۲۶ بهمن ۱۳۹۸، ۱۲:۰۳

مهر گزارش می‌دهد؛

«رمشک»؛ نماد بارز وحدت اسلامی/ اقدام عملی موثرتر از کنفرانس وحدت!

«رمشک»؛ نماد بارز وحدت اسلامی/ اقدام عملی موثرتر از کنفرانس وحدت!

زندگی مسالمت آمیز شیعیان و اهل تسنن در شهر رمشک از توابع قلعه گنج استان کرمان، نماد بارز وحدت اسلامی در جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش خبرنگار مهر، اختلاف انگیزی میان شیعه و سنی خصوصاً در استان‌های مرزی و جنوبی کشور، همواره در رأس سیاست‌های دشمنان این مرز و بوم بوده است و دشمنان و مخالفان وحدت اسلامی با شگردها و انتشار اخبار مختلف سعی دارند تا فضای همزیستی میان مذاهب اسلامی را ملتهب و متشنج نشان دهند، این در حالی است که وقتی از نزدیک زندگی مسالمت آمیز و فضای برادری و وحدت فرق اسلامی کنار هم را مشاهده می‌کنیم، متوجه می‌شویم که اخباری که توسط رسانه‌ها و شبکه‌های خارجی منتشر می‌شود چقدر غیرواقعی است.

متن پیش رو گزارش خبرنگار مهر از سفر به شهرستان قلعه گنج و توابع آن در جنوب کرمان است؛ منطقه‌ای که وحدت و زندگی مسالمت آمیز میان شیعه و سنی تا حدی است که تا وقتی با افراد آن منطقه صحبت نکنی و نپرسی متوجه نمی‌شوی که چه کسی سنی و چه کسی شیعه است.

در بازدیدی که از شهر «رمشک»، از توابع قلعه گنج استان کرمان داشتیم، این موضوع را بیشتر لمس کردیم. ۹۰ درصد اهالی این شهر از اهل سنت هستند، ولی در کنار آنان، شیعیان هم زندگی می‌کنند. در بسیاری از خانواده‌های همین شهر، برخی شیعه و برخی اهل تسنن هستند. مثلاً در یک خانواده پنج نفره، مادر و دو پسرش سنی و پدر و دختر شیعه بودند یا مثلاً دو همسایه که یکی شیعه و دیگری سنی بود و بدون هیچ مشکلی با یکدیگر زندگی می‌کردند.

۹۰ درصد اهالی شهر رمشک از اهل سنت هستند، ولی در کنار آنان شیعیان هم زندگی می‌کنند، در بسیاری از خانواده‌های همین شهر برخی شیعه و برخی اهل تسنن هستند

یکی دیگر از نکات مورد توجه در شهر رمشک، همجواری حوزه علمیه شیعیان و مدرسه دینی اهل تسنن است. این دو مرکز با فاصله بسیار کمی از یکدیگر قرار دارند و هرکدام فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند.

حجت الاسلام مُحَیسنی، مدیر مدرسه علمیه الزهرای رمشک که مدیریت حسینیه و مسجد شیعیان رمشک را هم بر عهده دارد به خبرنگار مهر می‌گوید: این مدرسه علمیه سابقه ۲۰ ساله دارد، ولی بنده حدود سه سال است که ابتدا به عنوان مبلغ به این منطقه اعزام شدم و سپس مسئولیت‌های دیگری را برعهده گرفتم و در نهایت اینجا ماندگار شدم. در طول این سه سالی که اینجا مشغول هستم هیچ‌گونه مشکل و اختلافی بین شیعیان و اهل سنت اینجا ندیدم و رابطه میان اهالی این روستا که بیش از ۹۰ درصد آنها سنی هستند با یکدیگر بسیار خوب است به طوری که در بسیاری از مراسم‌های مذهبی ما اهل سنت به حسینیه ما می آیند و شرکت می‌کنند.

