به گزارش خبرنگار مهر، حذف ۳۴ سهمیه کسب شده ورزش ایران برای حضور در بازیهای پارالمپیک که توسط گروه ورزش خبرگزاری مهر اطلاع رسانی شد واکنشهای تندی از سوی اهالی ورزش جانبازان و معلولان و به خصوص آن دسته ورزشکاران و مربیانی که مورد هدف بودند، در پی داشت تا جایی که کمیته ملی پارالمپیک در دو نشستی که نمایندگان وزارت ورزش هم در آن حضور داشتند، سیاست از پیش تعیین شده خود در این زمینه را مجدد بررسی کرد.
نتیجه این دو نشست تاکید بر اجرای سیاست مورد نظر مبنی بر اعزام کاملاً کیفی کاروان ایران به بازیهای پارالمپیک توکیو بود و اینکه اعضای هیأت رئیسه کمیته ملی پارالمپیک از تصمیم خود برای حذف برخی سهمیههای به دست آمده کوتاه نیامدند.
بر همین اساس کمیته ملی پارالمپیک از دو هفته پیش و طبق مهلت تعیین شده از سوی کمیته بین المللی المپیک، اطلاع رسانی برای اعلام حضور یا عدم حضور در هر یک از رشتهها را آغاز کرده است و تا به امروز پرونده برخی رشتهها مانند فوتبال پنج نفره و بسکتبال با ویلچر را به طور کامل بسته است.
بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو در ۲۲ رشته برگزار میشود اما ورزش جانبازان و معلولان ایران طبق سیاست از پیش تعیین شده و اجرای آن تنها در ۸ رشته این بازیها حضور خواهد داشت. دوومیدانی، وزنه برداری، جودو، تکواندو، والیبال نشسته، قایقرانی، تیراندازی و تیروکمان رشتههایی هستند که ورزشکارانشان در ترکیب کاروان اعزامی به این دوره بازیها قرار میگیرند.
هادی رضایی دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه عمل به سیاستی که سال گذشته برای کاروان پارالمپیک تدوین و تصویب شد به نتیجه گیری برای اعزام تنها ۸ رشته به توکیو منجر شده است، گفت: به سیاست خود برای اعزام کاروان کیفی اعتقاد صد درصدی داریم. با این حال و برای احترام به تمام معترضان، موضوع را در دو نشست جداگانه بررسی کردیم اما در نهایت نظر جمع مبنی بر اجرای همان سیاست بود.
وی با یادآوری اینکه به عنوان سخنگوی کمیته ملی پارالمپیک نتیجه تمام تصمیم گیری ها در این کمیته و به ویژه در رابطه با کاروان اعزامی به توکیو را اطلاع رسانی میکند، خاطرنشان کرد: حذف سهمیههایی که در چارچوب سیاستهای پارالمپیک جایی ندارند، تصمیم ۱۵ نفر است اما از آنجا که من سخنگو و اطلاع رسان در این زمینه هستم، مورد خطاب تمام منتقدان قرار میگیرم. حتی در این زمینه پای والیبال نشسته را هم به میان کشیدند و اینکه از این رشته حمایت ویژه شده است در حالیکه ارزیابی تک تک رشتهها و ورزشکاران فقط بر اساس سیاست تبیین شده انجام شده است.
سرپرست کاروان ورزش ایران در بازیهای پارالمپیک توکیو تصریح کرد: نتیجه سیاست اعمال شده و اینکه چه بازخوردی برای ورزش جانبازان و معلولان خواهد داشت، بعد از بازیهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو مشخص میشود. شاید به واسطه اجرای این سیاست برخی رشتهها دچار آسیب شوند اما قطعاً این آسیب به صورت موقتی است و ادامه دار نخواهد بود.
رضایی با تاکید بر اینکه هجمهها و انتقاداتی که نسبت به سیاست ما برای کنار گذاشتن برخی سهمیهها ایجاد شده بیشتر احساسی است، گفت: تصور کنید یک تیم ۴۰۰ نفره قصد صعود به یک قله را دارند، از این ترکیب ۲۰۰ نفر در همان دامنه میمانند، تعدادی هم در میانه راه و در نهایت ۱۰ نفر میتوانند قله را فتح کنند. درست مانند موضوع مطرح در ورزش جانبازان و معلولان و اینکه همه آنهایی که سهمیه گرفته اند، نمیتوانند به مقصد نهایی یعنی پارالمپیک برسند.
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک با تاکید بر اینکه کاروان اعزامی این کمیته به توکیو متشکل از ۸ رشته خواهد بود، خاطرنشان کرد: البته در اجرای سیاست هیچ تفاوتی میان رشتهها وجود ندارد. بر اساس سیاست مورد نظر رشتهای مانند فوتبال پنج نفره و بسکتبال با ویلچر که تیمی هستند، حذف شده است. این سیاست در رشتههای انفرادی هم ممکن است منجر به حذف تک سهمیهها شود. به طور مثال ممکن است در یک رشته ۸ سهمیه گرفته باشیم اما فقط با اعزام ۶ سهمیه موافقت شود. البته که در رشتههای انفرادی فرصت اطلاع رسانی برای حضور یا عدم حضور تا اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد.
سخنگوی کمیته ملی پارالمپیک تاکید کرد که روند اطلاع رسانی به کمیته بین المللی پارالمپیک در رابطه با وضعیت تیمهای صاحب سهمیه ایران و اینکه به توکیو اعزام میشوند یا نه، همچنان ادامه دارد.
نظر شما