محمد اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص روند بازسازی خوابگاههای این دانشگاه، گفت: تقریباً ۲۷ -۲۸ ساختمان خوابگاهی در سطح شهر داریم که از اواسط دی ماه کار بازسازی جزئی ۱۰ – ۱۲ ساختمان را آغاز کردیم و تا این زمان، کار تعدادی از ساختمانها به اتمام رسیده و یا در شرف پایان است؛ امیدواریم که بتوانیم بازسازی ساختمان سایر خوابگاههای سطح شهر را هم در این برنامه گنجانده و به انجام برسانیم.
بازسازی جزئی خوابگاهها / حل مشکل فاضلاب و سرویسهای بهداشتی
مدیر کل امور خوابگاههای دانشگاه تهران افزود: منظور از بازسازی جزئی، برطرف کردن مواردی همچون مشکل فن آشپزخانه، مشکل آب ریزش سینکها، مشکل فاضلاب و سرویسهای بهداشتیها، مشکلات مربوط به سیستم گرمایش و سرمایش، مشکلات لوله کشی آب گرم و یا پایین بودن فشار آب، برق و روشنایی، تجهیزات اقامتی از جمله میز - صندلی - تخت خواب – کفپوش - موکتها و مواردی از این دست است.
اسماعیلی افزود: برای رفع و رجوع مشکلات اساسی از یک سو، ضرورتاً باید یک بودجه قابل توجه داشته باشیم تا بتوانیم اقدام کنیم و از طرف دیگر به علت اسکان دانشجویان، بازسازیهای اساسی خوابگاهها به گونهای نیست که امکان آن در تمام طول سال فراهم باشد. لذا بالاجبار در طول فصل تابستان که بعضی از خوابگاهها در وضعیت تخلیه قرار دارد، براساس سطح نیاز به بازسازی و منطبق بر بودجهای که در اختیار داریم، اقدام به بازسازی اساسی میکنیم.
قدمت ۸۰ ساله ساختمانهای خوابگاهی دانشگاه تهران
وی با اشاره به قدمت ۷۰ -۸۰ ساله ساختمانهای خوابگاهی دانشگاه تهران، ادامه داد: این سن بالای بنا، باعث تکرار دائمی چرخه نیاز به بازسازی شده است. ما هر سال تابستان به تناسب بودجه و توان مالی از یکی ۲ ساختمان تا ۳- ۴ خوابگاه را در دستور بازسازی اساسی میگذاریم.
مدیر کل امور خوابگاههای دانشگاه تهران با اشاره به این مطلب که هر سال برای بازسازی اساسی خوابگاهها برنامه داریم، خاطرنشان کرد: امسال نیز در این خصوص برنامه مشخص داشته ایم، با این وجود اما باید ببینیم؛ میزان بودجه تا چه حد به ما این اجازه را میدهد که همچون سنوات گذشته، بازسازیهای اساسی را انجام دهیم.
وی با اشاره به افزایش نرخ تورم و انباشت مشکلات تازه بر ایرادات قبلی ساختمانهای خوابگاهی، افزود: براساس برآوردی که ۳ – ۴ سال پیش (حدوداً سال ۱۳۹۴) داشتیم به بودجهای نزدیک به ۲۶ میلیارد تومان برای رفع عیب و برطرف کردن مشکلات ساختمان و تأسیسات خوابگاهها، نیاز داشتیم. اکنون باید توجه داشت که این مبلغ مربوط به گذشته است؛ از آن زمان تا حال، اولاً مشکلات تازه ای برای ساختمانها پدید آمده و ثانیاً، شاهد افزایش تورم و همچنین قیمتها و نرخ دستمزد خدمات بودیم. لذا اگر بنای کار جدی داشته باشیم، باید یک برآورد جدید صورت بگیرد.
تمام ساختمانهای خوابگاهی نیاز به بازسازی اساسی دارند
وی با تاکید بر اینکه تمام ساختمانهای خوابگاهی ما نیاز به بازسازی اساسی دارند، گفت: به هر حال هر ساختمانی بعد از ۱۰ -۱۵ سال مستهلک میشود و ساختمانهای خوابگاهی دانشگاه تهران هم از این قاعده مستثنی نیستند، بنابراین از میان حدوداً ۵۰ ساختمان قدیمی خوابگاهی دانشگاه تهران، اگر قرار باشد که هر ساختمان، هر ۱۰ سال یک بار بازسازی شود، سالی ۵ ساختمان را باید بازسازی اساسی کنیم.
ساخت یک خوابگاه ۲۵۰ نفره در کوی پسران
مدیر کل امور خوابگاههای دانشگاه تهران از ساخت یک خوابگاه ۲۵۰ نفره در کوی پسران خبر داد و ادامه داد: از آنجا که بدلیل کمبود فضای خوابگاهی نسبت به ظرفیت پذیرش، عموماً هر ساله ساختمان نیز اجاره میکنیم، تصمیم به ساخت ساختمان در راستای افزایش ظرفیت خوابگاهی گرفتیم و اکنون یک ساختمان ۲۵۰ نفره در کوی پسران، در دست احداث است. علاوه بر این در نظر داریم در صورت تأمین بودجه کافی، خرید و یا ساخت خوابگاههای دیگر را نیز در برنامه داشته باشیم.
اسماعیلی گفت: در این میان و در شرایط کنونی، حداقل انتظار ما از دانشجویان این است که توجه بیشتری به استفاده مناسب و بهینه از خوابگاهها و امکانات و تجهیزات موجود داشته باشند تا هم میزان استهلاک آن کاهش یابد و هم، ما بتوانیم این ساختمانها را بیش از پیش سرپا نگه داریم.
نظر شما