وی می‌گوید: حتی در میان طلابی که در اینجا تحصیل یا تدریس می‌کنند، افرادی را داریم که پدر، مادر یا اعضای خانواده شأن سنی هستند، ولی خودشان شیعه اند و اینجا مشغول تحصیل هستند. همچنین هیچ ممانعتی برای اینکه اهل سنت در مسجد یا حسینیه ما وارد شوند، نماز بخوانند و اینها وجود ندارد، چون ما اینجا هیچکس را تفتیش عقاید نمی‌کنیم که چه کسی شیعه و چه کسی سنی است. مثلاً چندی پیش که وفات حضرت زهرا (س) بود هم اهالی شیعه رمشک برای عزاداری به حسینیه آمده بودند و هم اهل سنت.

یکی دیگر از نکات مورد توجه در شهر رمشک، همجواری حوزه علمیه شیعیان و مدرسه دینی اهل تسنن است

وی افزود: مدرسه علمیه شیعیان رمشک، زیر نظر شورای سیاستگذاری دفتر حوزه‌های علمیه قم و تحت اشراف و زیر نظر دفتر آیت الله وحید خراسانی است. در این مدرسه علمیه که تا سطح کارشناسی (سطح دو حوزه) تدریس می‌شود حدود ۸۰ طلبه تحصیل می‌کنند. هم در آموزش‌ها و هم در مراسم‌هایمان از فضائل اهل بیت و سیره ائمه اطهار می گوئیم و سعی می‌کنیم از طرح موضوعات حساسیت برانگیز جلوگیری کنیم، چون می‌دانیم هستند کسانی که منتظر طرح یک موضوع کوچک هستند تا بین شیعه و سنی اختلاف ایجاد کنند در حالی که این منطقه و به خصوص رمشک که بیشتر اهالی آن از اهل تسنن هستند هیچ گاه با شیعیان به مشکل برنخوردند.

مولوی اسدالله ده بالایی، قائم مقام امام جمعه رمشک و مدیر اجرایی مدرسه دینی اهل تسنن هم به خبرنگار مهر گفت: با وجود اینکه بیش از ۹۰ درصد اهالی این روستا اهل تسنن هستند، ولی هیچگاه با شیعیان این منطقه به مشکل برنخوردند. ضمن اینکه تسهیلاتی که برای ما فراهم می‌شود، همان تسهیلاتی است که برای اهل شیعه فراهم می‌شود. به عنوان مثال مدتی است که بنیاد مستضعفان شروع به فعالیت‌های خوبی در شهرستان قلعه گنج و توابع آن کرده است. در همین راستا، بنیاد، بسیاری از مساجد روستا که برای اهل تسنن هستند را تجهیز کرده است. در رمشک حدود ۱۶ مسجد برای اهل سنت وجود دارد. تا پیش از این، بسیاری از مساجد ما فرش یا وسیله خنک کننده نداشتند، ولی به همت بنیاد مستضعفان امروز تمام مساجد اهل سنت رمشک با فرش پوشانده شده اند و کولر دارند.

مدبر اجرایی مدرسه اهل تسنن رمشک می‌گوید: تسهیلاتی که در رمشک برای اهل سنت فراهم می‌شود، همان تسهیلاتی است که برای شیعیان فراهم می‌شود و به عقیده من انجام چنین اقدامات عملی از برگزاری چندین کنفرانس وحدت اسلامی مؤثرتر است

وی افزود: بنیاد مستضعفان هر اقدامی که برای محرومیت زدایی مناطق شیعه نشین کشور انجام داده، برای رمشک و دیگر مناطق سنی نشین هم انجام داده است و همین موضوع باعث شده که وحدت خاصی میان مردم این منطقه وجود داشته باشد و به عقیده من انجام چنین اقدامات عملی از برگزاری چندین کنفرانس وحدت اسلامی مؤثرتر است.

ده بالایی در ادامه اشاره کرد: در مدرسه دینی اهل تسنن آموزش تلاوت و حفظ قرآن صورت می‌گیرد و تلاش داریم تا تمام اهالی رمشک بتوانند قرآن را صحیح بخوانند و خوشبختانه استقبال خوبی هم از کلاس‌هایمان می‌شود. خوشبختانه این مدرسه شبانه روزی است و افرادی که مشکل رفت و آمد دارند می‌توانند در همینجا اقامت کنند.

کد خبر 4851401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha