند، فشار بیشتری بر آمریکا وارد خواهد شد تا عراق را ترک کند.

وی درباره دیدار اخیر جمهوریخواهان با جرج بوش و اینکه گفته بودند اگر تا فصل پاییز پیشرفتی را ایجاد نکند، دیگر نمی تواند روی حمایت آنها حساب کند، گفت: آنها می دانند که انتخابات میاندوره ای ماه نوامبر(آبان 85) یک همه پرسی درباره عراق بود و براین باورندکه دموکراتها درباره عراق حرکتهایی را انجام می دهند.این جمهوریخواهان نگران هستند که تلاش رئیس جمهورشان  درحباب بوده و عمق نگرانی مردم درباره این جنگ را درک نمی کند.

در ادامه این تحلیل آمده است : جمهوریخواهان می گویند که میزان اشتیاق و هواخواهی آنها در حمایت از بوش پایین آمده و اینکه گزارش ژنرال " دیوید پتریوس" در ماه سپتامبر مهم خواهد بود. آنها مطمئن نیستند که رئیس جمهور این مسئله را درک کند . وقتی که گزارشهایی را می شنوند که معاون رئیس جمهور به طور محرمانه به سعودیها و دیگران گفته که نیروهای آمریکایی با تعداد زیاد تا زمانی که بوش رئیس جمهور است، در عراق خواهند بود؛ نگران می شوند که رئیس جمهور میزان مخالفت با سیاستهای خود در عراق را درک نمی کند.

فینستین تصریح می کند: بی صبری مردم در نتیجه نحوه آمادگی دولت برای جنگ ، هدایت آن و در نتیجه این حقیقت که اساس این اشغالگری بی اعتبار شده، افزایش یافته است. بنابراین در یک اشغالگری طولانی حتی این صبر کمتر هم می شود.

در بخشی از این تحلیل آمده است : باید نگاهی به چارچوب این اشغالگری داشت. عراق یک جنگ وحشیانه را به رهبری یک دیکتاتور(صدام)علیه ایران به راه انداخت. پس از این جنگ هم حمله صدام به کویت بود که در پی آن مداخله آمریکا صورت گرفت و تحریمهای سازمان ملل متحد را در پی داشت و هم اکنون هم آشوب و جنگ داخلی در این کشور وجود دارد. بنابراین، بهبود، بازسازی و ایجاد موسسات در این وضعیت یکی از دشوارترین عملیاتهای سیاسی- نظامی است.

کد خبر 484533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha