۲۶ بهمن ۱۳۹۸، ۹:۱۵

«لبخند به روایت زخم» منتشر شد

«لبخند به روایت زخم» منتشر شد

رشت- «لبخند به روایت زخم» نوشته «جمشید عباسی شنبه بازاری» به اهتمام بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، «لبخند به روایت زخم» نوشته «جمشید عباسی شنبه بازاری» شاعر، نویسنده و منتقد ادبی اهل گیلان به اهتمام بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس منتشر شد.

عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این کتاب، اثری تحقیقی- تحلیلی است که به تبیین جلوه‌های امید در جَذْوِه‌های شعر پایداری می‌پردازد تا بر این نظریه که معتقد است شعر امروزمان به سمت اندوه و یأس حرکت می‌کند، بیاشوبد. به عبارت دیگر می کوشد تا رویکردها و لایه‌های پنهان امید را نمایان سازد.

وی با بیان اینکه امید در ادبیات ایران تنها یک مضمون نیست بلکه یک رویکرد اجتماعی ‏گسترده با کارکردهای حیاتی در سلامت روانی جامعه است، افزود: امید که خود دغدغه هنرمندان بسیاری با جهان‌بینی‌های متفاوت در مقاطع ‏زمانی پردامنه بوده، بی‌شک می‌تواند در ایجاد جامعه‌ای پویا، سالم و به دور از ‏دغدغه، نقش مؤثری ایفا کند. شاید شکوفاترین شکل کاربردی امید و زیباترین شیوه ارائه اجتماعی امید را بتوان در شعر جستجو کرد. در واقع شعر با ‏زبان اعجاز آمیز و افسون‌کننده خود، می‌تواند جان‌های مشتاق را مسخّر ‏کند. می‌توان گفت آنچه که میراث ادبی گذشتگان ما بوده سزاوار آیندگان ما ‏نیز هست و آنچه که از پلشتی‌های نومیدی رهایمان می‌کند بی‌شک چیزی جز ‏امید نمی‌تواند باشد. کیمیا و شور زندگی که حیات را تفسیر می‌کند بازتاب ‌تشعشعات این نور مقدس است که خداوند در وجود هر کسی به ودیعه نهاده ‌است.

این منتقد ادبی ادامه داد: «لبخند به روایت زخم» به مفهوم امید و جلوه‌های آن در ادبیات و قدری ‏خاص‌تر، در شعر ما می‌پردازد. به ‌عبارتی جلوه‌های امید در جَذْوِه‌های شعر پایداری را رصد خواهد کرد.‏ محورهای تحلیل مفهومی آثار شاعرانی که در این کتاب به آن اشاره شده، عبارتند از امید نمود ناب و نهایی همبستگی آدمیان، عشق پلی به سوی ابدیت، همزاد ایمان برای امید، حماسه‌های بی ‌تلواسه، جنگ عین زندگی، بوم‌گرایی و اسطوره‌های بومی، امید و دیالیکتیک اجتماعی، امید در جاودانگی پس از شهادت، تلألو امید در یادگارها و ماندگارها، امید در خیزاب نمادها، امید در بهانه انتظار، امید در قاب عاشورا، امید در هاله روانشناختی، ندبه، توسل و دعا، ترجمان امید، وطن دوستی در قاموس سرزمین مادری، رهایی در ایستگاه صبحدمان، یادها و یادمان‌ها، پیرنگ امید، معصومین قطب نماهای شمال امید، جانباز، صدای ماندگار امید، امید در مقیاس مقاومت ملل.

«لبخند به روایت زخم» با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و بهای ۳۰ هزار تومان پاییز امسال منتشر شده است.

مجموعه شعر «گل با صدای سرب»، مجموعه داستان‌های «سکانس آخر» (نامزد جایزه شهید غنی پور به عنوان کتاب سال دفاع مقدس -۱۳۸۸)،« بی بی»، «اشک و ابریشم»، مجموعه خاطرات «پل شهر چهارم» (برگزیده جشنواره تقدیر از مؤلفان دفاع مقدس ۱۳۹۲)،« قمری در قفس خاک»، «باران ناگهان» آثار دیگری از جمشید عباسی ست که موفق به دریافت گواهی درجه ۲ هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است. این نویسنده فومنی همچنین سه کتاب با عناوین «هفت ستون» و «ایمان سرخ» در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس و «نبایدهایی که باید باشد» در عرصه نقد ادبی به نگارش درآورده است.

کد خبر 4852698

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha